کد خبر: 11735
تاریخ و ساعت انتشار: 1403/08/25 07:43
منبع: rokhdadshahr.ir

کاهش آسیب‌های اجتماعی با اجرای طرح«قاضی در مدرسه»/ راهی نوین برای کاهش جرائم نوجوانان

کمتر از دو ماه از اجرای طرح«قاضی در مدرسه» در مدارس خرم‌آباد می‌گذرد، طرحی که با هدف آگاه‌سازی دانش‌آموزان در زمینه جرائم و کاهش آسیب‌های اجتماعی به اجرا در آمده است و کارشناسان معتقدند که اجرای مستمر آن به عنوان یک طرح پیشگیرانه می‌تواند منجر به کاهش وقوع جرم در گروه سنی نوجوان شود.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از لرستان، «طرح قاضی در مدرسه» با توجه به برنامه ابلاغی تحت عنوان توانمندسازی حقوقی و قضائی دانش‌آموزان، اولیا و مربیان از تاریخ پانزدهم مهر سال‌جاری با رویکرد استفاده از فناوری‌های نوین و اهداف پیشگیرانه و در راستای ارتقای آگاهی و مهارت‌های دانش آموزان در حوزه پیشگیری از آسیب‌ها و جرایم آغاز شد، این طرح با هدف ارتقای آگاهی‌های عمومی و سطح دانش حقوقی دانش‌آموزان و تقویت شخصیت اجتماعی آنان با تمرکز بر مهمترین آسیب‌های اجتماعی و جرایم اجرا می‌شود.

«طرح قاضی در مدرسه» به دنبال ایجاد یک ارتباط مؤثر بین دادگستری و آموزش و پرورش است که می‌تواند به شکل‌گیری یک نسل آگاه و مسئولیت‌پذیر کمک کند.

دغدغه ما حضور فرزندان ما در جامعه است

مریم موسوی، یکی از مادران خرم‌آبادی در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا در رابطه با اجرای طرح قاضی در مدرسه با بیان اینکه دغدغه ما حضور فرزندمان در جامعه و بیرون از منزل است، می‌گوید: امروزه در سطح جامعه به ویژه برای نوجوانانی هم‌سن پسر من مسائل زیادی وجود دارد که با آن روبه‌و می‌شود و از روی ناآگاهی پیگیر یا درگیر آسیب‌هایی می‌شود.

وی می‌افزاید: قطعاً وقوع جرم توسط یک فرد نوجوان به خانواده و آموزش‌هایی که در خانواده به او داده شده باز می‌گردد اما امروزه والدین در این ارتباط چندان به روز نیستند و ضروری است که از سوی افراد آگاه موارد حقوقی و تبعات انجام جرم‌ها به دانش‌آموزان ارائه شود تا با تنش‌های روز جامعه خود آگاه باشند.

موسوی ادامه می‌دهد: برگزاری یک یا دو جلسه آموزشی قطعاً تأثیر ماندگاری بر ذهن دانش‌آموزان یا والدین ندارد و باید به این موضوع به صورت ویژه نگاه شود، چرا که آموزش مسائلی که جوانان ما با آن رو در رو هستند، می‌تواند در واکنش بهتر آنها تأثیرگذارتر باشد و جامعه‌ای سالم‌تر را در آینده خواهیم داشت.

کاهش آسیب‌های اجتماعی با اجرای طرح«قاضی در مدرسه»/ راهی نوین برای کاهش جرائم نوجوانان

اجرای «طرح قاضی در مدرسه» در ۸۲ دبیرستان لرستان

بیژن دارایی، معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری لرستان به خبرنگار ایمنا در لرستان در ارتباط با اجرای «طرح قاضی در مدرسه» می‌گوید: اجرای این طرح در ابتدای سال تحصیلی جاری شروع و تا پایان سال نیز ادامه خواهد داشت.

وی می‌افزاید: هدف از اجرای این طرح، ارتقای سطح آگاهی‌های عمومی و دانش حقوقی دانش‌آموزان، اولیا و کادر مدارس با تمرکز بر مهم‌ترین آسیب‌های اجتماعی و جرایم هر حوزه است.

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری لرستان، جامعه هدف «طرح قاضی در مدرسه» را دانش‌آموزان متوسطه اول و دوم یعنی رنج سنی ۱۲ تا ۱۸ سال می‌داند و ادامه می‌دهد: این طرح در تمام شهرستان‌ها در حال اجراست و طبق برنامه‌ریزی انجام شده تا پایان سال قرار است که ۳۸۶ مدرسه میزبان این طرح باشند که تا به حال ۸۲ مدرسه تحت پوشش قرار گرفته است‌.

