کد خبر: 11586
تاریخ و ساعت انتشار: 1403/08/22 05:55
منبع: rokhdadshahr.ir

چشم‌انداز سیاست خارجه ایران پس از ورود ترامپ به کاخ سفید/ تحولات منطقه معطوف به ترامپ نیست

کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: کسانی که علاقمند هستند ما را از ترامپ و آمریکای بعد از ترامپ بترسانند تا اصول و چارچوب‌های اصلی کشور خود را کنار بگذاریم، علاقمند به تامین منافع ملی ما نیستند؛ آنها باید بدانند سخنان ترامپ مورد پذیرش ما نیست و آنچه که عمل خواهد کرد ملاک عمل ما خواهد بود.

سیدرضا صدرالحسینی در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا، با اشاره به پیروزی دونالد ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری ایالات متحده آمریکا و تأثیر آن بر تحولات آتی منطقه، اظهار کرد: موضوع تحولات منطقه غرب آسیا موضوعی چندجانبه و پیچیده است و فقط به تصمیم‌گیری‌های دونالد ترامپ یا بنیامین نتانیاهو مرتبط نیست و یقیناً امکان به اتمام رساندن این ماجرا توسط یک فرد یا یک کشور وجود ندارد که اگر این امکان وجود داشت تا به حال انجام شده بود.

وی با اشاره به تحمل افکار عمومی جهان و میزان استمرار جنایت و نسل کشی مردم غزه و لبنان توسط رژیم صهیونیستی، افزود: به نظر می‌رسد ترامپ نمی‌تواند بیش از بایدن در استمرار این جنایت به رژیم صهیونیستی کمک کند؛ در واقع بزرگترین کمک ترامپ به نتانیاهو اجبار او به اتمام این جنگ، نسل کشی و جنایات مستمر است به دلیل اینکه تنفر به وجود آمده از نتانیاهو و رژیم صهیونیستی به حامیان آن هم بازمی‌گردد.

کارشناس مسائل بین‌الملل تصریح کرد: امروز در همه مراسمات بزرگی که در کشورهای مختلف، دانشگاه‌های مختلف و خیابان‌های مختلف کشورهای جهان برگزار می‌شود، علاوه بر نتانیاهو و رژیم صهیونیستی از حامیان این رژیم و در رأس آنها از آمریکا نیز نام برده می‌شود و مردم جهان آنها را با «مرگ بر آمریکا» لعن و نفرین می‌کنند.

موضع ترامپ درباره جنگ غزه شفاف نیست

وی با اشاره به شعارهای انتخاباتی ترامپ در بحبوحه انتخابات ابراز کرد: قطعاً بخشی از این سخنان، جنبه تبلیغاتی داشته است؛ البته ممکن است ترامپ برای پایان دادن به جنگ تلاش کند اما مشخص هم نیست و به نظر می‌رسد این شعارها برای کسب آرای مسلمانان و اعراب آمریکا بوده است، از این رو نمی‌توان بر روی شعارهای انتخاباتی ترامپ حساب باز کرد؛ چرا که مشخص نیست ترامپ پس از ورود به کاخ سفید و مذاکره با تیم نتانیاهو همچنان بر موضع پایان جنگ اصرار داشته باشد.

صدرالحسینی یادآور شد: بنابراین طی دو ماه و نیم آینده و تا زمان ورود ترامپ به کاخ سفید، وضعیت منطقه همچنان در شرایط کنونی خواهد بود؛ مقاومت فشارهای قابل توجهی را بر رژیم صهیونیستی وارد خواهد کرد و تخریب‌ها در مناطق مختلف فلسطین اشغالی افزایش پیدا می‌کند؛ البته که جنایات رژیم صهیونیستی علیه مردم مظلوم و بی دفاع و غیر مسلح نیز همچنان ادامه خواهد یافت.

