به گزارش خبرگزاری ایمنا از کرمانشاه، محمد طیب صحرایی امروز _ یکشنبه بیست و هفتم خرداد _ در سومین نشست ستاد بازآفرینی شهری پایدار استان که با حضور محمد آئینی معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران، معاون عمرانی استانداری و مدیران عضو برگزار شد، با اشاره به صعود جهشی استان در شاخصهای حوزه مسکن اظهار کرد: در زمان آغاز به کار تیم مدیریتی جدید، تنها ۱۰ درصد زمین مورد نیاز طرح نهضت ملی شناسایی شده بود ولی امروز با تلاشهای بسیار گسترده و جهادی، استان کرمانشاه از انتهای جدول به نیمه بالایی جدول رسیده است.
وی افزود: در حوزه تأمین زمین برای طرح جوانی جمعیت نیز استان کرمانشاه در جمع ۵ استان برتر کشور قرار دارد.
استاندار کرمانشاه در ادامه سخنانش عنوان کرد: بستههای تشویقی که برای بافتهای فرسوده در نظر گرفته شده تنها به شهرداریها، راه و شهرسازی و بنیاد مسکن محدود میشود در حالی که این بستهها باید به میراث فرهنگی و دیگر مجموعهها نیز تعمیم داده شود.
وی عنوان کرد: این راهکار انگیزههای بیشتری به ساکنین بافت فرسوده برای نوسازی بناهای خود میبخشد.
صحرایی یادآور شد: در برخی از شهرهای استان به ویژه کرمانشاه، بافتهای فرسوده و بافت تاریخی با هم همپوشانی دارند و برای موفقیت طرحهای نوسازی در این بافتها نیازمند برطرف شدن برخی خلاءهای قانونی هستیم.
وی ایجاد دسترسیهای مناسب را یکی از نیازهای جدی شهرکهای حاشیهای دانست و گفت: برای اجرای این طرحها نیازمند ارائه بستههای تشویقی مناسب از سوی وزارتخانههای مختلف و افزایش اختیارات درون استانی هستیم.
استاندار کرمانشاه در بخش دیگری از سخنانش در مورد اعطای وام بانکی پیش از سهم آورده مردم، گفت: این طرح به پیشنهاد کرمانشاه در سطح ملی مطرح و تصویب شد و جهش ایجاد شده در حوزه مسکن استان ناشی از اجرای این طرح ابتکاری است.
وی تاکید کرد: اثرگذاری بهتر این طرح مستلزم اهتمام و تسریع بانکها در پرداخت تسهیلات این حوزه است.
صحرایی افزود: یک دغدغه مهم ما تبدیل بافت فرسوده از تهدید به فرصت است؛ فرصتی برای سرمایه گذاری، تقویت معیشت، اشتغالزایی و جذب گردشگر.
وی وجود بافتهای تاریخی در دل بافتهای فرسوده را یک فرصت برای رونق اقتصادی و اشتغال در این مناطق توصیف کرد و گفت: محله جلوخان کرمانشاه با بیش از ۳۰ بنای قدیمی قابلیت تبدیل به قطب هتلهای سنتی در غرب کشور را داراست و این یک فرصت ارزشمند برای ایجاد یک تحول اقتصادی در این محله محسوب میشود.
استاندار کرمانشاه یادآور شد: برخی از بناهای این محله به صورت هتلهای سنتی بازسازی شدهاند و از ۲۵ تا ۴۰ نفر در آنها مشغول به کار هستند.
وی خاطرنشان کرد: اضافه شدن میراث فرهنگی به عنوان یکی از مجموعههای تصمیمگیر در بافتهای فرسوده میتواند به اجرای این طرحهای اقتصادی با محوریت گردشگری در این بافتها کمک کند.
به گزارش ایمنا، در این نشست گزارشی پیرامون سیاستهای استان در راستای تشویق و مساعدت به ساکنین محلات هدف به منظور نوسازی مسکن ارائه شد.
همچنین گزارش عملکرد ستادهای بازآفرینی شهری استان در سالهای ۱۴۰۲ و ۱۴۰۳ ارائه شد؛ ارائه گزارش در خصوص تصویب و اجرای مشوقهای شهرسازی در محدودههای هدف و عملکرد تخصیص قیر رایگان به شهرداریها از دیگر دستور کارهای این نشست بود.