به گزارش خبرگزاری ایمنا از کرمانشاه، منوچهر حبیبی امروز _ پنجشنبه چهارم اردیبهشت _ در نشست شورای هماهنگی ستاد مرکزی راهیان نور استان که با حضور نماینده ویژه رئیسجمهور برگزار شد، با اشاره به جایگاه برجسته این استان در دوران دفاع مقدس، گفت: کرمانشاه حقیقت زندهای از جنگ تحمیلی است. این استان، نقطه شروع و پایان جنگ هشتساله بوده و با بیش از ۱۱۰۰ بار بمباران، هیچگاه از ایستادگی دست نکشید.
وی با بیان اینکه مردم کرمانشاه با تقدیم ۱۰ هزار شهید دین خود را به انقلاب ادا کردهاند، افزود: این سرزمین نهتنها در برابر ارتش بعث عراق، بلکه مقابل گروههای معاند داخلی و حتی داعش ایستاد و با افتخار مقاومت کرد.
استاندار کرمانشاه با اشاره به میزبانی ۲۷ عملیات بزرگ دفاع مقدس و حراست از ۳۷۱ کیلومتر مرز ایران، گفت: در تمامی ۲۲۰۰ روز جنگ، جغرافیای کرمانشاه درگیر دفاع بود، درحالیکه بسیاری از استانها تنها چند بار هدف حمله قرار گرفتند.
وی با اشاره به نقاط نمادین مقاومت در استان همچون پاوه، گیلانغرب، بازیدراز و تنگه چهارزبر، گفت: این مکانها سند زندهای از رشادت، عرفان، ایثار و پیروزی هستند که باید به نسلهای آینده معرفی شوند. پاوه بهفرمان امام راحل، نماد دفاع مردمی شد؛ گیلانغرب دومین شهر مقاوم کشور لقب گرفت؛ بازیدراز تجلی شهادت و معنویت است؛ و تنگه چهارزبر، با عملیات مرصاد، به نقطه پایان جنگ تبدیل شد.
حبیبی همچنین از پادگان ابوذر، که به تعبیر رهبر انقلاب «دوکوهه غرب کشور» است، بهعنوان یکی دیگر از نمادهای دفاع مقدس یاد کرد و خواستار توجه بیشتر به آن شد.
وی تأکید کرد: انقلاب اسلامی ذاتاً فرهنگی است و تداوم آن نیز به فرهنگ وابسته است. حرکت فرهنگی راهیان نور یکی از مهمترین ابزارهای انتقال مفاهیم ایثار و شهادت به نسل جدید است.
استاندار کرمانشاه خواستار توجه ملی به نقش مردم استانهای غربی بهویژه کرمانشاه در دفاع مقدس شد و افزود: در حالی که معرفی خوزستان بهدرستی انجام شده، نقش مهم و اثرگذار استانهای غربی کمتر دیده شده است.
وی با اشاره به فراهم بودن زیرساختها، مسیرها و یادمانهای دفاع مقدس در استان، گفت: کرمانشاه شایسته آن است که مقصد اصلی کاروانهای راهیان نور غرب کشور باشد. همچنین گسترش اردوهای فرهنگی دانشآموزی و دانشجویی میتواند بهرهبرداری از ظرفیتهای معنوی این استان را به حداکثر برساند.