سه شنبه، 12 فروردین 1404
ایده خبر » اقتصادی » حباب صندوقهای طلا در مقابل ارزندگی صندوقهای سهامی

حباب صندوقهای طلا در مقابل ارزندگی صندوقهای سهامی

کد خبر: 18326

در ارزیابی عملکرد وضعیت صندوق‌های سهامی و اهرمی شاهد کاهش ارزش آن‌ها در چند ماه گذشته بودیم درحالی که هر روز به حباب صندوقهای طلا افزوده می‌شود.

بازار؛ گروه بورس: بسیاری از کارشناسان معتقدند که بورس تهران به دلیل افزایش ریسک‌ها، به سمت کاهش اقبال به لیدرهای بازار می‌رود. افزایش ریسک می‌تواند ناشی از عوامل مختلفی باشد، از جمله نوسانات ارزی، نگرانی‌های سیاسی و اقتصادی داخلی، و همچنین تهدیدات خارجی مانند تحریم‌ها یا تحولات در مذاکرات هسته‌ای باشد. این ریسک‌ها باعث شده‌اند که سرمایه‌گذاران محتاط‌تر عمل کنند و تمایلی به سرمایه‌گذاری در سهام‌های ریسک‌پذیر نداشته باشند. درواقع ناپایداری و تردید در سیاست خارجی بر روند بازار تاثیر منفی گذاشته است. افزایش ریسک‌های سیاسی و بی‌اعتمادی به مذاکرات با غرب باعث شده که سرمایه‌گذاران از بورس خارج شوند و نقدینگی خود را به دارایی‌های ایمن‌تر مانند دلار یا طلا منتقل کنند. هرچند برخی تصور می کردند وضعیت صندوق‌های سهامی چندان بد نخواهد شد اما خیلی وخیمتر از پیش‌بینی قبل بود.

گزینه‌های جذاب معامله گران روزانه صندوق‌های اهرمی است و کسانی که می‌خواهند از رشدهای سریع بازار بیشتر بهره ببرند، این صندوق‌ها را برای خرید انتخاب می‌کنند. اما زمانی که بازار در روند نزولی قرار می‌گیرد، برعکس زیان آنها بیشتر می شود

در ارزیابی عملکرد وضعیت صندوق‌های سهامی و اهرمی شاهد کاهش ارزش آن‌ها هستیم. صندوق‌های سهامی معمولاً برای کسانی که نمی‌خواهند به صورت مستقیم در بورس سرمایه‌گذاری کنند، مناسب هستند. اما کاهش ارزش این صندوق‌ها نشان‌دهنده کاهش اعتماد عمومی و خروج سرمایه از این نوع صندوق‌ها است. همچنین صندوق‌های اهرمی که می‌توانند ریسک‌های بیشتری را به همراه داشته باشند، در شرایط ناپایدار بازار ممکن است با کاهش شدیدتری مواجه شوند.

البته گزینه‌های جذاب معامله گران روزانه صندوق‌های اهرمی است و کسانی که می‌خواهند از رشدهای سریع بازار بیشتر بهره ببرند، این صندوق‌ها را برای خرید انتخاب می‌کنند. اما زمانی که بازار در روند نزولی قرار می‌گیرد، برعکس زیان آنها بیشتر می شود.

در عین حال صندوق‌های طلا نیز به طور معمول زمانی که بازارهای موازی مانند ارز و طلا رشد می‌کنند، اقبال بیشتری پیدا می‌کنند. اما در حال حاضر به نظر می‌رسد که با تثبیت نسبی نرخ ارز و طلا، سرمایه‌گذاران تمایلی به سرمایه‌گذاری در این صندوق‌ها ندارند. ممکن است این موضوع به دلیل عدم تغییرات قابل توجه در بازارهای موازی و عدم پیش‌بینی رشد زیاد در کوتاه‌مدت باشد.

عملکرد صندوق‌های اهرمی در یکسال گذشته

بیشترین بازده ۱ سال اخیر را در بین صندوقهای اهرمی، موج با ۵۰.۶ درصد بازدهی به خود اختصاص داد. درواقع بیشترین رشد دارایی‌های تحت مدیریت را موج داشته که توانسته با جذب منابع موفق، دارایی تحت مدیریت خود را بیش از بیش از ۳ و نیم برابر کند.

بیشترین سهم از ارزش معاملات کل سال را صندوق اهرم داشته که ۴۴.۶ درصد از کل معاملات را به خود اختصاص داده است.

