به گزارش خبرگزاری ایمنا از خراسان شمالی، خراسان شمالی که در شمال شرق کشور قرار دارد، دارای مناطقی کوهستانی است که در فصل زمستان بیشتر مواقع پوشیده از برف یا لغزنده است؛ جادههای این استان دارای گردنههای خطرناکی است که با وجود ایجاد مناظر زیبای بصری در بیشتر اوقات، گاهی نیز خطرآفرین است و رانندگان را با مشکلاتی مواجه میکند.
گردنههایی از جمله اسدلی که در محور بجنورد به اسفراین قرار گرفته است و گردنه امینالله در محور بجنورد به جنگل گلستان که همواره خطراتی برای مسافران دارد؛ این خطرات در ایام سرد سال که با برف و باران، لغزندگی معابر و مه آلودگی همراه است، بیشتر خواهد شد.
جادههای خراسان شمالی سالانه حوادث زیادی به خود میبیند، به عنوان مثال طی هفته جاری حداقل سه تصادف جادهای همراه با فوتی به ثبت رسیده که در آنها جان پنج نفر از دست رفته است، با وجود کاهش مسافرتها در ایام زمستان، شرایط جوی باعث میشود میزان تصادفات افزایش پیدا کند.
بررسی آمار شش ماه نخست سال موید آن است که میزان جانباختگان تصادفات رانندگی در خراسان شمالی از حجم بالایی رنج میبرد.
فوت ۴۷ نفر بر اثر تصادف در نیمه نخست سال
تقی دولتآبادی، رئیس اورژانس خراسان شمالی با اشاره به آمار نیمه نخست سال به خبرنگار ایمنا اظهار میکند: ۴۷ نفر در تصادفات شهری و جادهای استان در نیمه نخست سال جاری جان باختند.
وی میافزاید: از این تعداد ۳۹ نفر در تصادفات جادهای و هشت نفر در حوادث ترافیکی شهری جان خود را از دست دادند.
رئیس اورژانس خراسان شمالی خاطرنشان میکند: در مأموریتهای تصادفی شهری ۳۵۸۴ مصدوم و در تصادفات جادهای ۲۵۵۲ مصدوم به مراکز درمانی اعزام شدند.
دولتآبادی ادامه میدهد: ۳۲ نفر در تصادفات درونشهری و ۴۰ نفر در سوانح رانندگی برون شهری در محل درمان شدند.
بهمن نوری، استاندار خراسان شمالی نیز در نخستین روزهای کاری خود در استان اظهار میکند: بهبود زیرساختهای جادهای، بهبود ایمنی و کاهش ترافیک از سوی پلیس در دستور کار باشد تا این موضوع به عنوان گزینه مهم در جلب رضایت مردم از سوی پلیس راهور در دستور کار قرار گیرد.
بهبود شاخصهای جادهای و عقب ماندگیهای دائمی
از سوی دیگر موقعیت جغرافیایی خراسان شمالی به نحوی است که زمستان و بارندگی در آن از اواسط آبان آغاز میشود و تا اواخر اسفند ادامه دارد، این وضعیت وظایف راهداران و مسئولان ایمنی سفرها از جمله راهنمایی و رانندگی را افزایش میدهد.
طی دولت سیزدهم و به ویژه با سفر رئیسجمهور شهید به خراسان شمالی، شاهد تحول بزرگی در جادههای استان بودیم و شاخص راههای روستایی و شهری به نسبت ابتدای دولت ارتقا چشمگیری داشت، اما عقبماندگی این شاخصها طی سالیان گذشته باعث شده است همچنان در شرایطی بدتر از میانگین کشوری قرار داشته باشیم.
سیدعلی میرکریمی، مدیرکل راه و شهرسازی خراسان شمالی در این خصوص به خبرنگار ایمنا میگوید: متوسط شاخص تعداد روستاهای دارای راه آسفالته استان ۷۷ درصد و نسبت به میانگین ۸۳ درصدی کشور در حدود ۴.۶ درصد عقب است.
