کد خبر: 16538
تاریخ و ساعت انتشار: 1403/12/02 10:00
منبع: rokhdadshahr.ir

تربیع آخر ماه را رصد کنید

ماه دوم اسفند به تربیع آخر می‌رسد، نیمه‌های شب طلوع می‌کند و پیش از طلوع آفتاب در آسمان به صورت برجسته قابل مشاهده است.

به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، ماه پنج‌شنبه -دوم اسفند- وارد تربیع آخر می‌شود، نیمه‌های شب طلوع می‌کند و در آسمان پیش از طلوع آفتاب ظاهر می‌‎شود، این پدیده از اصفهان از ساعت ۰۱:۰۴ تا ۱۰:۵۰ قابل مشاهده است؛ در این زمان از چرخه ماهانه، ماه تقریباً نیمه روشن به نظر می‌رسد.

ماه هر چهار هفته یک‌بار به دور زمین می‌چرخد و موجب می‏‌شود فازهای آن از ماه نو، ربع اول، ماه کامل و ربع آخر هر ۲۹.۵ روز یک بار تغییر کند؛ ماه همان‌طور که در این چرخه پیشرفت می‌کند، در زمان‌های مختلف روز قابل مشاهده است، به طوری که در تربیع آخر نیمه‌های شب طلوع می‌کند تا سحر در بلندی آسمان ظاهر می‌‎شود و حوالی ظهر نیز غروب می‌کند.

ماه روزهای آینده هر روز دیرتر طلوع می‌کند، به‌طوری که قبل از طلوع خورشید برای مدت زمان کمتری قابل مشاهده است؛ همچنین زمانی که به ماه نو می‌رسد، حوالی سحر طلوع می‌کند و حوالی غروب خورشید نیز غروب می‌کند و تنها در طول روز قابل مشاهده است.

رصد خوشه ستاره‌ای NGC

۳۱۱۴ خوشه ستاره‌ای باز NGC 3114 طی هفته‌های آینده با قدر ۴.۲ در صورت فلکی کارینا به‌خوبی در آسمان عصر قرار خواهد گرفت، این خوشه ستاره‌ای پنج‌شنبه -دوم اسفند- حدود نیمه‌شب به وقت محلی به بالاترین نقطه خود در آسمان می‌رسد و طی عصرهای روزهای بعد هر روز چهار دقیقه زودتر به اوج خود می‌رسد.

خوشه ستاره‌ای باز NGC‌3114 از اصفهان قابل رصد نیست، زیرا آن‌قدر در جنوب قرار دارد که هرگز از افق بالا نمی‌رود، رصد این خوشه ستاره‌ای از زاویه ۶۰ درجه و هفت دقیقه جنوبی از نیمکره جنوبی آسان‌تر است، اما از عرض‌های جغرافیایی بالاتر از ۹ درجه شمالی قابل رصد نیست.

تشخیص خوشه ستاره‌ای باز NGC 3114 در قدر ۴.۲ با چشم غیرمسلح به‌جز در یک مکان کاملاً تاریک دشوار است، اما می‌توان آن را با استفاده از یک دوربین دوچشمی یا تلسکوپ رصد کرد.

منبع: imna-841951

1403/12/02 10:00
بازگشت