فنیها درباره چپ زدن بازار ارز و سکه چه میگویند؟
قیمت دلار در سمت رسمی بالا رفت/ پول کماکان وارد صندوقهای طلا میشود/ حباب دلاری درهم منفی شد/ معاملهگران میگویند بازار ارز و سکه سردرگم است/ فنیها درباره چپ زدن بازارها چه میگویند؟
معاملهگران میگویند بازار ارز و سکه در این روزها سردرگم شده و در روز دوشنبه در سردرگمترین حالت خودش بود. آنها معتقدند اخبار به نفع بازار نیست و در روز دوشنبه هر بازار راه خودش را در پیش گرفت. صحبتهایی که در بازار رد و بدل میشود در مورد این اتفاقات است: تنش در منطقه، تعیین تکلیف ۶۵ همتی آزادسازی خودروهای وارداتی، وضعیت بلوکه بازار، ذخایر ارزی بانک مرکزی، میزان استقراض ارزی بانک مرکزی از سایر بانکها، مراسم تحلیف آقای پزشکیان و انصراف بایدن از انتخابات آمریکا.
با این شرایط هر بازار در روز دوشنبه راه خودش را در پیش گرفت و روند متفاوتی در بازار اتفاق افتاد. قیمت دلار هرات بالاتر از یکشنبه بسته شد، قیمت درهم زیر نرخ یکشنبه بود، طلای آبشده بر مدار کاهش بود و قیمت سکه متوقف شد.
قیمت دلار هرات روز دوشنبه را در ۵۷ هزار و ۶۰۰ تومان شروع کرد و در ادامه با روند کاهش قیمت درهم، نزولی شد و در حوالی مرز حمایت ۵۷ هزار و ۳۰۰ تومان به کار خودش پایان داد. نکته قیمتی بازار ارز هرات این بود که وضعیت بلوکه سنگین روز یکشنبه، تعدیل شد و قیمت نقدی و فردایی دلار هرات تقریباً نزدیک هم شدند. در روز دوشنبه، قیمت دلار تهران همچنان در مرز کانال ۵۸ هزار تومان در نوسان بود و البته با توجه به ثابت بودن دلار تهران در روز دوشنبه، شکاف دلار تهران و هرات کمتر از روز یکشنبه شد.
قیمت درهم امارات با گپ منفی در ۱۵ هزار و ۷۸۰ تومان آغاز به کار کرد و با کاهش تا ۱۵ هزار و ۶۹۰ تومان که کف قیمت درهم در سال ۱۴۰۳ است پایین رفت و از اینجا حمایت شد. در نهایت، قیمت درهم در ۱۵ هزار و ۷۴۰ تومان بسته شد. با این کاهش درهم و ثابت ماندن قیمت دلار تهران، حباب دلاری درهم در روز دوشنبه منفی شد، یعنی دلار برآورد شده از قیمت درهم، پایینتر از قیمت دلار در تهران بود.
روند قیمت سکه در روز دوشنبه مثل یکشنبه بود و در میانه کانال ۴۰ میلیون نوسان رنجی داشت. در مقابل، قیمت طلای آبشده در میانه کانال ۱۴ میلیون بازگشایی کرد و با کاهش یک پلهای به حوالی مرز حمایت ۱۴ میلیون و ۴۱۰ هزار تومان رسید.
در مجموع، بازار دلار هرات با تعدیل وضعیت بلوکه نسبت به یکشنبه بالاتر بسته شد، بازار دبی پایین رفت، سکه درجا زد و طلای آبشده به واسطه حفظ وضعیت بلوکه بر مدار کاهش بود.
در سمت رسمی بازار، قیمت حواله و اسکناس دلار بر مدار افزایش بود. قیمت دلار حواله در مرکز مبادله با افزایش به ۴۳ هزار و ۸۶۰ تومان رسید و قیمت اسکناس دلار با صعود نزدیک مرز کانال ۴۷ هزار تومان شد.
در سمت صندوقهای طلا در روز دوشنبه شاهد ورود پول ۱۰۴ میلیارد تومانی بودیم. صندوقهای درآمد ثابت ورود پول داشت و این میزان در روز دوشنبه ۷۵۱ میلیارد تومان بود که از ابتدای خرداد بیسابقه بود.
یک گزارش از صندوقها در روز دوشنبه مورد توجه بازار بود. در این گزارش نوشته شده بررسی ورود پول تجمیعی به انواع صندوقهای سرمایهگذاری در چهار ماهه نخست سال جاری نشان میدهد که صندوقهای درآمد ثابت در صدر جدول صندوقهای با بیشترین ورود پول حقیقی قرار دارد.
با توجه به تغییر سیاستها در انتهای دولت سیزدهم، معاملهگران در روز دوشنبه در این مورد را بحث داشتند. در انتهای دولت سیزدهم یکسری تصمیمات اقتصادی گرفته شده که مورد توجه بازار است. اولین سیاست آزادسازی واردات خودرو، بعدی حذف ارز ترجیحی برای ۴۸۵ قلم کالای اساسی و در نهایت تصمیمی بود که در روز دوشنبه گرفته شد. در روز دوشنبه، مصوبه نرخ گاز خوراک و سوخت صنایع باطل شد.
معاملهگران فنی بر اساس حرکتهای متفاوت بازارها معتقدند یکی از این بازارها چپ میزند، یعنی یا کاهش قیمت درهم الکی بوده یا افزایش قیمت دلار هرات. البته یک شایعه در بازار وجود داشت که در آن نوشته شده بود شرکتها بعد از تزریق بازارساز شروع به خرید دلار کردهاند و همین موضوع موجب افزایش قیمت دلار شده است. در بازار دبی هم شنیده میشد که حسابهای شرکتی شروع به فروش درهم در کف ۱۵ هزار و ۷۰۰ تومان کردهاند که حساب آنها از بانک ملی و صادرات بوده است.
منبع: ecoiran-67835