دوشنبه، 8 بهمن 1403
ایده خبر » ورزشی » آزادی سنوارها

آزادی سنوارها

کد خبر: 15310

مهم‌ترین عناوین روزنامه‌های امروز _یکشنبه هفتم بهمن ۱۴۰۳_ را در ادامه می‌خوانید.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، رسانه‌های آزاد، روزنامه‌ها و مطبوعات در هر جامعه‌ای از ارکان توسعه و دموکراسی به‌شمار می‌آید، بر این اساس خبرگزاری ایمنا، مرور عناوین مطبوعات کشور را به‌صورت روزانه در دستور کار خود دارد.

روزنامه ایران در صفحه نخست امروز خود با تیتر «تهران-کابل همکاری در میانه چالش‌ها» نوشت: «هیچ‌وقت طالبان در فهرست ملی گروه‌های تروریستی جمهوری اسلامی ایران وارد نشد و به‌خاطر یک موضوع در همین خصوص سند جامع همکاری‌های دو کشور متوقف گردید.» این تصمیمی بود که سید رسول موسوی، مدیرکل سابق آسیای جنوبی وزارت امور خارجه در یادداشتی که در آستانه سفر امروز وزیر امور خارجه به کابل منتشر کرده است، آن را علنی کرد. او در این یادداشت توضیح داده است که طرف ایرانی در آن زمان چنین استدلال می‌کرد که شما (حکومت افغانستان) دارید در دوحه با آنان (طالبان) مذاکره می‌کنید و زندانیان همدیگر را آزاد می‌کنید و در متن مذاکراتی برای آینده افغانستان حکومتی فراگیر وجود دارد چرا از ما امضای چنین بندی را مطالبه می‌کنید؟» در این یادداشت آمده که این سند در دوران حکومت پیشین به مرحله پایانی رسیده بود، اما به خاطر این موضوع متوقف شد و به امضا نرسید.

به نظر می‌رسد پیام این اقدام به کشور همسایه رسیده است تا پیامد آن در روند مناسبات دوجانبه بازتاب پیدا کند. در چنین شرایطی است که عباس عراقچی، وزیر خارجه ایران برای اولین بار از زمان روی کار آمدن مجدد طالبان در سال ۲۰۲۱ به کابل می‌رود؛ با دو دستور کار پیگیری خواست‌ها و منافع تهران در بطن رابطه دوجانبه و تقویت پیوند با کشورهایی که در اولین حلقه سیاست خارجی ایران قرار دارند.

آزادی سنوارها

روزنامه کیهان در صفحه نخست امروز خود با تیتر «ترامپ خیالی، ترامپ واقعی / تقلای مدعیان اصلاحات برای بزک یک باجگیر» نوشت: چندی است مدعیان اصلاحات با هدف ترغیب، تشویق و توجیه مذاکره با دولت آمریکا و نیز رویکرد خسارت‌بار «بستن با کدخدا»، درصدد بزک کردن چهره ترامپ برآمده و بی‌اعتنا به مواجهه پیشین (برجام)، تئوری تغییر چهره (face off) را مطرح می‌کنند. روزنامه زنجیره‌ای «آرمان ملی» روز گذشته ذیل تیتر «مذاکره پاستور و کاخ سفید بدون میانجی؟» نوشت: «به نظر می‌رسد نگاه ترامپ نسبت به گذشته در ارتباط با ایران متفاوت است.»

این در حالی است که روزنامه «هم‌میهن» مدتی قبل ذیل تیتر «ترامپ و گزینه نظامی علیه ایران؛ بازگشت به «فشار حداکثری» مسیر معامله را هموار می‏‌کند یا جنگ؟» از قول ترامپ نوشت: «او [ترامپ] می‌گوید که به سیاست دوره نخست ریاست‌جمهوری‌اش یعنی سیاست «فشار حداکثری» باز می‌گردد».