وی با بیان اینکه این طرح تابه‌حال برای نزدیک به ۲۰۰ نفر از کادر مدارس و خانواده‌ها نیز برگزار شده است، در رابطه با بومی‌سازی طرح در ارائه مطالب می‌گوید: این طرح کاملاً بومی سازی شده و محتوا با تمرکز بر آسیب‌های اجتماعی و جرایم هر منطقه تهیه می‌شود و در عین حال محتوا دارای مباحث کلی و مشترک است و معمولاً ارائه‌دهندگان یا سخنرانان این مباحث قضات، مدیران و معاونین قضائی در سطح استان هستند.

اجرای طرح منطقه‌محور تأثیرگذارتر است

سیدعیسی سهرابی، مدیرکل آموزش‌وپرورش لرستان نیز در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا با بیان اینکه اجرای طرح‌های این چنینی در سطح مدارس همواره موجب بالا بردن آگاهی دانش‌آموزان شده است، می‌گوید: قطعاً انجام نیازسنجی و ارائه مطالب مرتبط با هر منطقه می‌تواند تأثیر بیشتری داشته باشد و ادامه‌دار بودن این طرح‌ها موجب بالا بردن آگاهی دانش‌آموزان، خانواده‌ها و مربیان مدارس می‌شود.

وی دریافت اطلاعات درست و کامل از سوی مراجع معتبر را بسیار مهم دانسته و می‌افزاید: اطلاعات طبقه‌بندی شده و مناسب نیاز قشر هدف در این طرح، قطعاً می‌تواند بر پیشگیری از جرایم و آسیب‌ها تأثیرگذار باشد اما تأثیرگذاری بیشتر نیازمند تداوم اجرای این طرح است.

مدیرکل آموزش‌وپرورش لرستان با بیان اینکه شناسایی مدارس اولویت‌دار و اجرای طرح با توجه به نوع جرم‌خیزی هر منطقه قطعاً در زمینه پیشگیری با تأثیرگذاری بیشتری همراه است، می‌گوید: فضاسازی محیط سالم، برگزاری برنامه‌های متنوع فرهنگی، آموزشی و ورزشی در سطح مدارس و ارائه مشاوره می‌تواند از مهم‌ترین مؤلفه‌های مهم در پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی باشد.

کاهش آسیب‌های اجتماعی با اجرای طرح«قاضی در مدرسه»/ راهی نوین برای کاهش جرائم نوجوانان

ضرورت آگاه‌سازی دانش‌آموزان برای پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی

امین رسولی، معاون پرورشی آموزش و پرورش لرستان نیز در این‌باره به خبرنگار ایمنا می‌گوید: آموزش و پرورش در تربیت دانش‌آموزان نقش بسیار مهمی دارد و می‌تواند با آگاه‌سازی در پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی در بین دانش‌آموزان، رسالت مهم خود را انجام دهد.

وی با بیان اینکه برخی از آسیب‌های اجتماعی در سنین کم، دانش‌آموزان را تهدید می‌کند، می‌افزاید: بهتر است که دانش‌آموزان آگاهی لازم را داشته باشند و مربیان پرورشی و والدین نیز ارتباط خوبی با هم داشته باشند، تا علاوه بر پیشگیری از آسیب‌ها، بتوانند در صورت وقوع هر مشکلی بتوانند به موقع اقدام کنند.

معاون پرورشی آموزش و پرورش لرستان با اشاره به لزوم آموزش مهارت به دانش‌آموزان ادامه می‌دهد: آشنا نبودن به مهارت‌های زندگی می‌تواند زمینه‌ساز بسیاری از مشکلات باشد، از همین رو لازم است که مهارت‌های زندگی در همه بخش‌ها به نسل جوان آموزش داده شود تا در برخورد با چنین آسیب‌هایی در امان باشند.

به گزارش ایمنا، مربیان و مدیران مراکز آموزشی در شناسایی خانواده‌های در معرض آسیب نقش مهمی دارند و خانواده‌ها نیز با داشتن آگاهی بیشتر در زمینه مسائل حقوقی وقوع جرم و راهکارهای پیشگیری از آن می‌توانند نقش به‌سزایی در کاهش آمار وقوع جرم داشته باشند، پس آموزش مستمر این قشر و به تبع دانش‌آموزان می‌تواند اثربخش باشد و سطح آگاهی جامعه بزرگی را بالا ببرد.

منبع: imna-810596

1403/08/25 07:43
بازگشت