به گزارش خبرگزاری ایمنا، مرتضی حسام نژاد در برنامه رادیویی «صدای شهر» با اشاره به مشوقهایی که طی دو سال گذشته برای احیای بافت فرسوده شهری در نظر گرفته شده است، اظهار کرد: در سالهای قبل مشوقهای شهرداری بیشتر در قالب تخفیف عوارض بود؛ این تخفیفها از ۵۰ درصد آغاز شد و بهتدریج به ۷۰ درصد و در بعضی نقاط شهر حتی تا ۱۰۰ درصد نیز رسید، یعنی در بعضی موارد تخفیف و بخشودگی کامل عوارض و تراکم اعمال شد.
وی افزود: از سال ۱۴۰۱ شورایعالی معماری و شهرسازی ایران مصوبهای را ابلاغ کرد که بر اساس آن مشوقهایی برای صدور پروانه ساختمانی در نظر گرفته شد؛ بهعنوان مثال اگر یک پلاک تک واحدی کمتر از ۴۰۰ متر و بدون تجمیع باشد، یک طبقه اضافهتر از کد منطقه، مجاز به ساخت خواهد بود.
معاون شهرسازی و معماری شهردار اصفهان ادامه داد: اگر پلاک حاصل تجمیع دو یا چند ملک و مساحت آن بیش از ۴۰۰ متر باشد، دو طبقه تشویقی به آن تعلق میگیرد.
حسامنژاد ادامه داد: از دیگر مشوقها میتوان به امکان دریافت درِ اضافه برای پارکینگ بهمنظور کاهش کسری پارکینگ، مجوز اشغال ۱۰ درصد بیشتر از سطح مجاز شهر، همچنین امکان تعریف فضای تجاری در کاربری مسکونی در صورت تأمین حداقلهای مورد نیاز اشاره کرد.
وی خاطرنشان کرد: این بسته مشوقها در قالب شبکههایی تعریف شد و مورد استقبال شهروندان قرار گرفت؛ طبق آمار سال گذشته شاهد رشد چشمگیری در صدور پروانه ساخت در محدوده بافت فرسوده بودیم.
معاون شهرسازی و معماری شهردار اصفهان گفت: بیشتر در بافتهای فرسوده تسهیلات بانکی ویژهای نیز با هدف حمایت از بازآفرینی شهری در نظر گرفته میشود؛ این تسهیلات که تحت عنوان وامهای تبصرهای شناخته میشود با شرایطی متفاوت نسبت به تسهیلات عادی به شهروندان تعلق میگیرد.