به گزارش خبرگزاری ایمنا از تهران، راما حبیبی امروز _پنجشنبه چهارم بهمن_ در حاشیه بیستمین نمایشگاه بینالمللی صنعت آب و در نشست خبری با اصحاب رسانه اظهار کرد: در دهه اخیر آبوهوای نیمه خشک و کم بارشی ایجاد شدهاست. از طرف دیگر در فصلهای که به بارندگی نیاز نیست شاهد بروز سیلاب هستیم.
وی افزود: از ابتدای مهر تاکنون در تهران ۶۱ میلیمتر بارندگی داشتهایم که نسبت به آمار تجمیعی سنواتی ۴۰ درصد عقبماندگی داشتهاست. به همین دلیل میزان ذخیره پذیری سدهای استان تهران کاهش یافتهاست.
معاون حفاظت و بهرهبرداری آب منطقهای تهران خاطرنشان کرد: ۲۵۰ میلیون متر مکعب ذخیره سدهای تهران نسبت به آمارهای تجمعی است. به طور کلی کسری آب سدهای کشور حدود یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون مترمکعب است. از طرف دیگر سالانه ۱۳۰ میلیون مترمکعب میزان ذخایر آبهای زیرزمینی کاهش یافته است. حجم کل مصرف تهران ۴ میلیارد مترمکعب است اگر در همین روند نیاز جبران نشود منابع زیرزمینی پاسخگوی نیاز تهران نیست.
حبیبی عنوان کرد: کمبود کسری آب سدها از طریق حفر چاههای عمیق در حال جبران است که فعلاً ایجاد ۸۰ حلقه چاه در دستور کار است. هم اکنون مجاری قانونی برای برخورد با سواستفاده کنندگان از حریم رودخانه و همچنین حفر غیرمجاز چاهها وجود دارد و بنابر اعتباراتی که در اختیار داریم با این سواستفاده کنندگان برخورد خواهیم کرد، اما از آنجا که بارندگی کاهش یافته و برداشت آب زیاد شده این مسأله با پیچیدگیهای مواجه شدهاند. امسال تاکنون ۲۲۰۰ چاه را مسدود کردیم.
وی تاکید کرد: بیشترین فرونشست در دشت ورامین است که حدود ۳۵ سانتی متر است که با توجه به پروژه تعادل بخشی که در دستور کار داریم منجر به جلوگیری از افزایش فرونشست در تهران میشود. در شرایط کنونی میزان تغییرات فرونشست باید توسط سازمان زمین شناسی اعلام شود.
معاون حفاظت و بهرهبرداری آب منطقهای تهران درباره تخصیص آب به بخشهای مختلف گفت: ۴۲ درصد آب مصرفی تهران برای شرب، ۴۸ درصد بخش کشاورزی، ۴ درصد در بخش صنعت است.
حبیبی افزود: هماکنون به دنبال نصب یکپارچه کنتور هوشمند هستیم و سال جاری بین ۲۲ تا ۲۵ میلیون تومان قیمت دارد. تاکنون ۲۵۰ کنتور روی چاهها نصب شده است و به ترتیب روی چاههای که اولویت دارند این کنتورها نصب خواهد شد.