به گزارش خبرگزاری ایمنا از خراسان جنوبی، محمدرضا طالبی امروز شنبه ششم مرداد در جلسه کارگروه اجتماعی و فرهنگی استان با موضوع نظام مراقبت اجتماعی دانش آموزان (نماد) اظهارکرد: اگرچه در خراسان جنوبی هم آسیبهای اجتماعی داریم ولیکن از این حیث به گواه گزارشهای کشوری، در شمار استانهای قرمز نیستیم.
وی با تأکید بر نقش تدین و پای بندی خانوادهها در این زمینه، متذکر شد: تقید و دینداری از ویژگیهای بارز اهالی خراسان جنوبی است و همین شاخصهها در کمتر بودن میزان آسیبهای اجتماعی در این منطقه به نسبت دیگر استانهای کشور مؤثر میباشد.
معاون استاندار خراسان جنوبی افزود: پیشگیری از بروز آسیبهای اجتماعی نوپدید و ممانعت از افزایش آسیبهای موجود، مهمترین هدف در برنامههای حوزه اجتماعی استانداری و دستگاههای متولی است.
وی با اشاره به موارد مطرح شده در این جلسه در مورد اجرای کامل طرح نماد و نتایج مثبتی که به همراه دارد، اظهار داشت: به جهت اهمیت موضوع، همه ارگانهای عضو ائتلاف نماد استان مکلفند توان و ظرفیت مشاوران متخصص خود را به منظور هدایت دانش آموزان و مشاوره دادن به آنها به صورت مستمر در اختیار آموزش و پرورش و تحقق طرح نماد قرار دهند.
طالبی بر ضرورت آگاهی بخشی و اطلاع رسانی به خانوادهها در زمینه آسیبهایی که جوانان و نوجوانان را تهدید میکند تاکید و ادامه داد: لازم است از ظرفیت تابلوهای تبلیغاتی شهرداری در ورودیهای شهر و یا میادین پر تردد برای معرفی بیشتر شماره تلفن ۱۵۷۰ فوریتهای دانش آموزی استفاده شود.
وی، تبیین قانون حمایت از اطفال را برای اعضای ستاد نماد در شهرستانها ضروری خواند و گفت: معاونت پیشگیری از وقوع جرم دادگستری با استفاده از ظرفیت رسانهها، قانون حمایت از اطفال را برای همه افراد جامعه تشریح کند.
معاون استاندار خراسان جنوبی با تأکید بر ضرورت هم افزایی همه دستگاههای مجری طرح نماد، همکاری بیشتر دانشگاه علوم پزشکی در این زمینه را خواستار شد
وی ادامه داد: انتظار میرود دانشگاه علوم پزشکی نسبت به استفاده از توان کمک روانپزشکان و فعال سازی بخش اعصاب و روان در شهرستانها در این زمینه همراهی کند.
طالبی افزود: جداسازی مکان بستری دانش آموزان در بیمارستان از بخش عمومی و بیمه کردن دانش آموزان نیز از انتظارات ستاد استانی از دانشگاه علوم پزشکی است.
غربالگری ۱۱۱ هزار دانش آموز خراسان جنوبی در طرح نماد
امیر تجلی نیا، مدیرکل امور تربیتی، مشاوره و مراقبت در برابر آسیبهای اجتماعی وزارت آموزش و پرورش هم در این جلسه گفت: آسیبهای اجتماعی، آموزش و پرورش و فعالیتهای تربیتی را در معرض آسیب قرار داده و سلامت فکر، جسم و روان دانش آموزان را تهددید میکند.
وی عنوان کرد: خودکشی، مصرف مواد مخدر، فرار از خانه و مدرسه و خشونت ۴ رفتار پرخطری است که سلامت جسم و فکر دانش آموزان را تهدید میکنند.
مدیرکل امور تربیتی وزارت آموزش و پرورش مسری بودن را مهمترین ویژگی رفتارهای پر خطر دانست و افزود: برنامه ملی نماد (نظام مراقبت اجتماعی دانش آموزان)، طرحی برای واکسینه کردن دانش آموزان در برابر آسیبهای اجتماعی و پیشگیری فعالانه است.
وی با اشاره به ضرورت مراقبت از سلامت روان دانش آموزان در کنار صیانت از سلامت جسم ایشان در قالب شناسنامه سلامت، یاد آور شد: نماد، دستگاههای متولی را در مسیر مبارزه با تهدیدات آسیبهای اجتماعی متحد میسازد.
تجلی نیا با بیان اینکه ۸۰ درصد عملیات نماد پیشگیرانه است، گفت: طرح ملی نظام مراقبتهای اجتماعی دانش آموزان و مبارزه با آسیبهای اجتماعی برنامهای فرا قوهای است.
وی در این جلسه از ثبت نام بیش از ۵ هزار دانش آموز استان در ۲۰۰ پایگاه غنی سازی اوقات فراغت خبر داد و افزود: شناسایی و مصاحبه تخصصی دانش آموزان پرخطر اولویت اول طرح نماد در استان بوده و این مهم باید تا پایان مرداد ماه به نتیجه برسد.