به گزارش بازار، هر نامزد انتخابات ریاست جمهوری در این مناظره به سوالات مجری و مطالب مطرح شده توسط نامزد های دیگر پاسخ میدهد.
نامزد ها ساعت ۱۸ امروز وارد صدا و سیما شدند و پس از طی آیین تشریفات و برگزاری مراسم قرعه کشی برای تعیین محل استقرار هر نامزد در استودیو، مناظره بعد از اقامه نماز جماعت مغرب و عشا با پخش آیاتی از کلام الله مجید و سرود ملی کشورمان آغاز شد.
در آغاز این مراسم به منظور تکریم و گرامیداشت یاد و خاطره شهدای خدمت مستندی از رئیسجمهور شهید به نمایش در آمد.
در این خبر مواضع و اظهارات هر کاندیدا را لحظه به لحظه مشاهده خواهید کرد.
قالیباف: رییس جمهور باید حواسش به سفره مردم باشد
محمدباقر قالیباف گفت: انتخابات فرصت بزرگی است که در اختیار شما مردم شریف ایران است که بتوانید برای آینده خود و فرزندان و ایران عزیز ما تصمیم گیری کنید.
نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری اظهار کرد: یکی از مهمترین وظایف رئیس جمهور در این شرایط ایجاد تحول در اقتصاد به ویژه برای اقشار محروم، کارگران، پرستاران و مددجویان کمیته امداد و سازمان بهزیستی و کسانی است که حقوق ثابت دارند.
وی ادامه داد: رئیس جمهور باید به گونهای عمل کند و انتخاب شود که ضامن حل این مشکلات باشد، البته بدون شک با خود مردم این موضوع انجام خواهد شد.
نامزد انتخابات ریاست جمهوری متذکر شد: ما در دهه ۹۰ شرایط سختی را گذرانیم و رشد اقتصادی ما زیر یک درصد و رشد نقدینگی ۲۶ برابر بود. هم پدران و هم مادران خانواده و زنان ایرانی در کنار تربیت و آموزش، باید فرزندان خود را تامین مالی میکردند. به هر صورت دورانی چون کرونا را گذراندیم و الان زمان آن است که باید جبران شود.
قالیباف بیان کرد: در برنامه هفتم که کار مشترک دولت سیزدهم و مجلس یازدهم است و تنها سند ما است که باید آن را اجرا کنیم معتقدم که باید قفل این توقف را بشکنیم و کاری را که شهید رئیسی شروع کرد ادامه دهیم و نقاط قوت را تقویت کنیم و ضعفها را برطرف کنیم.
وی تاکید کرد: بر این باورم که ظرفیتهای کشور آنقدر وجود دارد که میتوان مشکلات را حل کرد. لذا به مردم، کارمندان، کارگران، بازنشستگان و قشر محروم عرض میکنم که در دولت خدمت و پیشرفت همه ما با مشارکت شما و سرمایهگذاران اقتصاد قوی را دنبال خواهیم کرد تا دولت بتواند حقوق عزیزان را متناسب با تورم پیش ببرد، قدرت خرید را حفظ کند و از رشد اقتصادی طبیعتاً باید هم سرمایهگذار و هم عموم مردم بهره ببرند.
قاضی زاده هاشمی: مردم از وعدهها خسته شدهاند
سید امیر حسین قاضی زاده هاشمی در اولین مناظره انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۳ با موضوع اقتصاد، مهار تورم و رشد تولید که از شبکه یک سیما در حال برگزاری است گفت: یاد رئیس جمهور عزیز شهید را پاس میدارم. بنده به عنوان یکی از اعضای تیم دولت وظیفه دانستم پرچم رئیس جمهور شهید را به دست بگیرم و مدل جدیدی از حکمرانی کشور را ارائه کنم.
وی افزود: بنده که جوانترین عزیزان هستم نزدیک ۲۰ سال سابقه کار اجرایی در کشور دارم، همه افرادی که به عنوان رجل سیاسی شناخته میشوند سابقه کار طولانی دارند و متعلق به دولت و گفتمانی بودند.
قاضی زاده هاشمی عنوان کرد: همه این بزرگواران همکار یک دولت بودند، ما جوری صحبت نکنیم که انگار دنیا از امروز شروع شده است و تمام گذشته را نقد کنیم.
نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: همچنین در بحث وعدهها، مردم واقعاً از وعده خسته شدهاند؛ باید و نباید گفتن ساده است؛ باید بگوییم چگونه و توسط چه تیمی و با چه روشی میخواهیم کارها را انجام بدهیم؟ مثلاً قانون برنامه هفتم را چگونه انجام دهیم؟ آیا در سابقه مان نشانهای برای اینکه چطور میخواهیم انجام بدهیم یا خیر؟
وی افزود: وقتی وعده به عمل نمیرسد ناامیدکننده است و مردم با صندوق قهر میکنند. وگرنه میگویند اینها هم مثل گذشته چیزی میگویند و عمل نمیکنند.