در مجموع ارزش کل دارایی تحت مدیریت صندوق‌های سهامی عادی در ابتدای سال ۲۵ همت بوده که در انتهای سال به ۵۸ همت رسیده است. جذب سرمایه‌های جدید در صندوق‌های اهرمی پس از کاهش دامنه نوسان معاملات اهرمی‌ها کاهش یافت و سرمایه‌گذارها صندوق‌های طلا را به این صندوق‌ها ترجیح دادند.

بیشترین ضریب اهرمی یکسال گذشته مربوط به صندوق جهش، کمترین ضریب اهرمی یکسال گذشته مربوط به شتاب و کمترین حباب مربوط به جهش بوده است. همچنین بیشترین حباب یکسال گذشته مربوط به صندوق اهرم بوده است.

عملکرد صندوق‌های طلا در ۱۴۰۳

بیشترین بازده یک سال اخیر را عیار با ۱۳۹.۸ درصد بازدهی کسب کرده است. بیشترین رشد دارایی‌های تحت مدیریت را تابش داشته که توانسته با جذب منابع موفق، دارایی تحت مدیریت خود را بیش از بیش از ۱۴ برابر کند.

بیشترین سهم از ارزش معاملات کل سال را عیار داشته که ۳۲.۹ درصد از کل معاملات را به خود اختصاص داده است. در مجموع ارزش کل دارایی‌های صندوق‌های طلا در ابتدای سال ۳۳ همت بوده که به لطف ورود نقدینگی جدید از بیرون بازار در انتهای سال به ۱۷۳ همت رسیده و بیش از ۶ برابر شده است.

کمترین حباب قیمتی یکسال گذشته مربوط به زرفام، بیشترین حباب قیمتی مربوط به درخشان و کمترین حباب کل یکسال گذشته مربوط به زروان است. همچنین بیشترین حباب کل یکسال اخیر مربوط به مثقال بوده است.

عملکرد صندوق‌های سهامی عادی در ۱۴۰۳

در بین صندوق‌های سهامی بیشترین بازده یک سال اخیر را جاودان با ۳۸.۵ درصد بوده است. بیشترین رشد دارایی‌های تحت مدیریت را سینا سهام داشته که توانسته با جذب منابع موفق، دارایی تحت مدیریت خود را بیش از ۲ برابر کند.‌ بیشترین سهم از ارزش معاملات کل سال را آگاس داشته که ۲۵.۴ درصد از کل معاملات را به خود اختصاص داده است.

ارزش کل دارایی تحت مدیریت صندوق‌های سهامی عادی در ابتدای سال گذشته ۴۳ همت بوده که در انتهای سال به ۵۲ همت رسیده است که این رشد کمتر از ۲۵ درصدی ناشی از رشد قیمت سهام پورتفو صندوق‌ها بوده است و می‌توان این گونه برداشت کرد که پول جدیدی در کل سال ۱۴۰۳ وارد صندوق‌های سهامی عادی نشده است.

در مجموع ارزش کل دارایی تحت مدیریت صندوق‌های سهامی عادی در ابتدای سال گذشته ۴۳ همت بوده که در انتهای سال به ۵۲ همت رسیده است که این رشد کمتر از ۲۵ درصدی ناشی از رشد قیمت سهام پورتفو صندوق‌ها بوده است و می‌توان این گونه برداشت کرد که پول جدیدی در کل سال ۱۴۰۳ وارد صندوق‌های سهامی عادی نشده است.

در حال حاضر نرخ بهره در سطوح بالایی قرار دارد. بخشی از جامعه سهامداری فکر می کنند در چند ماه آتی کشور دچار جنگ می شود. در این شرایط فشار فروش سنگینی بر صندوق های اهرمی حاکم است و جو منفی آنها به کلیت بازار همچون صندوقهای سهامی سرایت کرده‌است. اما در مجموع بازار طلا همچنان جذاب است ولی این به معنی ریسک پایین خرید طلا نیست و حتی می‌توان نسبت به آینده آن هشدار داد.

منبع: tahlilbazaar-333151

دسته بندی: اقتصادی
تبلیغ

نظر شما

  • نظرات ارسال شده شما، پس از بررسی و تأیید در وب سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
نام شما : *
ایمیل شما :*
نظر شما :*
کد امنیتی : *
عکس خوانده نمی‌شود
برای کد جدید روی آن کلیک کنید