به گزارش بازار، علیمحمد سلطانی، رئیس بنیاد ملی علم ایران امروز در نشست خبری که در معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری برگزار شد، گفت: پژوهش ریشه درخت فناوری و اقتصاد دانش بنیان است. میوه درخت دانش بنیان قابل مشاهده است و از آن استفاده میکنیم، اما ریشه آن قابل مشاهده نیست که مغفول باقی میماند.
وی افزود: اکنون دانشگاهها و پژوهشگاهها در حال انجام پژوهش هستند. بودجههای پژوهشی نیز به آنها اختصاص پیدا کرده است. شاخه علم در معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری نیز بنیاد ملی علم ایران است. برنامههای پژوهشی معاونت در این بنیاد انجام میشود. وی اظهارکرد: اعطای حمایت این نهاد به پژوهشهایی است که توسط جامعه علمی داوری تخصصی میشود؛ تصمیمگیری مدیریتی در آن دخیل نیست.
سلطانی یادآورشد: بنیاد حمایت ویژهای از رسالههای دکتر در برخی حوزههای پیشرو در علم و فناوری دارد. در حال حاضر ۶ اولویت موضوعی شامل هوش مصنوعی، کوانتوم، امنیت سایبری، میکرو الکترونیک، پلاسما و کرایوژنیک برای رساله دکترا تعیین شده است. در این راستا برای دوره دوساله تا سقف۲۵۰ میلیون تومان دانشجو حمایت میشود. ۵۰ میلیون تومان نیز برای حمایتهای خرید مواد و تجهیزات مصرفی اختصاص پیدا میکند. رسالههایی که جایگاه ویژه ملی دارند و از نظر علمی سطح بالایی داشته باشند، مورو پذیرش قرار میگیرند.
رئیس بنیاد ملی علم ایران تصریح کرد: خروجی و تعهدات از رسالههای این ۶ حوزه در دو بخش بنیادی، پایه و کاربردی ارائه میشود.
وی گفت: این فراخوان به مدت ۲ سال از آذر امسال فعال است و مبلغ حمایتها برای دانشجویان تا سقف ۲۵۰ میلیون تومان برای دانشجویان و ۵۰ میلیون تومان به هزینههای طرح به استاد راهنما اختصاص پیدا
سلطانی به عملکرد بنیاد ملی علمایران در سال ۱۴۰۲ اشاره کرد و گفت: تعداد طرحهای ارسالی به بنیاد دو برابر سالهای قبل شده و از ۳۰۹۷ طرح ارسالی، ۱۰۲۹ طرح تصویب شده است. مجموع حمایت مالی از این طرحها بالغ بر ۲۱۶ میلیارد تومان بوده که شامل ۳۲۰ طرح پسادکتری، ۱۸۸ رساله دکتری و سایر طرحهای پژوهشی است.
رئیس بنیاد ملی علم ایران افزود: در دو سال اخیر، بنیاد تمرکز خود را بر فراخوانهای هدفمند برای حمایت از پژوهشها قرار داده و با همکاری سازمانهای مختلف مانند وزارت علوم و ستادهای تخصصی معاونت علمی، موضوعات علمی و پژوهشی را برای جامعه علمی مشخص کرده است.
وی به برنامههای آتی بنیاد نیز اشاره کرد و گفت: در آینده، دلایل رد طرحهای پژوهشی به متقاضیان اعلام خواهد شد تا فرآیند ارتقاء کیفیت طرحها تسهیل شود. همچنین، بنیاد در تلاش است با گسترش حمایتها در حوزههای علوم انسانی، اجتماعی و هنر، نقش بیشتری در پیشرفت بلندمدت علمی کشور ایفا کند.