مدیرکل راه و شهرسازی خراسان شمالی اضافه میکند: شاخص برخورداری از راه آسفالته این استان حدود ۴۷ درصد است و نسبت به میانگین ۵۵ درصدی کشور در حدود ۷.۷ درصد عقب ماندگی را نشان میدهد.
میرکریمی با بیان اینکه شریانها مهمترین محور توسعه استان محسوب میشود، ادامه میدهد: ۲۰ درصد اعتبارات عمرانی کشور در حوزه راه و آسفالت استفاده میشود و این مهم در اولویت استان قرار دارد.
وی تاکید میکند: ۲۸ کارخانه آسفالت اکنون در سطح استان فعالیت دارند و تمام آنها گواهینامه مرکز تحقیقات، راه، مسکن و شهرسازی را دریافت کردند.
راهداری آماده اجرای طرح زمستانی
با نزدیک شدن به فصل زمستان، اقدامات راهداری خراسان شمالی برای برقراری سفرهای ایمن از طریق بهبود شاخصهای جادهای در حال انجام است؛ محمد مشتری، مدیرکل راهداری و حملونقل جادهای خراسان شمالی به خبرنگار ایمنا میگوید: طرح زمستانی از آذر آغاز میشود و ۱۷۵ راهدار در قالب ۲۵ تیم به کاربران جادهای خدمترسانی میکنند.
وی میافزاید: ۱۵۶ دستگاه ماشینآلات فعال از جمله نمکپاش، لودر، گریدر و برفخور و سایر ماشینآلات برای طرح زمستانی آماده هستند.
مدیرکل راهداری خراسان شمالی با اشاره به آمادگی ۲۳ راهدارخانه در محورهای مواصلاتی استان طی ایام زمستان خاطرنشان میکند: از کاربران جادهای درخواست میشود سفرهای خود را با توجه به شرایط جوی برنامهریزی و با سرعت مطمئنه تردد کنند، همچنین داشتن تجهیزات کامل به ویژه زنجیر چرخ در ایام سرد سال ضروری است.
مشتری ادامه میدهد: گشتهای راهداری نیز در مدت اجرای طرح زمستانی به طور شبانهروزی برای خدمترسانی به مسافران و رانندگان و بازگشایی مسیرها در محورهای استان حضور دارند.
وی با اشاره به سایر اقدامات انجام شده طی سال جاری برای ایمنسازی جادهها، عنوان میکند: ۱۳۱ کیلومتر از راههای اصلی و شریانی خراسان شمالی با صرف ۷۵۰ میلیارد ریال طی نیمه نخست سال بهسازی و آسفالت شد.
مدیرکل راهداری خراسان شمالی تاکید میکند: طی این مدت برای کاهش تصادفات رانندگی، ۱۰ نقطه حادثهخیز با اعتبار ۲۵۰ میلیارد ریال ایمنسازی شد؛ یک و نیم کیلومتر سیستم روشنایی با اعتبار ۲۵ میلیارد ریال اجرایی شد.
مشتری تصریح میکند: ۸۵۰ کیلومتر از محورهای استان با هزینه ۹۰ میلیارد تومان خطکشی شد که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۱۱ درصد افزایش داشته است؛ خطکشی جادهها به منظور ایمنی تردد، دید کافی در شیء، تسهیل رفت و آمد و کاهش تصادفات انجام شده است.
وی نصب ۱۷۰ گاردریل، ۱۲ هزار تابلو علائم رانندگی و اجرای علائم افقی به طول ۱۲ هزار متر مربع را از دیگر اقدامات انجام شده برای ایمنی جادهها میداند و ادامه میدهد: از ابتدای سال هزار و ۲۰۰ میلیارد ریال برای خرید ماشینآلات و تجهیزات راهداری خریداری شده است که در مواقع بحران میتواند کمک حال راهداران باشد.