کد خبر: 16800
تاریخ و ساعت انتشار: 1403/12/07 15:49
منبع: rokhdadshahr.ir

مبادلات تجاری ایران و عراق تا پایان سال به ۱۵ میلیارد دلار می‌رسد

رئیس اتاق بازرگانی لرستان از هدف‌گذاری برای افزایش مبادلات تجاری با عراق به ۱۵ میلیارد دلار تا پایان سال‌جاری خبر داد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از لرستان، محمد خاکی، امروز _سه‌شنبه هفتم اسفند_ در همایش تجاری اتاق بازرگانی ایران با کشورهای عراق و تاجیکستان با اشاره به جایگاه عراق در تجارت ایران اظهار کرد: این کشور یکی از پنج شریک تجاری اصلی ایران محسوب می‌شود و در سال گذشته حجم مبادلات دو کشور به ۹.۸ میلیارد دلار رسید. انتظار می‌رود این رقم تا پایان سال جاری به ۱۵ میلیارد دلار افزایش پیدا کند.

وی افزود: بخش عمده‌ای از مبادلات تجاری ایران و عراق مربوط به صادرات است، اما لازم است توازن بیشتری ایجاد شود و واردات از این کشور نیز افزایش پیدا کند، در همین راستا، برنامه‌ریزی‌هایی برای توسعه ارتباطات تجاری مؤثر و پایدار با عراق تدوین شده است.

رئیس اتاق بازرگانی لرستان گفت: این برنامه‌ها در قالب تفاهم‌نامه‌هایی تنظیم شده که در پایان همایش به امضای طرفین خواهد رسید، اما مهم‌تر از امضا، ضمانت اجرایی این توافقات است که باید مورد توجه قرار گیرد.

خاکی اضافه کرد: لرستان طیف گسترده‌ای از محصولات را به عراق صادر می‌کند که شامل دارو، صنایع غذایی، محصولات کشاورزی، پتروشیمی، مصالح و خدمات ساختمانی و مهندسی می‌شود. با این حال، ظرفیت‌های مهمی در زمینه گردشگری سلامت و آموزش دانشگاهی وجود دارد که باید مورد بهره‌برداری قرار گیرد.

وی یادآور شد: در حال حاضر، یک هزار دانشجوی عراقی در دانشگاه‌های استان تحصیل می‌کنند که می‌توانند به عنوان سفیران فرهنگی و گردشگری عمل کنند. در این راستا، برنامه‌ریزی‌هایی برای فعال‌تر شدن این ظرفیت در سال آینده انجام شده است.

رئیس اتاق بازرگانی لرستان همچنین با اشاره به چالش‌های تجاری با عراق، خاطرنشان کرد: مشکلات بانکی و برخی بخشنامه‌های مانع صادرات همچنان از موانع اصلی تجارت با این کشور هستند. با توجه به سابقه تبادل هیئت‌های تجاری میان دو کشور، باید این موانع به‌طور جدی برطرف شود. علاوه بر این، ایجاد شهرک‌های تجاری مشترک در مناطق مرزی می‌تواند به تسهیل تجارت کمک کند.

خاکی درخصوص درخواست تجار عراقی برای برقراری پرواز مستقیم به این کشور، گفت: پیش‌تر پرواز خرم‌آباد - بغداد به مدت کوتاهی برقرار بود و اکنون انتظار می‌رود مسئولان استان برای ازسرگیری این مسیر هوایی اقدام و پیگیری کنند.

وی همچنین درباره مبادلات تجاری با تاجیکستان اظهار کرد: یکی از مشکلات اصلی در این حوزه، نبود ارتباط و مبادلات مالی و بانکی با برخی کشورهاست که باید برای تسهیل پرداخت وجوه کالاهای صادراتی، این مسئله حل شود.

رئیس اتاق بازرگانی لرستان ادامه داد: حجم مبادلات اقتصادی ایران و تاجیکستان در حال حاضر اندک است، اما با توجه به اشتراکات فرهنگی و سفر اخیر رئیس‌جمهور به این کشور، امید می‌رود که این حجم افزایش پیدا کند، یکی از ظرفیت‌های مهم تاجیکستان، منابع آبی فراوان است که می‌توان از آن برای کشت فراسرزمینی استفاده کرد.

خاکی عمده‌ترین صادرات لرستان به تاجیکستان را محصولات دارویی عنوان کرد و گفت: اتاق بازرگانی استان برنامه‌های متعددی برای گسترش روابط تجاری با این کشور دارد. از جمله، بستری فراهم شده تا تمام فعالان اقتصادی بتوانند محصولات خود را معرفی کرده و ارتباط مستمری با طرف‌های تاجیک برقرار کنند.

وی تأکید کرد: توسعه همکاری با اتاق‌های بازرگانی محلی و تقویت اقتصاد دیجیتال از جمله اولویت‌های این برنامه‌هاست. با این حال، نبود بانک ایرانی مستقل و استقرار پیدا نکردن رایزن اقتصادی ایران در تاجیکستان، از چالش‌هایی است که باید برطرف شود.

رئیس اتاق بازرگانی لرستان در پایان تصریح کرد: برای سال جاری هدف‌گذاری شده بود که میزان مبادلات تجاری ایران و عراق به ۱۵ میلیارد دلار برسد که تاکنون حدود ۱۱ میلیارد دلار از این رقم محقق شده است.

منبع: imna-843872

1403/12/07 15:49
بازگشت