روزنامه «آرمان ملی» همچنین در مطلبی دیگر، ذیل تیتر «تروئیکای اروپا در نقش میانجی» نوشت: «به نظر می‌رسد ترامپ با اضافه نکردن تحریم جدید در ابتدای کار، دنبال آن است که از سیاست فشار حداکثری فاصله بگیرد.»

مدعیان اصلاحات پس از بزک کردن چهره ترامپ، در راستای اصرار و ابرام به مذاکره با شانتاژ خبری و با تیترهایی چون «چراغ سبز مذاکره»، «سیگنال‌های دوطرفه مذاکره»، «مذاکره به جای تنش»، «پیام پزشکیان به ترامپ» و «پیام ترامپ به ایران» بر طبل مذاکره کوفتند و فضای سیاسی کشور را برای بهره‌برداری جناحی، تحت‌الشعاع قرار دادند.

آزادی سنوارها

روزنامه جوان در صفحه نخست امروز خود با تیتر «موضع اقتدار حماس در تبادل اسرا» نوشت: مرحله دوم مبادله اسرا بین حماس و رژیم صهیونیستی دیروز انجام شد و طی آن ۲۰۰ فلسطینی در ازای تحویل چهار زن صهیونیست آزاد شدند که فلسطینیان در غزه و کرانه باختری به خاطر این پیروزی به جشن و شادی پرداختند؛ مبادله‌ای که با حضور قدرتمند گردان‌های القسام در سراسر غزه انجام شد تا هشداری به سران تل‌آویو باشد که مقاومت با جذب هزاران نیروی جدید در اوج اقتدار در کمین دشمن نشسته است. این دور تبادل هم بدون چالش نبود و کابینه نتانیاهو با اصرار بر آزادی یک اسیر خاص، به دنبال ایجاد اخلال در توافق بود.

به گزارش «جوان»، در شرایطی که کابینه تندرو بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر صهیونیستی سعی دارد به هر نحوی شده حماس را ناقض توافق آتش‌بس در غزه نشان دهد، دومین دور مبادله اسرا هم روز شنبه با وجود دردسرهای نسبی انجام شد و در این میان، جنبش حماس در میدان فلسطین در شهر غزه، چهار اسیر اسرائیلی را به عنوان بخشی از توافق مبادله با اسرائیل به تیم‌های صلیب سرخ تحویل داد. این چهار زن که از سربازان ارتش اسرائیل بودند، با لباس نظامی و در میان تشویق حاضران در سکویی که برای تحویل به صلیب سرخ تعبیه شده بود، ظاهر شدند. به گزارش اسکای‌نیوز، همچنین تعداد زیادی دوربین در محل وجود داشت و فیلمبرداری نیز از طریق پهپادهای حماس انجام می‌شد. روند تحویل نیز دارای نوعی سازماندهی بود که برخلاف دفعه قبل مانع از تماس اسرا با جمعیت حاضر در مراسم تحویل شد. ارتش صهیونیستی نیز اعلام کرد که این چهار زن را از صلیب سرخ تحویل گرفته و آنها با خانواده‌هایشان ملاقات کرده‌اند و تحت ارزیابی اولیه پزشکی قرار خواهند گرفت.