پور محمدی: حل مشکلات اقتصادی صرفاً راه حل اقتصادی ندارد
حجت الاسلام مصطفی پورمحمدی نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در اولین مناظره تلویزیونی، گفت: ما مشکلات اقتصادی را میدانیم. کارشناسان با آمار ارقام آن را میدانند ولی مردم مشکلات اقتصادی را با گوشت و پوست خود لمس میکنند و درگیر آن هستند.
وی افزود: وقتی با کارشناسان اقتصادی بخش خصوصی و اندیشه ورزان این حوزه مباحثه دارم، میگویند حل مشکلات اقتصادی صرفاً راه حل اقتصادی ندارد بلکه این مقوله پیوسته به اجتماع، فرهنگ، مقولات حقوقی و امور سیاسی در عرصههای داخلی و بین المللی دارد و نمیشود بدون توجه به اینها راه حل اقتصادی ارائه داد.
نامزد انتخابات ریاست جمهوری تاکید کرد: ما در عرصه بینالمللی نزدیک به دو دهه است که با تحریم روبرو هستیم. برخی که از همان اول گفتند تحریمها مهم نیست حالا هم میگوییم مهم نیست اما دنیا تحریمهای فلج کنندهای را بر ما تحمیل کرده است و ما ساده از کنار آن میگذریم و بعد از مدتی گفتیم که تحریم هم مسئلهای هست و۲۰ درصد ۳۰ درصد آزار به اقتصاد ما میدهد.
حجت الاسلام پورمحمدی اذعان کرد: در نقل و انتقالهای مالی که همه اقتصاد ما گرفتار آن است به گونهای که در میان ۲۰۴ کشور در لیست سیاه سه کشور در نقل و انتقالات مالی قرار گرفتهایم.
وی ادامه داد: فعالین اقتصادی چگونه میخواهند عمل کنند در صورتی که از آن طرف به یک سفارتخانه حمله میشود و کلی تبعات سیاسی بر کشور تحمیل میشود.همچنین حوادث اوکراین و تایوان اتفاق میافتد و ما هزینهها را پرداخت میکنیم اما از مزیتهای آن بهرهبرداری نمیکنیم و سود نمیبریم و نمیتوانیم فرصتها را شکار کنیم، لذا چگونه میخواهیم بدون فرصت شناسی از مسائل بینالمللی مشکلات را حل کنیم.
نامزد انتخابات ریاست جمهوری گفت: جامعه و صنعت ما بزرگ است و باید با دنیا کار کنیم و نیازهای مردم را تامین کنیم. رهبری سالیان سال است ما را به مسائل اقتصادی، به مسائل اجتماعی و انسجام اجتماعی و مشارکت بالا توجه میدهند اما ما چقدر گوش کردیم در حالی که یکسره داریم آسیب میزنیم و این وضعیتی است که جوانان ما را مأیوس و آزاده خاطر کرده است.
وی ادامه داد: امروز نیاز داریم در عرصه داخلی به وفاق ملی برسیم و بدون آن نمیتوانیم مسائل بینالمللی را حل کنیم. در عرصه داخلی به اعجاز اعتماد نیاز داریم زیرا مردم ما را صادق نمیدانند و باور نمیکند و ما هم صادقانه راه حلها را به آنها ارائه دهیم.
زاکانی: مردم ما با ریال درآمد کسب و با دلار خرج میکنند
«علیرضا زاکانی» در اولین مناظره انتخاباتی خود با موضوع اقتصاد، مهار تورم و رشد تولید، اظهار داشت: بنده یک پزشک هستم. پزشک اگر تشخیص غلط دهد نسخه غلط می پیچد. مشکل اقتصادی ایران تحریم امریکا نیست بلکه تجویزهای اقتصادی آمریکاست.
وی ادامه داد: جهش تولید با حرکت به سمت تولید محصول محور و دانش بنیان و با ارزش افزوده بالا را پیگیری کنیم.
زاکانی تصریح کرد: حاکمیت مردم سالاری دینی در عرصه اقتصاد را بپذیریم و با تکیه بر مردم کارها را پیش ببریم.
نامزد انتخابات ریاست جمهوری گفت: خلق ثروت را در دستورکار قرار دهیم. مردم ریالی درآمد کسب میکنند اما دلاری هزینه میکنند.
