به گزارش بازار، جعفر کاویانی دلشاد روز دوشنبه اظهار کرد: این تسهیلات بانکی از محل تبصره ۲ ماده ۵۲ چهار درصد است که برای کشت گیاهان دارویی، پروار دام، احداث کارگاههای صنایع دستی، پخت نان محلی، مشاغل خانگی و گردشگری به ۲۷۰ نفر پرداخت شده است.
وی ادامه داد: ۷۰ میلیارد ریال اعتبار ماده ۵۲ نیز برای خرید علوفه به عشایر استان همدان در سال گذشته پرداخت شد.
کاویانی دلشاد با بیان اینکه عشایر این استان در ۱۰۰ هکتار از مراتع خود به کشت گیاهان دارویی مشغول هستند افزود: برای تنوع بخشی به درآمد عشایر استان در راستای ایجاد مشاغل جدید و افزایش درآمد آنها با حمایت سازمان امور عشایر ایران میزهای تخصصی صنایع دستی، گیاهان دارویی، گردشگری و زنجیره گوشت قرمز فعال شده است.
رییس اداره امور عشایر استان همدان یادآوری کرد: جمعیت عشایری استان چهار ایل، ۲۴ طایفه، حدود چهار هزار خانوار عشایری با جمعیت حدود ۱۴ هزار و ۲۰۰ نفر هستند که حدود هشت درصد از جمعیت استان و ۱.۲ درصد از جمعیت عشایری کل کشور را تشکیل می دهند که با این جمعیت ۶ هزار تُن گوشت حدود ۲۰ درصد گوشت مورد نیاز استان را تامین می کنند.
کاویانی دلشاد ادامه داد: ۹۰ هزار هکتار از اراضی ملی حدود ۹.۵ درصد در استان همدان در فصل بهار در اختیار عشایر استان قرار دارد که از آن استفاده می کنند.
وی اظهار کرد: عشایر همدان دارای ۵۰۰ هزار راس دام سبک و سنگین هستند و ۲۶۰ متر مربع فضا برای تولیدات صنایع دستی در اختیار عشایر استان همدان قرار دارد.
رییس اداره امور عشایر استان همدان یادآوری کرد: در سال گذشته مسایل و مشکلات عشایر در شورای عشایری استان با حضور استاندار و ۹ شورای عشایری شهرستان ها با حضور فرمانداران بررسی شد.
کاویانی دلشاد ادامه داد: پنج نوبت واکسیناسیون دامها در منطقه قشلاقی مانند استان خوزستان، ایلام، لرستان و کرمانشاه انجام شده که بیماری وارد استان نشود.
وی اظهار کرد: همچنین هزار و ۲۴۸ تُن آرد یارانه ای بین عشایر کوچرو استان در سال گذشته توزیع شد.
رییس اداره امور عشایر استان همدان گفت: سه هزار و ۴۵ نفر از چهار هزار خانوار جمعیت عشایری استان زیر پوشش بیمه روستاییان و عشایر استان است که از لحاظ تعداد بیمه شدگان نسبت به جمعیت در رتبه نخست کشوری قرار دارد.
کاویانی دلشاد افزود: ۴۰ هزار متر مکعب آبرسانی سیار به عشایر با اعتبار ۴۰ میلیارد ریال، ترمیم و نگهداری ۴۰ کیلومتر از راههای عشایری با ۲۵ میلیارد ریال، برگزاری هزار و ۲۰۰ نفر روز دوره های آموزشی، توزیع ۱۵ هزار تُن نهاده های دامی توسط ۲ تعاونی عشایری و توزیع حدود ۱۳۰ هزار لیتر سوخت نفت بین عشایر از مهمترین اقدامات انجام شده برای عشایر استان همدان طی سال گذشته بوده است.
وی تصریح کرد: ارزیابی عملکرد اداره امور عشایر استان همدان با وجود نداشتن امکانات که ادارات کل سایر استانها از آن بهره مند هستند، نسبت به ادارات کل عشایری کشور در هشت شاخصه تسهیلات، اعتبارات و اقدامات در رتبه دوم کشوری قرار دارد.