آزادی سنوارها

روزنامه وطن امروز در صفحه نخست امروز خود تیتر «آزادی سنوارها» را برگزید و نوشت: طبق توافق آتش‌بس شکل گرفته میان جنبش حماس و رژیم اشغالگر قدس، در دومین مرحله تبادل اسرای صهیونیست با زندانیان فلسطینی در روز هفتم آتش‌بس ۴ نظامی زن صهیونیست با ۲۰۰ نفر از فلسطینیان زندانی و ربوده شده توسط رژیم اشغالگر قدس مبادله شدند. در این مرحله از آتش‌بس ۴ نظامی زن صهیونیست به نام‌های کارینا آریف، دانیلا گیلبوآ، ناما لوی و لیری آلباگ که در عملیات توفان الاقصی در ۷ اکتبر ۲۰۲۳ به اسارت رزمندگان حماس درآمده بودند به مقامات صلیب سرخ تحویل داده شده و با ۲۰۰ نفر از زندانیان سیاسی فلسطینی مبادله شدند. طبق گزارش رسانه‌های عبری روز شنبه کاروان صلیب سرخ با ورود به نوار غزه برای تحویل اسرای زن صهیونیست اقدام کرد و از سوی دیگر رسانه‌های فلسطینی حاضر در نوار غزه از رژه مقتدرانه نیروهای نظامی حماس و کاروان گردان‌های قسام و سرایا القدس در نوار غزه خبر دادند. نیروهای مقاومت اسلامی فلسطین در نوار غزه با حضور مجدد در میدان و برگزاری مراسم تبادل اسرا بار دیگر قدرت خود را در این باریکه به رغم تمام تجاوزات و جنایات رژیم صهیونیستی نشان داده و رسانه‌های جهان را غافلگیر کردند. رسانه‌های اسرائیلی همچنین اعلام کردند از خانواده‌های ۴ اسیر نظامی اسرائیلی که آزاد شدند، خواسته شده برای استقبال از فرزندان خود به منطقه رعیم در غلاف غزه بروند. این تبادل اسرا ساعت ۱۲ ظهر روز شنبه در میدان فلسطین شهر غزه انجام شد و مرحله دوم تبادل اسرا نیز به پایان رسید.

آزادی سنوارها

روزنامه شرق در صفحه نخست امروز خود تیتر «مروت و مدارا» را برگزید و نوشت: طی روزهای اخیر شاهد موضع‌گیری‌های متفاوتی از جانب دونالد ترامپ درباره ایران هستیم که شاخص‌ترین آنها، گفت‌وگوی رئیس‌جمهور جدید آمریکا با شبکه فاکس‌نیوز است. ترامپ در این مصاحبه گفته بود: «تنها چیزی که در مورد ایران می‌خواهم، این است که آنها یک کشور عالی داشته باشند. آنها پتانسیل خوبی دارند و مردم شگفت‌انگیزی هستند. فقط ایران نباید سلاح هسته‌ای داشته باشد». حداقل برداشت از مواضع ترامپ این است که برخلاف ارزیابی‌های اولیه، مستأجر جدید کاخ سفید فعلاً از در تعامل با ایران وارد شده و امید به مذاکرات و توافق تازه با تهران دارد.

در سوی دیگر هم همتای ایرانی ترامپ پالس خود را برای چندمین بار ارسال کرد و خواهان مذاکره شد. مسعود پزشکیان پنجشنبه هفته گذشته با خواندن این بیت که «آسایش دو گیتی تفسیر این دو حرف است / با دوستان مروت با دشمنان مدارا»، با مثالی از کشور چین افزود: «این کشور (چین) با تمام عظمتی که دارد اولین دشمن خود را آمریکا می‌داند، بااین‌حال با او مدارا می‌کند برای اینکه می‌خواهد حداکثر منفعت را از دنیایی که در آن زندگی می‌کند داشته باشد». لذا رئیس‌جمهور ایران با یادآوری این نکته که «مقام معظم رهبری سیاست خارجی را براساس عزت و مصلحت و حکمت تبیین کرده‌اند»، تأکید داشت: «به‌جز اسرائیل باید با همه ارتباط داشته باشیم».

سه‌شنبه هفته گذشته هم کاظم غریب‌آبادی، معاون امور حقوقی و بین‌المللی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران، در حاشیه هفتاد و پنجمین سالگرد تصویب کنوانسیون‌های ۱۹۴۹ ژنو در جمع خبرنگاران صراحتاً عنوان کرد: «جمهوری اسلامی ایران همانند گذشته آمادگی برای آغاز و ازسرگیری مذاکرات رفع تحریم را دارد». آن طور که این دیپلمات ارشد کشورمان تصریح کرده: «در صورت اراده لازم، مذاکرات شکل خواهد گرفت و به نتیجه خواهد رسید». لذا غریب‌آبادی بر این موضوع صحه گذاشت: «عاقلانه‌ترین راه این است که گفت‌وگوهای رفع تحریم آغاز شود و به مسیر درست و صحیح خودش برگردیم».

