کد خبر: 16734
تاریخ و ساعت انتشار: 1403/12/06 09:47
منبع: rokhdadshahr.ir

بارش‌ها در مازندران طی ۱۱ ماهه امسال ۹ درصد افزایش یافت

میانگین بارش ۱۱ ماهه سال جاری مازندران ۶۶۷.۹ میلی‌متر بوده در مقایسه با مدت مشابه سال قبل که ۶۰۷.۹ میلی متر بوده، حدود ۹ درصد افزایش داشته است.

به گزارش بازار، داده‌های آماری از هواشناسی مازندران نشان می دهد که میانگین بارش یازده ماهه سال جاری استان نسبت به مدت مشابه دوره آماری بلندمدت که ۵۹۵.۴ میلی متر بوده، حدود ۱۱ درصد بیشتر نشان می دهد.

بنابراین گزارش میانگین بارش بهمن به عنوان پنجمین ماه از سال آبی استان مازندران ۶۵.۹ میلی متر بوده نسبت به مدت مشابه دوره آماری بلندمدت برابر با ۶۵.۴ میلی متر، حدود یک درصد افزایش و نسبت به مدت مشابه سال قبل که ۶۸.۸ میلی متر بوده، حدود چهار درصد کاهش داشته است.

همچنین میانگین بارش پنج ماهه سال زراعی جاری استان مازندران(اول مهر ماه تا پایان بهمن ماه) ۳۴۸.۹ میلی‌متر بوده که نسبت به مدت مشابه دوره آماری بلندمدت که ۳۳۸.۵ میلی‌متر بوده، حدود چهار درصد در مقایسه با مدت مشابه سال قبل که ۳۳۱.۸ میلی‌متر بوده، حدود پنج درصد افزایش داشته است.

داده‌های آماری مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی سازمان هواشناسی نشان می دهد که میانگین دمای هوای بهمن ماه که ۸.۳ درجه سلسیوس بوده نسبت به مدت مشابه دوره آماری بلند مدت که ۸.۱ درجه سلسیوس بوده ۲دهم درجه درجه سلسیوس افزایش و نسبت به مدت مشابه سال قبل که ۷.۴ درجه سلسیوس بوده، حدود یک درجه سلسیوس کاهش داشته است.

بنابر این گزارش میانگین دمای ۱۱ ماهه سال ۱۴۰۳ استان مازندران نیز ۱۳.۱ درجه سلسیوس بوده که نسبت به مدت مشابه دوره آماری بلندمدت که ۱۱.۹ درجه سلسیوس بوده، ۱.۲درجه سلسیوس افزایش و نسبت به مدت مشابه سال قبل که ۱۴.۴ درجه سلسیوس بوده، ۱.۳ درجه سلسیوس کاهش داشته است.

رییس گروه تحقیقات هواشناسی مازندران گفت که بر اساس خروجی های مدل اقلیمی پژوهشکده اقلیم شناسی سازمان هواشناسی کشور، پیش بینی فصلی بارش و دمای هوای استان مازندران طی اسفند ماه تا نیمه تیرماه سال آینده نشان می دهد که میانگین بارش از نیمه اول اسنفند امسال بیش از نرمال و از نیمه اسفند تا نیمه اردیبهشت سال آینده در محدوده نرمال پیش پیش بینی می شود.

محمد علی ملکی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود : براساس خروجی های مدل اقلیمی پژوهشکده اقلیم شناسی سازمان هواشناسی کشور، پیش بینی بارش ها از نیمه اردیبهشت تا نیمه خرداد سال ۱۴۰۴ کمتر از نرمال و از نیمه خرداد تا نیمه تیر ۱۴۰۴ در محدوده نرمال است.

تحلیل‌گر ارشد هواشناسی مازندران ادامه داد:‌پیش بینی تغییرات دمای هوای استان مازندران نیز به این صورت است که میانگین دمای هوای نیمه اول اسفند ۱۴۰۳ تا سه درجه کمتر از نرمال، از نیمه اسفند ۱۴۰۳ تا نیمه اردیبهشت ۱۴۰۴ نیم تا یک درجه بیش از نرمال، از نیمه اردیبهشت تا نیمه خرداد ۱۴۰۴ یک تا دو درجه بیش از نرمال و از نیمه خرداد تا نیمه تیر ۱۴۰۴ نیم تا یک درجه سلسیوس بیش از نرمال پیش بینی می شود.

آب و هوای معتدل خزری جلگه های غربی و مرکزی استان تا کوهپایه های شمالی البرز را شامل می شود که در آن به دلیل کمی فاصله کوهستان و دریا رطوبت تجمع یافته و به بارش های قابل ملاحظه و دمای معتدل می انجامد. میانگین بارندگی سالیانه در نوار ساحلی مازندران حدود یکهزار میلی متر است که از غرب به شرق کاهش می یابد.

آب و هوای کوهستانی مازندران از ۲ نوع معتدل در دامنه های البرز تا سرد در قلل و ارتفاعات بالاتر از سه هزار متر متغیر است. کاهش میزان بارندگی سالیانه، کاهش متوسط درجه حرارت ماهانه، زمستان های سرد همراه با یخبندان های طولانی و تابستان های کوتاه از ویژگی های مناطق کوهستانی مازندران است.

قرارگیری مازندران در حاشیه دریای خزر سبب شده است تا این استان در طول سال از آب و هوایی همسایگانی چون سرزمین سیبری، دریای مدیترانه و دریای خزر و فلات مرکزی ایران متاثر شود.

منبع: tahlilbazaar-327995

1403/12/06 09:47
بازگشت