محمدرضا امینارفع در گفتوگو با خبرنگار بازار، با اشاره به اینکه سال گذشته حدود ۷۰۰ تن نهاده دامی را شرکت تعاونی بین عشایر استان توزیع کرده است، گفت: علاوه بر این، پیگیری طرحهای گردشگری را در اولویت قرار دادیم که در همین راستا روستای علمکندی به عنوان روستای پایلوت برای این منظور در نظر گرفته شده است تا درآمد عشایر افزایش یابد.
وی بیان داشت: در کشتارگاه زنجان روزانه حدود ۱۳۰ رأس گوسفند ذبح میشود که نیاز گوشت قرمز گوسفندی مرکز استان است، این در حالی است که عشایر روزانه میتوانند ۳۰ رأس گوسفند را وارد بازار کنند و این بدان معنی است که حدود ۲۵ درصد گوشت قرمز گوسفندی مرکز استان را عشایر تأمین میکنند.
رئیس اداره امور عشایر استان زنجان،گفت: امسال ۱.۵ میلیارد تومان در بحث احداث راه به این اداره تخصیص داده شد و در همین راستا حدود ۶۰۰ متر راه احداث شد.
امین ارفع تاکید کرد: همچنین توانستیم در بحث احداث مخزن و شبکه با اعتباری بالغ بر یک میلیارد و ۲۵۰ میلیون تومان نسبت به خریداری تجهیزات شبکه و مخزن اقدام کرده و طبق تفاهمنامهای که با شرکت آب و فاضلاب زنجان داشتیم، اقلام را در اختیار دستگاههای مربوطه قرار دادیم.
وی افزود: هر چادر عشایر یک کارگاه تولیدی، نمایشگاه صنایعدستی و نیز پایگاه انتظامی است و این بدان معنی است که عشایر هم در بحث تولید، هم در زمینه فرهنگسازی و هم در حوزه امنیت فعال بوده و اگر این سه مقوله را جمعبندی کرده و در یک ظرف قرار دهیم، به جرأت میتوان گفت عشایر که در بحث توسعه پایدار نقش به سزایی دارند.
رئیس اداره امور عشایر استان زنجان، تاکید کرد: سال گذشته در بحث تسهیلات کمبهره اشتغال و سرمایه در گردش با عنوان تبصره ۱۸، سهم اداره امور عشایر استان ۷ میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومان بود که در این زمینه تعداد ۳۹ نفر برای تشکیل پرونده و دریافت تسهیلات مربوطه به بانکهای عامل زنجان و ماهنشان معرفی شدند که خرید دام مولد، برپایی کارگاه تولید لبنیات، فرشبافی و خیاطی جزو مواردی است که برای دریافت تسهیلات اشتغال و سرمایه در گردش لحاظ شده بود.