وی ادامه داد: ترامپ در وضعیتی است که نمی‌تواند به راحتی آنچه که می‌خواهد را تحمیل کند به دلیل اینکه اگر رژیم صهیونیستی در شرایط کنونی آتش بس را بپذیرد به معنای پذیرفتن شکست است و از طرفی اگر استدلال‌های خود را برای ترامپ بازگو کند، احتمال ادامه جنگ برای رسیدن به پیروزی افزایش پیدا خواهد کرد و بنابراین وضعیت جنگ در حال حاضر شفاف نیست.

ترامپ برای جمهوری اسلامی ایران ناشناخته نیست

کارشناس مسائل بین‌الملل پیرامون استراتژی ترامپ در مواجه با جمهوری اسلامی ایران اذعان کرد: برخی علاقه‌مند هستند تا ملت ایران و مقامات و مسئولین جمهوری اسلامی ایران را از شخص ترامپ بترسانند در حالی که ترامپ برای ما یک فرد ناشناخته نیست و جنایت او علیه ملت ایران و شهادت سردار حاج قاسم سلیمانی فرمانده و قهرمان ملت ایران کاملاً بر کسی پوشیده نیست.

وی ادامه داد: از طرفی جمهوری اسلامی ایران پهپاد گلوبال هاوک آمریکا را در آسمان هدف قرار داد و ترامپ هیچ اقدامی انجام نداد؛ بنابراین چنین نیست که ترامپ برای جمهوری اسلامی وحشت‌آور باشد. با این حال برخی تصور می‌کنند ما باید اقداماتی را خارج از چهارچوب‌های ارزشی و اصول انقلابی خود انجام دهیم تا به قولی ترامپ را آزرده خاطر نکنیم در حالی که بدترین تحریم‌ها در زمان ترامپ علیه ایران وضع شد و هنوز هم ادامه دارد.

کاهش قدرت آمریکا نسبت به سال ۲۰۱۶

صدرالحسینی با اشاره به آغاز مذاکرات برجامی قبل از دوران ریاست جمهوری ترامپ در سال ۲۰۱۶، یادآور شد: به محض اینکه ترامپ به قدرت رسید، برجام را پاره کرد چون تصورش این بود که می‌تواند جمهوری اسلامی را به بن‌بست برساند. او بارها اعلام کرد که تحریم‌های خرد کننده، شکننده و فروپاشنده علیه ایران اخذ می‌کند اما هیچکدام از این اتفاقات در زمان ترامپ نیفتاد و امروز هم شرایط جمهوری اسلامی ایران از لحاظ قدرت اقتصادی، انسجام عمومی و قدرت تأثیرگذاری در منطقه با آن زمان متفاوت است و البته قدرت آمریکا نیز نسبت به سال ۲۰۱۶ کاهش پیدا کرده است.

وی اضافه کرد: همچنین آمریکایی‌ها امروز برخلاف سال ۲۰۱۶ از مرزهای شرقی ما یعنی افغانستان خارج شده‌اند که در آن زمان می‌توانست اهرمی علیه جمهوری اسلامی تلقی شود و از همه مهم‌تر دنیای هم امروز دنیای سابق نیست. آمریکایی‌ها امروز همراه با تعدادی از کشورهای اروپایی در اوکراین درگیر هستند؛ روسیه و چین دو قدرت محسوب می‌شوند و بریکس ایجاد شده است.

کارشناس مسائل بین‌الملل خاطرنشان کرد: کسانی که علاقمند هستند، ما را از ترامپ و آمریکای بعد از ترامپ بترسانند تا ما اصول و چارچوب‌های اصلی کشور خود را کنار بگذاریم یا کاهش دهیم، قطعاً علاقمند به تأمین منافع ملی ما نیستند و امنیت ملی ما را نمی‌خواهند؛ آنها باید بدانند سخنان ترامپ مورد پذیرش ما نیست و آنچه که عمل خواهد کرد ملاک عمل ما خواهد بود.

منبع: imna-809599

1403/08/22 05:55
بازگشت