به گزارش خبرگزاری ایمنا، طی سالیان اخیر همواره فوتبال کشورمان در کشورهای خارجی مخصوصاً در قاره اروپا از فوتبالیستهای لژیونر بهره زیادی میبرد اما دو یا سهسالی میشود که دیگر شاهد ارجوقرب همیشگی فوتبالیستهای ایرانی در تیمهای مطرح دنیایفوتبال نیستیم. این ماجرا از انتقال سردار آزمون از بایرلورکوزن آلمان و آ اس رم ایتالیا به شبابالاهلی امارات یا پیوستن سامان قدوس از برنتفورد انگلیس به اتحادکلبا امارات کاملاً مشهود است.
کیفیت فوتبالیستهای ایرانی که مدتهاست لژیونر هستند بهشدت عجیبوغریب پیش میرود. علیرضا جهانبخش پس از چندسال بازی در نایمنخن و آلکمار هلند، برایتون انگلیس و فاینورد هلند بهجایی رسیده که ماههاست تیم ندارد و کریم انصاریفرد هم پس از دور زدن در تیمهای یونان و تیمهای بزرگتری همچون اوساسونا اسپانیا و ناتینگهامفارست انگلیس همین شرایط را دارد.
سردار آزمون از بایرلورکوزن و آ اس رم طرد میشود و سامان قدوس را برنتفورد نمیخواهد. اوج درخشش مهدی قایدی و شهریار مغانلو هم در اتحادکلبای امارات است و ستاره جوان همچون اللهیار صیادمنش در لیگ بلژیک هم عملکرد جالبتوجهی ندارد. سعید عزتاللهی سالهاست به یک بازیکن عادی در تیمهای متوسط تبدیل شده و تنها افتخار فعلی فوتبال ایران در بین لژیونرها مهدی طارمی است.
ضمن اینکه همه این بازیکنان که البته اسامی کاملشان در گزارش نیامده چندسال قبل لژیونر شدهاند و طی چند فصل اخیر ستارهای به اروپا و تیمهای طراز اول نرفته است. افت کیفیت بازیکنان، افزایش سن ستارههای گذشته و حواشی غیرفوتبالی بههمراه تزریق نشدن جوانان به تیمهای بزرگ باشگاهی و ردههای ملی قطعاً در این ناکامیها تأثیرگذار بوده و شاید در سالهای آتی استعداد ذاتی ستارهها چنین مشکلی را دوباره برطرف کند.
بدون تیم ماندن بازیکنان مختص ایرانیها نیست!
اصغر شرفی، کارشناس فوتبال درباره بدون تیم ماندن ستارههای ایران و تیمملی فوتبال و همچنین دلایل آن به خبرنگار ایمنا میگوید: اتفاقی است که گاهیاوقات برای فوتبالیستها در دنیای حرفهای فوتبال پیش میآید و نمیتوانیم بگوییم که مختص بازیکنان ایرانی است. اما با یکتفاوت و آنهم برخی ماجراهای تأثیرگذار درباره بازیکنان لژیونر کشورمان است که چنین شرایطی را برای آنان بهوجود میآورد.
وی با اشاره به کیفیت پایین برخی لژیونرها میافزاید: باید بررسی کرد که آیا بازیکنان ایرانی که لژیونر میشوند لیاقت بازی در لیگهای خارجی را دارند یا صرفاً حضور در فوتبال ایران برای آنها و سطح کیفی فوتبالیشان کفایت میکند. برخی از همین فوتبالیستهای لژیونر بهقدری ضعیف هستند که لیگبرتر فوتبال ایران هم از سرشان زیاد است و فقط اخبارشان آنها را در فضای فوتبال مطرح میکند.
پیشکسوت فوتبال کشورمان با تاکید بر اینکه افت لژیونرها فاجعهبار است تصریح میکند: فوتبالیستهای لژیونر که بدون تیم میشوند یا بهشدت افت کرده و در تیمهای سطح پائینتر بازی میکنند از لحاظ روحی و کیفیتی دچار مشکلاتی میشوند. هرچقدر که یک فوتبالیست نتواند نمایش خوبی از خود ارائه دهد به همان اندازه هم دیده نخواهد شد. در زمان ما اینگونه نبود و اگر فوتبالیستی خصوصاً در دوران اوج خود به یکباره بدون تیم میماند شب تا صبح خوابش نمیبُرد.
توجه فوتبال اروپا به کیفیت بازیکنان است نه اسمشان
حسن اشجاری، کارشناس فوتبال در مورد دوری ملیپوشان لژیونر از روزهای اوج به خبرنگار ایمنا میگوید: زمانیکه یکبازیکن از شرایط آرمانیاش فاصله میگیرد ممکن است در بالاترین سطح نیز بدون تیم شود و علیرضا جهانبخش نمونه بارز این مسئله است. فوتبال اروپا هم بهعلت اینکه دیگر در جذب بازیکنان به اسمورسم آنها نگاه نمیکند و براساس کیفیت بازیکنان و عملکردشان در فصل قبل فوتبالیستها را به تیم خود اضافه میکند طبیعتاً احساس میکنم کیفیت بازیکنان لژیونر ایرانی پایین آمده و بهدنبال آن عملکردشان هم تضعیف میشود.
