حسن هانیزاده در گفتوگو با خبرنگار ایمنا، با اشاره به مرگ جیمی کارتر، رئیسجمهور پیشین ایالات متحده آمریکا، به تشریح اقدامات ضدفلسطینی وی پرداخت و اظهار کرد: جیمی کارتر، رئیسجمهور دموکرات آمریکا که در ۱۰۰ سالگی درگذشت، یکی از تأثیرگذارترین رؤسای جمهوری ایالات متحده در طول ۱۰۰ سال گذشته تلقی میشود.
وی افزود: اتفاقات بسیار مهمی در طول دوران چهارساله ریاستجمهوری کارتر رخ داد که از مهمترین آنها بستن قرارداد کمپ دیوید بین مصر و رژیم صهیونیستی بود که به اختلافات و دشمنی دیرینه مصر و این رژیم پایان داد؛ به این ترتیب مصر بهعنوان بزرگترین کشور جهان عرب که دارای مرز مشترک با فلسطین اشغالی است، از جبهه پایداری خارج شد و به یک کشور همپیمان رژیم صهیونیستی تبدیل شد.
کارشناس مسائل غرب آسیا تصریح کرد: همین توافقنامه منطقه غرب آسیا و شمال آفریقا را دگرگون ساخت و حاشیه امنی برای رژیم صهیونیستی به وجود آورد و از آنجایی که ارتش مصر سابقه طولانی در جنگ با این رژیم داشت، به خروج مصر از دایره تقابل با رژیم صهیونیستی منجر شد.
وی ادامه داد: هرچند کشورهای عربی روابط خود را بهویژه در دوران انور سادات، رئیسجمهور سابق مصر برای مدتی با این کشور قطع کردند، مصر بهعنوان همپیمان رژیم صهیونیستی تلاش کرد تا سایر کشورهای عربی را به برقراری رابطه با این رژیم تشویق کند که این موضوع به ترور رئیسجمهور مصر منجر شد، بهدلیل اینکه اسلامگرایان بهشدت مخالف توافقنامه کمپ دیوید بودند و انور سادات جان خود را بهخاطر این توافقنامه از دست داد.
هانیزاده اذعان کرد: با این حال حسنی مبارک، رئیسجمهور بعد از انور سادات نیز همان سیاست سابق را دنبال کرد و رابطه تنگاتنگی با رژیم صهیونیستی برقرار کرد؛ بر این اساس نقش جیمی کارتر در توافقنامه کمپ دیوید بسیار مؤثر بود.
وی با بیان اینکه کارتر حامی رژیم صهیونیستی بود و خدمات بسیاری به تقویت رژیم صهیونیستی علیه مسلمانان منطقه کرد، یادآور شد: با وجودی که بیشتر رؤسای جمهور دموکرات آمریکا با سیاستهای تهاجمی حزب لیکود همچون شهرکسازی در اطراف بیتالمقدس و گسترش شهرکهای یهودینشین مخالف هستند، اما با اصل بقا و قدرت رژیم صهیونیستی هیچگونه مخالفتی ندارند، بلکه هر دو حزب جمهوریخواه و دموکرات خواهان برتری نظامی رژیم صهیونیستی هستند.
کارشناس مسائل غرب آسیا ادامه داد: هرچند نگاه دموکراتها و جمهوریخواهان آمریکا نسبت به حاکمیت رژیم صهیونیستی تفاوت دارد و ادبیات دموکراتها نسبت به افراطیون رژیم صهیونیستی یک ادبیات تهاجمی است، اما اصل بقای رژیم صهیونیستی هم برای جمهوریخواهان و هم برای دموکراتها بسیار مهم و حیاتی است.
وی درباره دیگر حوادثی که در دوران کارتر اتفاق افتاد، خاطرنشان کرد: از دیگر اتفاقات زمان او، پیروزی انقلاب اسلامی و اشغال جاسوسخانه آمریکا در تهران بود؛ بر این اساس لشکرکشی جیمی کارتر برای آزادی گروگانها و حادثه طبس همچنین جنگ تحمیلی بخشی از رخدادهای دوران پرتنش جیمی کارتر بود که فضای منطقه را دگرگون ساخت. پیروزی انقلاب اسلامی در دوران کارتر نیز تأثیر زیادی بر در فضای مناسبات جهانی گذاشت.