به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، در ماههای اخیر، تنشهای تجاری میان ایالات متحده و چین به اوج خود رسیده است. سیاستهای تعرفهای رئیسجمهور آمریکا، دونالد ترامپ، واکنش شدید چین و سایر کشورهای جهان را به همراه داشتهاند. واکنش چین پس از آن بود که ترامپ تهدید کرد تعرفهها بر واردات از دومین اقتصاد بزرگ جهان را به بیش از ۱۰۰ درصد افزایش خواهد داد. این اقدام در پاسخ به تصمیم چین برای اعمال تعرفههای متقابل بر کالاهای آمریکایی بود که ترامپ هفته گذشته اعلام کرده بود.
وزارت بازرگانی چین در بیانیهای گفت: «تهدید ایالات متحده برای افزایش تعرفهها علیه چین اشتباهی روی اشتباه دیگر است و بار دیگر ماهیت باجخواهانه طرف آمریکایی را آشکار میکند. اگر ایالات متحده بر خواسته خود اصرار داشته باشد، چین تا پایان مبارزه خواهد کرد.»
اتحادیه اروپا نیز در واکنش به موج تعرفههای ترامپ که دهها کشور را تحت تأثیر قرار داده و باعث آشفتگی در بازارهای مالی شده است، پیشنهاد اعمال تعرفههای متقابل خود را مطرح کرد. این اقدامات نگرانیها درباره احتمال ورود اقتصاد جهانی به رکود را افزایش داده است.
بازارهای سهام پس از چند روز سخت برای سرمایهگذاران کمی بهبود یافتند. شاخص نیکی ژاپن روز سهشنبه ۶ درصد افزایش یافت و از پایینترین سطح یک و نیم سال اخیر که در دوره قبلی تجربه کرده بود، بازگشت. این رویداد پس از توافق ترامپ و نخستوزیر ژاپن، شیگرو ایشیبا، برای آغاز مذاکرات تجاری بود.
در همین حال، شاخصهای سهام چین و هنگکنگ نیز اندکی رشد داشتند. شاخص بلوچیپ چین ۱ درصد افزایش یافت و بخشی از افت بیش از ۷ درصدی روز دوشنبه را جبران کرد. شاخص هنگسنگ هنگکنگ نیز پس از آنکه روز دوشنبه بدترین افت خود را از سال ۱۹۹۷ تجربه کرده بود، حدود ۲ درصد رشد داشت.
ترامپ اعلام کرد که تعرفهها، حداقل ۱۰ درصد برای تمام واردات آمریکا و تا ۵۰ درصد برای کالاهای خاص، به احیای پایه صنعتی ایالات متحده کمک میکند که به گفته او طی دههها آزادسازی تجاری آسیب دیده است. او گفت: «این تنها فرصتی است که کشور ما خواهد داشت تا شرایط را تغییر دهد، زیرا هیچ رئیسجمهور دیگری حاضر نخواهد بود کاری که من انجام میدهم را انجام دهد.»
در همین حال، اتحادیه اروپا پیشنهاد اعمال تعرفههای ۲۵ درصدی بر طیف وسیعی از کالاهای آمریکایی مانند سویا، آجیل و سوسیس را مطرح کرد. مقامات اروپایی اعلام کردند آماده مذاکره برای توافقی «صفر به صفر» با دولت ترامپ هستند.
رهبران کسبوکار آمریکایی نسبت به پیامدهای منفی بلندمدت این تعرفهها هشدار دادند. همچنین برخی دیگر از حامیان ترامپ مانند بیل آکمن و ایلان ماسک نیز نسبت به این استراتژی ابراز نگرانی کردند و خواستار تجدیدنظر شدند. سرمایهگذاران اکنون پیشبینی میکنند که خطر فزاینده رکود ممکن است فدرال رزرو آمریکا را مجبور کند تا نرخ بهره را کاهش دهد. با این حال، جروم پاول، رئیس فدرال رزرو، تاکنون نشان داده که عجلهای برای کاهش نرخ بهره ندارد.