کد خبر: 15679
تاریخ و ساعت انتشار: 1403/11/14 13:54
منبع: rokhdadshahr.ir

سدها تامین کننده فقط ۲۵ درصد نیاز آبی مشهد

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب مشهد گفت: ۳۹ هزار میلیارد ریال اعتبار برای اجرا و تکمیل طرح های اضطراری تامین آب این کلانشهر مورد نیاز است که سرعت تخصیص این مبلغ بسیار مهم است.

به گزارش بازار، حسین اسماعیلیان روز یکشنبه در نشست خبری افزود: طرح های اضطراری تامین آب مشهد توسط شرکت های آب و فاضلاب مشهد و آب منطقه ای خراسان رضوی از سال ۱۴۰۲ در حال اجرا است.

وی اضافه کرد: پیمانکاران همراهی خوبی در اجرای این طرح ها داشته اند، اما ۶ هزار میلیارد ریال به پیمانکاران بدهکار هستیم و پیمانکاران دیگر توان اجرای طرح ها بدون تزریق منابع مالی را ندارند.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب مشهد تاکید کرد: زمان اجرای طرح های اضطراری تامین آب این کلانشهر را نباید از دست داد و سرعت تخصیص اعتبارات مهم است.

وی بیان کرد: مشهد حدود چهار میلیون جمعیت دارد و این کلانشهر سالانه پذیرای ۳۰ میلیون زائر است.

مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب مشهد در گفت: ۶۳ طرح با هفت هزار و ۲۱۴ میلیارد ریال اعتبار، در ایام دهه فجر در حوزه آب و فاضلاب در مشهد آماده بهره برداری است.

وی افزود: در بخش آبرسانی به روستاهای شهرستان مشهد، هم اینک ۳۰۰ هزار نفر شامل ۹۶ درصد جمعیت روستایی تحت پوشش این شرکت هستند.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب مشهد اظهار کرد: از سال ۱۴۰۱ تا کنون ۶۷ حلقه چاه در روستاها حفر شده است.

اسماعیلیان ادامه داد: بیش از ۵۰ درصد نیاز آبی از طریق منابع سطحی و سدها تامین می شود، اما به دلیل خشکسالی های پیاپی، سدها از وضعیت آبی خوبی برخوردار نیستند.

وی گفت: در سال ۹۹ حدود ۴۲ درصد آب مشهد از چاه ها و منابع زیرزمینی و ۵۸ درصد از طریق منابع سطحی تامین می شد اما در سال گذشته فقط ۲۲ درصد از نیاز آبی مشهد از طریق منابع سطحی و ۷۸ درصد از طریق منابع زیرزمینی تامین شده است.

مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب مشهد ادامه داد: در سال جاری تاکنون فقط ۲۵ درصد آب مورد نیاز این کلانشهر از طریق سدها و منابع سطحی تامین و مابقی از طریق منابع زیرزمینی تامین شده است.

وی بیان کرد: با توجه به وضعیت تنش آبی در این کلانشهر در سال های اخیر، طرح های اضطراری تامین آب اجرا شد و بارندگی های اردیبهشت ماه امسال نیز تا حدودی به آورده سدها کمک کرد و وضعیت تامین آب در مشهد پایدار است.

اسماعیلیان افزود: همراهی مردم و مدیریت مصرف نیز بسیار مهم است و میزان مصرف مشترکان در سال جاری تا کنون سه درصد نسبت به مدت مشابه کاهش یافته است.

وی با بیان اینکه سرانه مصرف آب در مشهد برای هر مشترک ۱۲ متر مکعب در ماه است، ادامه داد: ۶۲ درصد مشترکان زیر الگو و ۳۸ درصد بیشتر از الگو آب مصرف می کنند.

وی اظهار کرد: چهار درصد مشترکان آب و فاضلاب مشهد، بدمصرف هستند و هشت درصد از آب تولیدی در این کلانشهر را مصرف می کنند.

مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب مشهد افزود: میزان بارندگی در مشهد در سال جاری تاکنون نزدیک به ۴۱ میلیمتر بوده است که نسبت به دوره بلندمدت ۵۰ ساله، ۴۸ درصد کاهش دارد.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب مشهد در خصوص استخرهای شخصی در مجتمع های مسکونی بیان کرد: در مشهد و خراسان رضوی با اقلیم خشک، استفاده از استخر و جکوزی شخصی داخل مجتمع های مسکونی توجیهی ندارد.

وی افزود: در راستای محدود شدن استفاده از استخرهای شخصی یک طرح کارشناسی در دست انجام است و امیدواریم این موضوع محقق شود.

اسماعلیلیان گفت: آبگیری استخرهای خانگی به صورت عمده از طریق آب شرب شهری تامین می شود.

وی تاکید کرد: طرفدار استخرهای عمومی هستیم و متمرکز و عمومی شدن کاربری هایی نظیر استخر، منجر به مصرف کمتر آب می شود.

اسماعیلیان افزود: از ابتدای امسال سال تاکنون ۱۱ هزار انشعاب غیرمجاز آب شناسایی شده که ۶ هزار و ۵۰۰ انشعاب از این تعداد مربوط به روستاها است.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب مشهد اضافه کرد: هزار مورد از انشعابات غیرمجاز در روستاها نیز باغ ویلا بودند.

اسماعیلیان ادامه داد: حمایت دستگاه قضا و نیروی انتظامی در شناسایی و برخورد انشعابات غیرمجاز قابل تقدیر است.

منبع: tahlilbazaar-324095

1403/11/14 13:54
بازگشت