کد خبر: 16153
تاریخ و ساعت انتشار: 1403/11/24 07:56
منبع: rokhdadshahr.ir

ترامپ عجله ای برای گفت‌وگو با شی جین پینگ در بحبوحه جنگ تعرفه‌ای ندارد

 رییس جمهور آمریکا اخیراً مدعی شده است که عجله‌ای برای صحبت با رئیس‌جمهور چین و تلاش برای خنثی کردن جنگ تجاری جدید بین دو اقتصاد بزرگ جهان، ندارد.

به گزارش بازار به نقل از اندیشکده دیپلماسی اقتصادی، ترامپ رییس جمهور آمریکا اخیراً مدعی شده است که عجله‌ای برای صحبت با شی جین پینگ، رئیس‌جمهور چین و تلاش برای خنثی کردن جنگ تجاری جدید بین دو اقتصاد بزرگ جهان که ناشی از اعمال تعرفه‌های گسترده ۱۰ درصدی بر همه کالاهای چینی است ندارد.

چین در چند روز گذشته تعرفه‌های هدفمندی را بر واردات آمریکا اعمال کرد و در واکنشی سنجیده به تعرفه‌های ترامپ، چندین شرکت از جمله گوگل را در معرض تحریم‌های احتمالی قرار داد. ترامپ نیز در کاخ سفید در پاسخ به سوالی درباره اعمال تلافی جویانه چین گفت: «خیلی خوب است». از همین رو، گفتگوی شی و ترامپ به عنوان کلیدی برای کاهش یا تاخیر احتمالی تعرفه ها به حساب می آید. همانطور که گفتگو با رهبران مکزیک و کانادا نیز انجام شده است.

در همین رابطه، کارولین لیویت سخنگوی کاخ سفید به خبرنگاران گفت که تماس ترامپ و شی هنوز به برنامه‌ریزی نیاز دارد.لیویت همچنین به شبکه فاکس بیزینس گفت: «رئیس‌جمهور شی با ترامپ تماس گرفت تا در این مورد صحبت کند و شاید مذاکراتی را آغاز کند. پس باید دید که این تماس چگونه پیش خواهد رفت». پاسخ محدود پکن به اعمال تعرفه ۱۰ درصدی ترامپ بر تمام کالاهای وارداتی چینی، نشانگر تلاش سیاستگذاران چینی برای هدایت ترامپ به مسیر گفتگوها برای جلوگیری از جنگ تجاری آشکار بین دو اقتصاد بزرگ جهانی بود.

لیو پنگیو، سخنگوی سفارت چین در واشنگتن نیز گفت که چین امیدوار است واشنگتن با پکن برای تضمین روابط سالم و پایدار بین دو کشور همکاری کند.

صندوق بین‌المللی پول پس از آنکه ماه گذشته هشدار داد افزایش سیاست‌های حمایت‌گرایانه می‌تواند به سرمایه‌گذاری ضربه بزند و زنجیره‌های تامین را مختل کند، گزارش کرد که "به نفع همه است که راه‌هایی برای حل اختلافات و فعال کردن تجارت پیدا کنند."

از همین بابت Capital Economics، یک شرکت تحقیقاتی مستقر در بریتانیا، تخمین زد که تعرفه‌های اضافی چین تنها بر حدود ۲۰ میلیارد دلار واردات سالانه اعمال می‌شود. در حالی که ۴۵۰ میلیارد دلار کالاهای چینی مشمول تعرفه ترامپ شده‌اند.

باتوجه به قضایای اخیر و تهدید ترامپ نسبت به کانادا، مکزیک، اتحادیه اروپا و اعضای پیمان بریکس ناظر به افزایش تعرفه‌های تجاری به نظر می‌رسد مقصود رئیس جمهور جدید آمریکا از راه‌اندازی این جنگ تعرفه‌ای بازیابی جایگاه سابق این کشور در فضای بین‌المللی است. البته با توجه به وضعیت فعلی تجارت جهانی و وابستگی شدید آمریکا به کشورهایی همچون چین در تامین مواد اولیه_که مورد تاکید فلیپ لاک مقام سابق وزارت خارجه این کشور نیز هست_ بعید به نظر می‌رسد این مسیر ترامپ را به اهداف خود برساند.

منبع: tahlilbazaar-325859

1403/11/24 07:56
بازگشت