محمدرضا انگشت باف در گفتوگو با خبرنگار ایمنا در قم با اشاره به اینکه برنامهریزیهای سال ۱۴۰۴ به گونهای است که قراردادهای سال گذشته ادامه یافته و فاز اول پروژه تکمیل شود اظهار کرد: همچنین تلاش میکنیم تا برخی قراردادهای فاز دوم مترو به سمت جمکران در سال جدید منعقد شده و به زمان تعیینشده یعنی مهر ۱۴۰۷ برسیم.
وی درباره زمانبندی بهرهبرداری از ایستگاههای مترو افزود: اولین ایستگاهی که وارد مدار میشود، ایستگاه نکویی خواهد بود، سپس ایستگاه میدان ولیعصر و در نهایت ایستگاه A۱ (جمکران) به مدار حرکتی متروی قم اضافه خواهند شد. تمامی مراحل این ایستگاهها در زمان مقرر به اتمام میرسد.
مدیرعامل سازمان حمل و نقل ریلی شهرداری قم درباره تأمین مالی پروژه متروی قم ادامه داد: در سال گذشته، دو هزار و پانصد میلیارد تومان اوراق فروخته شد که در مهر ۱۴۰۳ به حساب پروژه واریز شد. همچنین مجوزی نوزده هزار میلیارد ریالی برای اوراق سال جاری از بانک مرکزی اخذ شده و بازار گردانی آن انجام خواهد شد.
انگشت باف با بیان اینکه ارزش روز پروژه متروی قم حدود ۱۵۰ هزار میلیارد ریال است، تصریح کرد: بیش از ۸۰ درصد منابع مالی فاز اول توسط شهرداری قم تأمین شده است.
وی با اشاره به تملک ایستگاهها و دپوی مترو گفت: در بخش تملکها، حدود ۴۴۰ هزار متر مربع به ارزش دو هزار میلیارد تومان انجام شده است.
مدیرعامل سازمان حمل و نقل ریلی شهرداری قم اظهار داشت: همچنین در ابتدای جاده جعفریه، یک دپوی چهل و دو هکتاری وجود دارد که از معدود دپوهای استاندارد کشور است و بیش از نود و پنج درصد پیشرفت فیزیکی دارد. تنها برخی خردهکاریها در سوله، برقرسانی و محوطهسازی باقی مانده است.
وی درباره ایستگاههای عبوری فاز اول (A۱۰، A۱۱، A۱۲ و A۱۴) اضافه کرد: طبق مصوبه شورای عالی فنی کشور، ایستگاههای عبوری باید به مرحلهای برسند که خاکبرداری انجام نشود و قطار بهصورت ایمن عبور کند. تمامی ایستگاههای عبوری خط یک مترو به پیشرفت هفتاد و پنج درصدی یعنی احداث سکوی خشک رسیدهاند و نگرانی در این زمینه وجود ندارد.
مدیرعامل سازمان حمل و نقل ریلی شهرداری قم تأکید کرد: تلاش میشود پروژه متروی قم طبق برنامهریزیها و با حمایتهای مالی و اجرایی به سرانجام برسد.