آزادی سنوارها

روزنامه دنیای اقتصاد در صفحه نخست امروز خود تیتر «حفره مالیات‌ستانی» را برگزید و نوشت: مالیات‌ستانی وزنه پای صنایع نیست؛ اگر دولت بتواند با صرف دقیق منابع در زیرساخت‌ها، تنظیم‌گری و اجرا مسیر حرکت اقتصاد را هموار سازد. در اقتصاد ایران اما وجود چهار بخش غیرقابل دسترس برای مالیات‌ستانی موجب شده تا توان سیاستگذار برای اجرای درست این سه وظیفه تنزل یابد. این ۴ بخش که به ترتیب شامل اقتصاد غیررسمی، فرارهای مالیاتی، حوزه‌های غیرقابل دسترس و دارندگان معافیت مالیاتی است، عملاً عدالت مالیاتی را به انحراف کشانده‌اند. بازیگران منتفع از این ۴ حفره در حالی زمینه‌ساز کاهش حجم مالیات‌ستانی شده‌اند که عملاً از بخش خصوصی شفاف یک بازنده بزرگ ساخته‌اند. این بخش که عموماً بنگاه‌های کوچک، متوسط و تا حدی بزرگ خصوصی در سه بخش در فضای تولید، خدمات و کشاورزی را شامل می‌شود، مجبور است عمده منابع درآمدی دولت در بخش مالیات‌ستانی را تأمین کند. موضوعی که نهایتاً موجب می‌شود تا بخش خصوصی در مقایسه با بنگاه‌های خصولتی، عمومی، حاکمیتی و غیررسمی در موضع ضعف قرار بگیرد و برای تداوم فعالیت خود در اقتصاد ایران، هزینه بالاتری را بپردازد. مرور شواهد مختلف از اقتصاد ایران نشان می‌دهد روند مالیات‌ستانی از بخش شفاف اقتصاد ایران در سال‌های اخیر پیوسته صعودی بوده اما این هزینه هرگز به بهبود کیفیت سیاستگذاری، ارتقای توان تنظیم‌گری و اجرا یا تسهیل مسیر رشد اقتصادی بنگاه‌ها منجر نشده است. در این شرایط وقتی بنگاه شفاف بخش خصوصی هدف برنامه‌های مالیات‌ستانی قرار می‌گیرد و همزمان با سطح بی‌سابقه‌ای از فشار از مسیرهای قیمت‌گذاری دستوری، فشارهای تحریم و FATF، دریافت مجوز واردات و صادرات، هزینه‌های تأمین اجتماعی و بیمه، نقل و انتقال ارز و… روبه‌رو است، حاشیه سود بنگاه کاهش می‌یابد و انگیزه تولید رو به افول می‌رود. تداوم اخذ مالیات از بخش شفاف، بالنده و بهره‌ور اقتصاد ایران در صورتی که با افزایش دامنه مالیات‌ستانی در ۴ بخش مذکور همراه نشود، سیگنال خروج از اقتصاد شفاف و رسمی را به بخش خصوصی و بازیگران کوچک و متوسط می‌دهد.

آزادی سنوارها

منبع: imna-833325

دسته بندی: ورزشی
تبلیغ

نظر شما

  • نظرات ارسال شده شما، پس از بررسی و تأیید در وب سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
نام شما : *
ایمیل شما :*
نظر شما :*
کد امنیتی : *
عکس خوانده نمی‌شود
برای کد جدید روی آن کلیک کنید