به گزارش خبرگزاری ایمنا، سعید توکلی با اشاره به ابلاغ آئین نامه اجرایی بند الف از ماده ۴۶ قانون برنامه هفتم، با موضوع حساب بهینه سازی مصرف انرژی، اظهار کرد: این آئین نامه تکالیف دستگاههای اجرایی مختلف را در حوزه بهینه سازی مشخص کرده و در ارتباط با وزارت نفت و شرکت ملی گاز تکالیفی دارد.
وی افزود: ما باید منابع حساب بهینه سازی را از محل عوارض فلر (گازهای مشعل) و سایر عوارض تأمین کنیم و بازار گردانی انجام دهیم. در حوزه بازار گردانی اتفاقات خوبی رخ داده و نرخ هر مترمکعب گاز در تعادل میان عرضه و تقاضای صورت گرفته در بازار بهینه سازی بورس انرژی به عدد ۱۲ هزار تومان رسیده و متقاضی هم برای خرید آن وجود دارد.
مدیرعامل شرکت ملی گاز با بیان اینکه اجرا شدن این آئین نامه میتواند به بهینه سازی در مصرف به صورت ساختاری و مطابق با اسناد بالادستی کمک کند، تصریح کرد: اتفاق خوبی که در ارتباط با بحث قیمت افتاده، این است که نقش قیمت انرژی در قیمت تمام شده تولید، توسط افرادی که متقاضی انرژی هستند و حتماً آن را در صنایع مولد استفاده میکنند، ارزیابی میشود. قیمت انرژی در بورس عدد قابل توجهی نیست، اما برای صنایع، قابل توجه است که بتوانند این انرژی را از طریق آئین نامه حساب بهینه سازی، مصرف کنند.
توکلی در ادامه درباره خرید تضمینی گاز طبق آئین نامه حساب بهینه سازی هم گفت: در حوزه مشترکان خانگی با توجه به اینکه امسال طبق تبصره ۸ قانون بودجه، در پلکانهای بسیار بد مصرف ۱۱ و ۱۲ افزایش تعرفه دارند، مشترکان کم مصرف به ویژه سه پله اول، مشمول پاداش صرفهجویی و حتی رایگان شدن قبوض میشوند که مشابه همین مسئله، در بازار بهینه سازی انرژی هم ایجاد شده است.
وی عنوان کرد: به علت قیمت پایین گاز در بخش خانگی، استقبال از قیمتهای بالاتر گاز در بازار بهینه سازی، از سوی صنایع به ویژه فولادی و پتروشیمی صورت میگیرد و در این حوزه خریدار و تضمین خرید وجود دارد.
مدیرعامل شرکت ملی گاز بیان کرد: اگر فردی نخواست گاز صرفهجویی شده را در بازار عرضه کند یا قبض خود را با صرفهجویی صفر کند، به صورت خرید تضمینی میتواند پول نقد دریافت کند که معادل ۵۰ درصد بالاترین قیمت مصوب داخلی گاز است.
منبع: صدا و سیما