به گزارش خبرگزاری ایمنا از لرستان، مرتضی سپهوند امروز _شنبه چهارم اسفند_ در آئین اختتامیه ششمین جشنواره رهآورد سرزمین نور اظهار کرد: این جشنواره بستری برای تجلیل از آثار هنری مرتبط با دفاع مقدس، ایثار و شهادت است و در کنار آن، از تلاشهای دستاندرکاران راهیان نور استان نیز قدردانی خواهد شد.
وی افزود: این دوره از جشنواره در بخشهای متنوعی همچون شعر، کتاب، کاریکاتور، فیلمنامه، نمایشنامه، دلنوشته، سرود، پادکست، کلیپ، مقاله، نقاشی جبهه مقاومت، کتاب کودک و نوجوان و روایتگری برگزار شد که در مجموع ۳۴۸۵ اثر به دبیرخانه ارسال شده و فرایند داوری و انتخاب برگزیدگان از مرداد آغاز شده است.
مسئول اردویی راهیان نور لرستان با اشاره به انتخاب ۲۴ نفر بهعنوان برگزیدگان جشنواره، تصریح کرد: از این میان، هشت نفر از سایر استانها بودند که پیامهای خود را بهصورت تصویری ارسال کرده و جوایز آنها نیز ارسال خواهد شد.
سپهوند درباره برنامههای اعزام در سال ۱۴۰۳ گفت: مرحله دوم اعزامهای راهیان نور از عملیات بازیدراز در اردیبهشت آغاز شده است و تا دهم اسفند با اعزام کاروانهای دانشجویی ادامه خواهد داشت.
وی افزود: سال گذشته، ۱۶ هزار و ۵۰۰ نفر به مناطق عملیاتی اعزام شدند، اما سال جاری این آمار به ۲۳ هزار نفر افزایش پیدا کرده است، بر اساس برنامهریزیها حد مطلوب اعزام برای استان ۳۳ هزار نفر تعیین شده که به دلیل محدودیتهای اسکان، هنوز این ظرفیت بهطور کامل تأمین نشده است.
مسئول اردویی راهیان نور لرستان خاطرنشان کرد: با تدابیر فرمانده سپاه استان و همکاری سازمان اردویی، مکان جدیدی برای اسکان کاروانها در نظر گرفته شده است که پس از تکمیل، امکان افزایش ظرفیت اعزام به ۳۳ هزار نفر در سال آینده فراهم خواهد شد.
سپهوند با اشاره به ترکیب گروههای اعزامی، تاکید کرد: ۱۰ هزار و ۵۰۰ دانشآموز، ۲۵۰۰ دانشجو، ۳۴۵۰ فرهنگی بهعنوان یکی از گروههای شاخص، ۴۰۵۰ نفر از گروههای تخصصی و ۲۵۰۰ نفر از بسیج محلات با همکاری دستگاههای اجرایی شهرستانها اعزام شدند.
وی اضافه کرد: با تدبیر سردار فرمانده سپاه استان، دامنه اعزامها گسترش پیدا کرده و علاوه بر اعزامهای عمومی، برنامههایی همچون راهیان نور خانوادگی با خودروهای شخصی، اعزام سربازان وظیفه و کارکنان سپاه نیز اجرا شده است و آخرین کاروان این دوره هفته آینده اعزام خواهد شد.
سپهوند با اشاره به عملکرد درخشان لرستان در حوزه خادمین راهیان نور گفت: در سالهای ۱۴۰۲ و ۱۴۰۳، کمیته خادمین راهیان نور لرستان بهعنوان برترین کمیته کشوری انتخاب شد در حالی که در سالهای گذشته، تعداد خادمین حداکثر ۵۰۰ نفر بود، اما با برنامهریزیهای انجام شده، این تعداد به ۱۶۰۰ برادر و ۱۴۷۵ خواهر با پرونده فعال در سامانه افزایش پیدا کرده است.
وی ادامه داد: در مجموع، ۳۰۷۵ نفر از خادمین راهیان نور استان به مناطق عملیاتی اعزام شدهاند، همچنین سال جاری لرستان بالاترین میزان اعزام خادمین به یادمانهای کشوری و ملی را داشته و ۲۱۵ برادر و ۴۵ خواهر در سه یادمان بزرگ کشوری تحت مدیریت خادمین لرستان مشغول فعالیت هستند.
راهیان نور، بستری برای تقویت هویت فرهنگی و انقلابی
بهرام رشیدنیا، مدیرکل حوزه استاندار لرستان، با تأکید بر اهمیت راهیان نور اظهار کرد: این حرکت فرهنگی عظیم، فرصتی برای آشنایی نسل جوان با رشادتهای رزمندگان دوران دفاع مقدس است و نقش مهمی در رشد و توسعه استان در حوزههای مختلف خواهد داشت.
وی افزود: برای ایجاد زمینه رشد و پیشرفت، لازم است فرهنگ ایثار و شهادت در میان نسل جوان نهادینه شود؛ مدیریت ارشد استان بهویژه استاندار لرستان بر حمایت از این حرکت تأکید ویژهای داشته و در همین راستا برگزاری جلسات منظم و تقسیم وظایف برای ساماندهی بهتر اعزامها در دستور کار قرار گرفته است.
راهیان نور؛ سدی در برابر تهاجم فرهنگی دشمنان
فریدون کریمیوالا، مسئول حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس سپاه لرستان نیز با اشاره به تأکیدات رهبر معظم انقلاب بر امنیت فرهنگی تصریح کرد: بسیاری از چالشهای فرهنگی و اجتماعی امروز، نتیجه فاصله گرفتن از سیره شهدا و آرمانهای آنها است.
وی ادامه داد: شهدای ما کشور را از جاهلیت مدرن نجات دادند، اما دشمنان امروز از طریق فضای مجازی و جنگ نرم، در تلاش هستند تا این جاهلیت را مجدد ترویج کنند، با این حال سیره شهدا و اندیشههای امام خمینی (ره) همواره مانع تحقق نقشههای آنها شده است.
مسئول حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس سپاه لرستان تأکید کرد: راهیان نور، فرصتی برای تبیین این ارزشها و مقابله با هجمههای فرهنگی دشمنان است و باید از ظرفیت آن برای تقویت بنیانهای فرهنگی جامعه بهره برد.