به گزارش خبرگزاری ایمنا از ایلام، محمدسبحان حسنی امروز _سهشنبه ششم آذر_ در همایش آموزشی و توجیهی هویتبخشی اجتماعی و فرهنگی در روستاهای استان ایلام اظهار کرد: امروز روستاها دارای ظرفیت عظیمی برای اشتغال در بخش کشاورزی، دامداری و منابع طبیعی هستند.
وی بر شناسایی ظرفیت علمی و ورزشی نیروهای انسانی در روستاهای استان ایلام تاکید کرد و افزود: باید همفکری و هماندیشی در این حوزه داشته باشیم.
معاون استاندار ایلام تصریح کرد: موضوع اصلی بحث اجتماعی و فرهنگی است، هرچند مسئلههای اجتماعی و فرهنگی، اقتصادی و امنیتی جاهایی با هم پیوستگی دارند و نمیتوان به صورت مطلق آنها را از هم جدا کرد، اگر امنیت وجود نداشته باشد در حوزههای دیگر هم نمیتوانیم ورود کنیم.
حسنی ادامه داد: مباحثی از جمله بحث فقر و بیکاری، اعتیاد، نزاعهای دستهجمعی، مسکن روستایی، مخابرات و ارتباطات، خشکسالی، مهاجرت روستاییان و آسیبهای اجتماعی که توسط دهیاران مطرح شده است مهم هستند اما نباید از ظرفیتهای روستاها غافل شویم.
وی ادامه داد: نکتهای که به آن توجه نشده یا کمتر توجه شده است، ظرفیتها و پتانسیلی است که در روستاها موجود است.
معاون استاندار ایلام عنوان کرد: همه چیز به نگاه ما نسبت به مسائل بستگی دارد برخی جاها باید خودمان در مسیر داشتههایمان حرکت کنیم، اگر در شهر و روستای ما عناصر راهبر وجود داشته باشد مسیر شکوفایی و پیشرفت قطعاً مناسب خواهد بود.
حسنی خاطرنشان کرد: باید نگاهها برای حل مشکلات تغییر کند، معضل بیکاری نه فقط در ایلام و ایران، بلکه در تمام دنیا وجود دارد بیکاری یک معضل جهانی است، باید براساس ظرفیتها و امکانات موجود استان برای حل آن تلاش کرد.
وی اضافه کرد: ظرفیتهای خدادادی و طبیعی زیادی در استان وجود دارد، اما سوال مهم این است که چقدر از این ظرفیتها استفاده شده و تا چه میزان شناسایی شده است.
معاون استاندار ایلام تاکید کرد: شغل فقط از طریق منابع دولتی ایجاد نمیشود، امروز روستاها هم دارای ظرفیت عظیمی برای اشتغال در بخش کشاورزی، دامداری و منابع طبیعی هستند، روستاها منبع تولید هستند و باید تقویت شوند، میتوان در روستاها کارهایی غیر از کشاورزی و دامداری انجام داد و در قالب فضای مجازی به فروش رساند.
حسنی عنوان کرد: امروز باید به سمت روشهای نوین برای اشتغال جوانان حرکت کرد چراکه زیرساختهای لازم در روستاهای استان وجود دارد.
وی اظهار کرد: ۸۵ درصد روستاهای استان ایلام از نعمت اینترنت برخوردار هستند و آن روستاهایی که برخوردار نیستند، جمعیت بسیار کمی دارند که همین ظرفیت ارتباطات میتواند منجر به توسعه کسب و کارهای روستایی در استان شود.