وی افت کیفیت بازیکنان را علت بیرون ماندنشان از گود میداند و میافزاید: مهمترین بخش قضیه کیفیت پایین بازیکنان در یکفصل است و زمانیکه چنین اتفاقی برای وی میافتد نباید بهدنبال پیشنهادات مالی چشمگیر باشد و چنین اتفاقی برای سردار آزمون و سامان قدوس که به تیمهای اماراتی رفتند افتاده است. بهعنوان نمونه اگر عملکرد فنی کریم انصاریفرد در فصل گذشته بهعنوان مهاجم بررسی شود که چند گل و پاسگل بهثبت رسانده میتوان درباره پیوستن وی به تیمهای بزرگ یا کوچک بهراحتی اظهارنظر کرد.
لژیونرها در بهترین حالت جایشان در پرسپولیس و استقلال است
بازیکن سالهای نهچندان دور تیمهای مطرح فوتبال کشورمان با اذعان به اینکه چند عامل روی سطح عملکرد بازیکنان تأثیر میگذارد خاطرنشان میکند: کیفیت، شرایط سنی و نوع عملکرد در مقصد تیمها تأثیرگذار است و طبیعتاً هرچقدر که سن یکبازیکن بالا میرود از سطح همیشگیاش دور میشود و برای چنین بازیکنی سخت است که دنبال تیم بگردد و در بهترین حالت باید به لیگبرتر فوتبال ایران و تیمهای مطرح بپیوندند.
حسن اشجاری در ادامه تصریح میکند: هر بازیکنی که لژیونر میشود اگر شرایط خودش را کنترل کند و بتواند عملکرد خوبی از خود بهنمایش بگذارد هرسال قرارداد و تیمهای خوبی در انتظارش خواهد بود. مهدی طارمی نمونهای از یکلژیونر موفق است که سالبهسال به تیمهای بزرگتری رفته و موفقیتهای تیمی و انفرادی بیشتری بهدست میآورد.
مسابقات اسبسواری عامل جدایی آزمون از رم!
وی دلیل انتقال بازیکنان ملیپوش از اروپا به خلیجفارس را مسائل غیرفوتبالی هم میداند و میگوید: شاید بخش عمده انتقال بازیکنان ملیپوش و لژیونرمان از تیمهای مطرح اروپایی به تیمهای حاشیه خلیجفارس تصمیمات فوتبالیشان باشد اما برخیها نیز بهدنبال پیشرفت هستند و دوست ندارند از اروپا خارج شوند. بههرحال چیزی که درباره سردار آزمون میدانم این است که حضور در مسابقات اسبسواری یا همان اتفاقات غیرفوتبالی باعث جدایی وی از بایرلورکوزن و آ اس رم و رفتنش به شبابالاهلی امارات شد.
پیشکسوت فوتبال کشورمان درباره دعوت شدن پیاپی علیرضا جهانبخش به تیمملی علیرغم بدون تیم بودن وی که با انتقادات فراوان همراه شده اظهار میکند: اینکه علیرضا جهانبخش علیرغم نداشتن تیم و بازی در مسابقات باشگاهی به همه اردوهای تیمملی دعوت میشود نظر سرمربی است و باید از امیر قلعهنویی در این خصوص پرسید. معتقدم علیرضا جهانبخش نهایتاً بتواند در ادامه دوران فوتبالیاش به تیمهای عربی برود یا به لیگبرتر فوتبال کشورمان برگردد. نمیدانم انتقاد من بهعنوان کارشناس یا شخصیت فوتبالی درباره دعوتشدن وی به همه اردوهای تیمملی تأثیرگذار است یا خیر اما بهعنوان سرمربی تیم فوتبال باشگاهی یا تیمملی بازیکنی که تیم ندارد را بازی نمیدهم.
به گزارش ایمنا، انتقادات از عملکرد اخیر لژیونرهای فوتبال کشورمان زیاد است و باوجود اینکه در تیم ملی بد کار نمیکنند یا در لیگهای عربی میتوانند همچنان ستاره باشند، انتظارات از آنها توسط فوتبالدوستان همچنان بالاست و جایگاه فعلی این ستارهها را در تیمهای دستهچندم اروپایی و باشگاههای حوزه خلیجفارس نمیدانند. هرچند که تصمیمات عجیب لژیونرها با این انتقادات خیلی تغییر نکرده و مقصدشان نسبت به هدف اصلی دورتر میشود.