کد خبر: 19120
تاریخ و ساعت انتشار: 1404/01/27 13:54
منبع: rokhdadshahr.ir

طب ایرانی متوقف نخواهد شد

مدیرکل دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت با اشاره به فراز و نشیب‌هایی که بر سر راه توسعه طب ایرانی قرار داشته است، گفت: با وجود تمام مشکلات، قطار طب ایرانی متوقف نخواهد شد و تا رسیدن به اهداف، با قوت حرکت خواهیم کرد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از وبدا، نفیسه حسینی یکتا در اختتامیه چهارمین جشنواره طب ایرانی اظهار کرد: سوار بر قطار طب ایرانی در حال حرکت هستیم و در سال ۱۳۸۶ با تشکیل دانشکده‌های طب ایرانی آهنگ حرکت این قطار شکل دیگری گرفت و با ورود همکاران پزشک جوان، باانگیزه، باهوش و تلاشگر به دانشکده‌های طب سنتی، مسیر این قطار از دل دانشگاه‌های علوم پزشکی سراسر کشور عبور کرد و تأثیرات عجیبی را دریافت کرد.

وی با بیان اینکه فرهنگ، تمدن و پزشکی ایران به همه کسانی که در ریل گذاری طب ایرانی و برای توسعه علمی تلاش کردند مدیون است، افزود: طب ایرانی را علاوه بر بخشی از حوزه سلامت، به عنوان یک مؤلفه فرهنگی و تمدنی می‌شناسیم.

مدیرکل دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت با اشاره به فراز و نشیب‌های مسیر توسعه طب ایرانی اظهار کرد: قطار طب ایرانی همیشه در حال حرکت بوده است؛ گاهی تند و گاهی کند حرکت کرده، اما هیچ وقت متوقف نشده است و همواره در حال رسیدن به اهداف در تلاش بوده‌ایم.

حسینی یکتا افزود: امروز قطار طب ایرانی به ایستگاه چهارم خود رسیده است و در جشنواره سوم و چهارم به نسبت دو دوره اول افزایش چشمگیر داوطلبان و علاقه‌مندان را داشته‌ایم که نشان‌دهنده فعالیت متخصصان این حوزه در محورهای مختلف این جشنواره است که می‌تواند مطلع اتفاقات بزرگ‌تر باشد.

وی خاطرنشان کرد: دفتر طب ایرانی و مکمل در توسعه طب ایرانی در داخل مرزها دو کلیدواژه را در برنامه‌ریزی‌ها و سیاست‌گذاری‌های خود مد نظر دارد که یکی ادغام طب ایرانی در نظام سلامت و دیگری افزایش سواد و آگاهی جامعه در حوزه طب ایرانی است و در خارج مرزها هم کلید واژه بین‌المللی سازی طب ایرانی بخش عمده‌ای از برنامه‌ها است.

دبیر چهارمین جشنواره طب ایرانی درباره اقداماتی که تاکنون برای ادغام طب ایرانی در نظام سلامت انجام شده است، گفت: بحث ادغام در آموزش را داریم که این کار در دانشکده‌های طب ایرانی و با دو واحد درس اجباری که برای هفت رشته در نظر گرفته‌ایم و کتاب‌های جامع طب ایرانی صورت گرفته است.

حسینی یکتا ادامه داد: در حوزه پژوهش که یکی از محورهای اصلی جشنواره طب ایرانی نیز بود با تلاش متخصصان طب ایرانی، داروسازی سنتی و تاریخ پزشکی و دیگر رشته‌های مرتبط، رتبه‌های جهانی معتبری را در حوزه تولید علم و کارآزمایی‌های بالینی کسب کرده‌ایم.

وی با بیان اینکه در حوزه بهداشت ادغام طب ایرانی را در نظام شبکه با اجرای برنامه آموزه‌های طب ایرانی در سبک زندگی در تمام دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور داریم، افزود: امروز اگر کسی به مراکز بهداشت و سلامت مراجعه کند، شناسنامه سبک زندگی بر اساس طب ایرانی برای او پر خواهد شد و مورد آموزش قرار می‌گیرد، همچنین تلاش برای ورود طب ایرانی در سایر بسته‌های خدمت مانند پزشکی خانواده و در موقعیت‌های مختلف مانند اجرای قانون جوانی جمعیت و حضور پزشکان طب ایرانی در مراکز درمان ناباروری را داریم.

مدیرکل دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت خاطرنشان کرد: در حوزه درمان هم مراکز تخصصی طب ایرانی با حضور متخصصان این حوزه در کلینیک‌های ویژه بیمارستان‌ها و ارائه مشاوره را داریم و امید است که در مسیر ادغام تسریع اتفاقاتی که در حال رقم خوردن است را در سال ۱۴۰۴ پیش‌رو داشته باشیم، همچنین برای افزایش سواد عمومی جامعه در این حوزه برنامه‌های متعددی با گروه‌های هدف دانش‌آموزان و استفاده از بسترهای اطلاع‌رسانی عمومی با ظرفیت‌های متعدد سایر سازمان‌ها در حال انجام است.

حسینی یکتا ادامه داد: در حوزه بین‌الملل هم اتفاقات بسیار مبارکی رقم خورده است، حضور نمایندگان طب ایرانی در تمام مجامع تصمیم‌گیر بین‌المللی سبب شد تا سمپوزیوم بین‌المللی بسیار خوب را داشته باشیم که در جایگاه ایران در عرصه بین‌الملل اثرگذاری بسیار خوبی داشت و در حال پیگیری نتایج آن هستیم.

وی تأکید کرد: امید است در کنار هم با یک سرعت خوب به افق‌های ترسیم شده برای بهره‌مندی نظام سلامت از گنجینه منحصر به فرد ملی برسیم و تمام سیاست‌گذاری‌های انجام شده در دفتر طب ایرانی به پشتوانه نیروی علمی و کارآمدی که این حوزه در سطح دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور و با تعاملات خود دارد، صورت گیرد.

منبع: imna-858147

1404/01/27 13:54
بازگشت