جلیلی: رشد را نباید تنها به سرمایه منوط کرد
سعید جلیلی نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در نخستین مناظره انتخابات تلویزیونی ظرف چهار دقیقه در پاسخ به چگونگی تحقق نرخ رشد اقتصادی مطابق برنامه پنج ساله هفتم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران، گفت: سوالهایی که مطرح شد دو ایراد دارد چرا که اگر موضوعی قانون و فصل الخطاب است. در چنین سطحی به آن تردید وارد شود و اگر به رشد ۸ درصد اشاره میکنیم باید بدانیم که آن یک ضرورت است.
وی افزود: مردم باید انتخاب کنند که رشد ۸ درصدی را کدام یک از نامزدها میتوانند به بهترین شکل اجرا کنند. عوامل مختلفی برای تحقق رشد ۸ درصدی دخیل هستند. اینکه ما رشد را فقط به سرمایه منوط کنیم ناقص است و این یک ایراد است که در سوالها مطرح شده بود.
نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: مهمتر از سرمایه برای رشد مدیریت آن است و امروز باید از نیروی انسانی که یکی از فرصتهای ماست به علاوه فناوریهایی که میتواند رشد را سرعت دهد استفاده کنیم. اگر میگوییم قرار است رشد ۸ درصد را محقق کنیم و این برنامه توسعه وفاق ملی ما است. طبق این برنامه ۴۷ برنامه را از دولت خواسته است. که دولت باید برنامه آن را به سرعت تدوین کند و اگر ما در اصل برنامه توسعه تردید داشته باشیم و آن را مطالعه نکرده باشیم و بخواهیم تازه آن را مطالعه کنیم این کار ما را عقب میاندازد.
جلیلی ادامه داد: رشد ۸ درصد محقق میشود به شرط آنکه آن را جدی گرفت و از فردای انتخابات آن را طبق برنامهای که داریم اجرایی کنیم. برای تحقق رشد باید فرصتهای کشور را بشناسیم من در شعار خود یک جهان فرصت را مطرح کردم و امروز در کشور فرصتهای بسیار ارزشمندی داریم و لازمه یک جهان فرصت یک ایران جهش است انشاالله در چهار سال آینده میتوانیم رشد ۸ درصد را محقق کنیم.
وی بیان کرد: از دانشگاه هاروارد هم وضعیت اقتصادی ایران را بررسی کرده بودند و آن زمان هم اعلام کردند که اینجا رشد را منوط به سرمایه میدانند در حالی که اینطور نیست. من معتقدم با برنامههایی که داریم با برنامهریزی میتوان این رشد را محقق کرد. باید فرصت استفاده از ظرفیت همه ایرانیان را به آنها داد.
پزشکیان: مشارکت همه مردم لازمه اجرای برنامه هاست
مسعود پزشکیان نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در اولین مناظره انتخاباتی با دیگر نامزدهای انتخاباتی این دوره با موضوع «اقتصاد، مهار تورم و رشد تولید» در پاسخ به سوالات نوبت اول حول این محور، ضمن تبریک عید قربان اظهار داشت: ما برای هر اقدام اول یک مشکل اساسی داریم. اگر نتوانیم انسجام داخلی و مشارکت همه جناحها و گروهها را در جهت اجرای برنامه همراه خود کنیم هر قدر برنامه درست بنویسیم مانند برنامههای دیگر معطل میماند.
وی اضافه کرد: هر چه قول بدهیم اتفاقی نخواهد افتاد. لازمه اجرای برنامه مشارکت به دور از اختلاف و استفاده از کارشناسان برجسته غیر جناحی است. قانون برنامهای که در مجلس نوشته شده طبق آنچه دولت آورده بود ۷ فصل و ۲۶ بند بود و معنی این حرف آن است که هر دولتی بیاید باید روی ۲۶ بند برنامه ریزی کند که از نظر علمی غیر ممکن است.
این نامزد انتخابات ریاست جمهوری گفت: این برنامه با کار کارشناسی هم قابل اجرا نیست. این برنامه فرصتی به دولت خواهد داد تا بتواند همراه کارشناسان اهداف را بازنگری کند و این حرف را به نتیجه برساند. علاوه بر لزوم وحدت و انسجام داخلی امکان ندارد ما بدون ارتباط و باز کردن مرزهای خود و ارتباط با دنیا و دولتهای منطقه بتوانیم این میزان رشد را به ۸ درصد برسانیم. اینکه چگونه باید با دنیا ارتباط برقرار کنیم و احتیاجات بین المللی را بر طرف کنیم از ملزومات این هدف است.
پزشکیان خاطرنشان کرد: کاری که باید در داخل انجام دهیم این است که به تولیدکنندگان و اتاق بازرگانی و مشارکت کنندگان در تولید در تصمیم گیری و فعالیتها میدان بدهیم. آنها نباید یک تولید کننده در این مملکت بدنش بلرزد که فردا چه مشکلی برایش پیش خواهد آمد.