به گزارش بازار، در روز سهشنبه شرکتهای لیدر در کنار شرکتهای کوچک و متوسط بازار سهام از ابتدای معاملات پا در رالی صعود گذاشتند اما طولی نکشید که شاخص هم وزن با نمایندگی از وضعیت شرکتهای کوچک و متوسط مسیر حرکت خود را تغییر داد. در ادامه نیز شاخص کل با پیروی از عملکرد بزرگان بازار پس از ۵۰ دقیقه صعود تا حدودی متعادل شد.
از جمله نکات حائز اهمیت در داد و ستدهای امروز میتوان به تداوم خروج پول از صندوقهای سهامی و مختلط و صندوقهای کالایی اشاره کرد. هر چند درآمد ثابتها همچنان بستر امن جذب منابع حقیقیها بودند اما باید توجه داشت که اکنون با توجه به افت نرخ اسکناس آمریکایی تا سطح ۶۸ هزار و ۶۰۰ تومان، طلای ۱۸ عیار در محدوده ۴ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان و سکه امامی در بازه قیمتی ۵۲ میلیون و ۲۰۰ هزار تومانی (تا لحظه تنظیم این گزارش) طبعا مامن جذب پول خارج شده از بازار سهام نیستند.
در اینجا چند پرده از آینده پول ترسیم میشود. نخست این که بخشی از منابع بورسی وارد درآمد ثابتها میشوند. با توجه به این که عمدتا در این بخش ریسک چندانی منابع سرمایهگذاران را تهدید نمیکند، بنابراین سهامدار با تزریق منابع خود به این بخش طبعا از گزند ریسکها در امان خواهد بود.
در پرده دوم اما شرایط متفاوت خواهد بود. در اینجا با سرمایهگذارانی مواجه هستیم که نه بخش مولد و نه بازار ارز و طلا را به عنوان محلی مطلوب برای نگهداری سرمایه خود ارزیابی نمیکنند. این قشر از معاملهگران عمدتا با پارک پول در حساب شرکتهای کارگزاری به نظاره تحرکات اقتصادی و سیاسی مینشینند. این دست از معاملهگران در شرایط تشدید تنشهای سیاسی (درگیری در سطح منطقه) و احتمال بروز ریسکهای اقتصادی (همزمان با اعلام نتایج انتخابات آمریکا) راهبرد انفعال را در پیش گرفتهاند اتفاقا به لحاظ رفتارشناسی معاملات از پذیرش ریسک در شرایط کنونی گریزان خواهند بود.
اما نکته اینجاست، تحرکات در بازار دلار، سکه و طلا نیز میتواند افزایش حجم نقدینگی سرگردان در سطح جامعه را به همراه داشته باشد. معاملهگری با محوریت سناریوی دوم بورسی (پارک پول در کارگزاری)، توام با فروکش هیجانات منفی در کلیت فضای اقتصاد و سیاست طبعا در ادامه ورود حجم قابل توجهی از پول تازه نفس به گردونه معاملات سهام را در پی خواهد داشت. در اینجا احتمال تزریق جریان نقد سرگردان جامعه به بخش مولد با توجه به پتانسیل افزایشی موجود دور از ذهن نخواهد بود.
در شرایطی که ۶۸ میلیارد تومان منابع حقیقی از گردونه معاملات بازار سهام خارج شده است، مشاهده میشود که صندوقهای سهامی و مختلط هم با ارزش معاملات یک هزار میلیارد تومانی بالغ بر ۶۰ میلیارد تومان فرار سرمایه را تجربه کردند. امروز صندوقهای درآمد ثابت توانستند با ارزش معاملاتی در محدوده ۵ هزار میلیارد تومانی، ۲۰۳ میلیارد تومان پول حقیقی جذب کنند. آن طور که به نظر میرسد، احتمالا بخشی از منابع خارج شده از بازار توسط درآمد ثابتها جذب شدهاند.
امروز دماسنج بازار سهام با ۷ هزار واحد افزایش در سطح ۲ میلیون ۲۵ هزار واحدی تثبیت شد. به رغم صعود ۰.۳۵ درصدی نماگر اصلی، معیار هم وزن بازار بدون هیچ تغییری نسبت به روز گذشته در سطح ۶۵۹ هزار واحدی تثبیت کرد.
ارزش معاملات خرد در معیار سهام، حق تقدم و صندوقهای سهامی نیز در رقمی بالغ بر ۲ هزار و ۶۸۴ میلیارد تومانی قرار گرفت و ۶۸ میلیارد تومان جریان نقد حقیقی از گردونه معاملات خارج شد. ارزش معاملات در سطح کلیت بازار در رقمی بالغ بر ۷ هزار و ۷۰۰ میلیارد تومانی قرار گرفته است.
در روز جاری برخی نمادهای معاملاتی نظیر #فملی #فولاد #وبملت #نوری #خودرو بیشترین تاثیر مثبت را در عملکرد شاخص کل بورس تهران داشتند. از طرفی نمادهایی همچون #شبندر #شپنا #تاپیکو #اخابر #وتجارت بیشترین تاثیر منفی را در عملکرد دماسنج اصلی بازار سهام اعمال کردند.
در روز یکشنبه ۴۲۵ شرکت معادل ۵۶ درصد بازار در محدوده قرمز تابلوی معاملات حضور داشتند، از طرفی ۴۴ درصد دیگر معادل ۳۳۸ شرکت در بازه سبز معاملاتی به کار خود پایان دادند.
شرکتهایی با نمادهای #ذوب #آوند #وبملت #خودرو #اونیکس عنوان بیشترین حجم معاملات را در روز جاری به خود اختصاص دادند.
شرکتهایی با نمادهای #تپمپی #زملارد #پلاست #ثاخت #شفام بستر جذب پول هوشمند بودند.
ارزش صف فروش ۳۵۱ میلیارد تومان و ارزش صف خرید ۱۴۵ میلیارد تومان به ثبت رسید.