شنبه ادارات تهران تعطیل است؟ / ادامه کاهش ساعات کاری ادارات
اکویران: با افزایش دمای هوا و کمبود انرژی برق، تعطیلات و کاهش ساعات کاری ادارات در برخی استانها ادامه دارد.
به گزارش اکوایران، ساعات کاری دستگاههای اجرایی برخی از استانها در روزهای ۶، ۷ و ۸ مرداد ماه کاهش یافته و برخی از استانها نیز شنبه تعطیل شدند.
گفتنی است، استانداران براساس اقلیم و شرایطی که در هر استان حاکم است، تصمیم میگیرند که ادارات، کارخانه جات را تعطیل کنند یا ساعات اداری کم شود.
براساس پیگیریهای انجام شده تا کنون، جلسهای در استانداری تهران برای تعطیلی روزهای شنبه و یکشنبه برگزار نشده است.
در روزهای اخیر، تهران با هوای بسیار گرم و بیسابقهای روبرو شده است که پیشبینیهای هواشناسی نشان میدهد این وضعیت در روزهای شنبه و یکشنبه آینده نیز ادامه خواهد داشت.
بنابر مصوبه کارگروه شرایط اضطرار، فردا (شنبه ۶ مرداد) ادارات استان قم (بهجز دستگاههای خدماترسان و اداراتی که دارای نوبت کاری یا کشیک هستند) از ساعت ۱۲ تعطیل اعلام میشود.
استانداری همدان هم در اطلاعیهای اعلام کرده که تمامی دستگاههای اجرایی استان هفته آینده ۲ ساعت زودتر تعطیل خواهند شد؛ تمامی دستگاههای اجرایی، ادارات و بانکهای این استان از روز شنبه ۶ مرداد تا پنجشنبه ۱۱ مرداد، از ساعت ۶ صبح فعالیت خود را آغاز و با دو ساعت تعجیل در پایان کار، رأس ساعت یازده تعطیل شوند.
با استناد به مصوبه کارگروه مدیریت مصرف انرژی استان فارس و تأیید استاندار آن، ساعت کار همه دستگاههای اجرایی استان (مؤسسات عمومی دولتی و غیردولتی و بانکها) از روز شنبه ۶ مرداد تا آخر هفته از ساعت ۶ صبح تا ۱۱ تعیین شده است؛ براساس این مصوبه همه دستگاههای دولتی به غیر از بانکها و دستگاههای خدمت رسان روز یکشنبه ۷ مرداد تعطیل هستند و مدیران دستگاههای اجرایی موظفند نسبت به برنامه ریزی و نظارت بر دورکاری کارکنان و کنترل آن، اقدام کنند.
در آذربایجان غربی نیز، ساعات کار دستگاههای اجرایی، سازمانها، موسسات، نهادهای عمومی غیردولتی، شهرداریها، بانکها، شرکتهای بیمهای و دانشگاههای سراسر استان در تاریخ های ۶ و۷ و ۸ مرداد ماه از ۶ صبح تا ۱۱ ظهر خواهد بود.
همچنین امروز، عباس شاهسونی، رئیس گروه سلامت هوا و تغییر اقلیم وزارت بهداشت با بیان اینکه مردم در ساعات اوج تابش اشعه فرابنفش باید مواجهه کمتری با نور خورشید داشته باشند، به ارائه توصیههایی برای کاهش قرار گرفتن در معرض تابش اشعه فرابنفش پرداخت.
بنا به گزارش تسنیم و به گفته وی، سیاستی که باید در این زمینه اعمال شود کاهش مواجهه با نور خورشید است؛ تابش اشعه فرابنفش در ساعات 11 صبح تا 17 بعد از ظهر به اوج خود میرسد و بنابراین بهتر است مردم در این ساعات از قرار گرفتن زیر نور خورشید پرهیز کنند.
آنطور که شاهسونی گفته، استفاده از کلاه لبه دار، عینک آفتابی استاندارد، مصرف کرمهای ضدآفتاب با SPF بالاتر از 30 و پوشیدن لباسهای آستین بلند و شلوارهای بلند، ایجاد تهویه مناسب و استفاده از سایهبانها میتواند باعث شود میزان آسیبهای ناشی از تابش فرابنفش کاهش یابد.
وی افزود: برای سنجش میزان تابش پرتوهای فرابنفش، شاخصی به نام UV index وجود دارد که از بازه زمانی 1 تا 11 را شامل میشود؛ اگر این عدد در بازه 1 تا 2 قرار داشته باشد میزان اثر این پرتوها کم است و در بازه 3 تا 5 میزان اثر پرتوها متوسط، در بازه 6 تا 8 زیاد و بالای 11 شدید است. زمانی که این شاخص به بالای عدد 6 میرسد حتماً باید از کلاه لبهدار و آفتابی، لباسهای استین بلند، کرمهای ضدآفتاب استفاده شود و مواجهه افراد با نور آفتاب کاهش یابد.
افزایش ۹ درصدی تقاضای مصرف برق کشور؟
همچنین علیاکبر محرابیان، وزیر نیرو در ارتباط زنده با شبکه خبر از برگزاری جلسه فوقالعاده تامین و مدیریت مصرف برق در صبح امروز خبر داده و گفته «متوسط افزایش مصرف در سالهای گذشته ۴ درصد و حداکثر پیشبینیهای افزایش مصرف برای امسال ۶ درصد بوده، اما این عدد امسال به بالای ۸ درصد رسیده است.»
او با بیان اینکه پیشبینی میشود افزایش مصرف به ۹ درصد نیز برسد، گفت: در نتیجه این میزان افزایش مصرف با دو چالش تامین و توزیع برق روبهرو خواهیم بود.
وزیر نیرو در ادامه از استفاده حداکثری ظرفیتهای نیروگاهی خبر داد و گفت: ۶ واحد بزرگ نیروگاهی کشور برای تعمیرات از شبکه خارج شده بود که دو واحد آن امروز به مدار برگشت و ۴ واحد باقی مانده نیز تا فردا وارد مدار میشوند.
منبع: ecoiran-68064