رضا خانه زاد یزدی در گفتوگو با خبرنگار ایمنا در قم با اعلام آغاز به کار سامانههای هوشمند ثبت تخلف چراغ قرمز برای اولین بار در تقاطعهای شهر قم اظهار کرد: قرارداد خرید و نصب تجهیزات لازم جهت ثبت تخلف عبور از چراغ قرمز در ۱۷ تقاطع شهر قم به ارزش ۳۰۰ میلیارد ریال منعقد گردیده است و این سامانهها به زودی و از روز چهارشنبه آغاز به کار خواهند کرد.
وی افزود: در فاز اول این پروژه ۵ تقاطع شامل: تقاطع بلوار دانشگاه - خیابان شهید تقوی، بلوار دانشگاه - خیابان مولوی، بلوار امام علی - امامت و بلوار امامت - خیابان استقلال در شهرک پردیسان و همچنین تقاطع بلوار فردوسی - خیابان دانیال واقع در منطقه ۴ مورد بهره برداری قرار خواهد گرفت.
معاون حملونقل و ترافیک شهرداری قم با بیان تجهیز ۱۲ تقاطع در دو فاز و تا پایان آذر ماه گفت: سامانههای مستقر در تقاطعها علاوه بر ثبت تخلف عبور از چراغ قرمز، تخلف ایستادن بر روی خط عابر را نیز شناسایی و اطلاعات خودروهای متخلف را به صورت بر خط برای پلیس راهنمایی و رانندگی ارسال میکنند.
خانهزاد یزدی با تشریح آمار تصادفات فوتی شهر قم و برخورد حادثه ساز وسایل نقلیه با عابران پیاده و نقش سامانههای هوشمند در کاهش این اتفاقات تلخ اضافه کرد: مسئله عابر پیاده مسئله مهمی است و میبایست رفتارهای ترافیکی عابران و خودروها در این راستا اصلاح شود.
وی ادامه داد: اهمیت سامانههای ثبت تخلفات در تقاطعها که یکی از مسیرهای امن برای عبور عابران پیاده است، بیشتر میشود، افزون بر این تخلف عبور از چراغ قرمز به عنوان یکی از مهمترین تخلفات حادثه ساز محسوب میشود که نقش بسزایی در آمار تصادفات را به خود اختصاص داده است و پیش بینی میشود با آغاز به کار سامانههای مذکور، شاهد کاهش آمار تصادفات در شهر قم باشیم.
معاون حملونقل و ترافیک شهرداری قم توزیع متوازن سامانههای هوشمند را مورد ارزیابی قرار داد و گفت: توزیع عادلانه امکانات و خدمات از مهمترین راهبردهای مدیریت شهری است و سامانههای هوشمند به صورت متوازن در تمامی مناطق شهر قم مستقر خواهند شد.
خانه زاد یزدی گفت: با توجه به آخرین دستورالعملهای ابلاغی در خصوص نحوه تست و تخصیص کد تخلفات راهنمایی و رانندگی، اخذ کد اجراییات برای سامانههای چراغ قرمز با پیچیدگیهای زیادی همراه است به طوری که تعداد اندکی از شهرهای کشور موفق به اخذ این کد از سال ۱۴۰۲ به بعد هستند و شهر قم طی امسال و سال گذشته در کشور در این خصوص پیشتاز بوده است.
وی با اشاره به اجرای طرح خط کشی شطرنجی در راستای آغاز به کار سامانههای هوشمند در تقاطعهای هوشمند، افزود: یکی از اقدامات مناسب برای تسهیل در امر تداخل در میان تقاطعها، اجرای طرح خط کشی شطرنجی است که به صورت خطوط مورب زرد رنگ به صورت دو جزئی رسم میشود.
معاون حملونقل و ترافیک شهرداری قم گفت: این خط کشی به این معناست که اگر در هنگام سبز بودن چراغ فرماندهی حجم بار خودروها به وسط تقاطع کشیده شود و مسیرهای حرکت مقابل و حرکت گردش به سمت چپ و راست به دلیل حجم زیاد ترافیک مسدود باشد، رانندگان میبایست تا زمانی که خودروهای فاز قبل از محوطه شطرنجی زرد خارج نشدهاند در پشت خط ایست چراغ توقف کنند و ورود به محدوده شطرنجی برای آنها مجاز نیست.