کد خبر: 19680
تاریخ و ساعت انتشار: 1404/02/08 12:00
منبع: rokhdadshahr.ir

روز جهانی ایمنی و بهداشت در محل کار

روز جهانی ایمنی و بهداشت در محل کار هر سال ۲۸ آوریل (۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) و مصادف با روز جهانی بزرگداشت کارگران فوت‌شده و مجروح برگزار می‌شود و هدف آن ایجاد محیط کاری فراگیر و ایمن برای تمام کارگران است.

به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، روز جهانی ایمنی و بهداشت در محل کار (World Day for Safety and Health at Work) هر سال بیست‌وهشتم آوریل (هشتم اردیبهشت ۱۴۰۴) برگزار می‌شود و هدف آن ترویج بحث‌های موجود در مورد اهمیت داشتن یک محیط کاری ایمن و سالم است. این روز همچنین مصادف با روز جهانی بزرگداشت کارگران فوت‌شده و مجروح ( International Commemoration Day for Dead and Injured Workers) است که در سال ۱۹۹۶ آغاز شد.

داده‌ها نشان می‌دهد که مرگ‌ومیر ناشی حوادث محل کار در سطح جهان ۱۹ درصد است. روزانه حدود ۶۵۰۰ نفر به دلیل حوادث و همچنین بیماری‌های مرتبط با کار جان خود را از دست می‌دهند که برابر با ۲.۳ میلیون مرگ در سال است. ضرورت و تقاضا برای حل این معضل انسانی در روز جهانی ایمنی و بهداشت در محل کار برجسته می‌شود، چراکه نیاز به تغییر و اجرای یک برنامه عملی کامل برای رفاه حال هر کارگر در سراسر جهان امری حیاتی است.

روز جهانی ایمنی و بهداشت در محل کار

تاریخچه روز جهانی ایمنی و بهداشت کار

روز جهانی ایمنی و بهداشت کار در سال ۲۰۰۳ توسط سازمان بین‌المللی کار (ILO) ایجاد شد که همواره در توسعه فرهنگی ایمن‌تر در محیط کار متخصص بوده است. این سازمان نهادی بین‌المللی برای بررسی مسائل کارگری است و به‌عنوان بخشی از پیمان ورسای در سال ۱۹۱۹ ایجاد شد که به جنگ جهانی اول پایان داد.

سازمان بین‌المللی کار لزوم به رسمیت شناخته شدن ضرورت حفاظت و دستیابی به سلامت و ایمنی واقعی برای هر کارگر توسط هر ذی‌نفع، از جمله سازمان‌ها، اتحادیه‌های کارگری، دولت‌ها، کارفرمایان و بخش‌های بهداشت عمومی به‌عنوان کلیدهای حیاتی جوامع را تصدیق می‌کند و با ایجاد رویدادی به‌عنوان روز جهانی ایمنی و بهداشت کار در بیست‌وهشتم آوریل هر سال، به دنبال تشویق، حمایت و تقویت نیاز به ایجاد مداوم فرهنگی ایمن و سالم برای کاهش آسیب‌های ناشی از کار، حوادث، بیماری‌ها و مرگ‌ومیر برای هر کارگر و کارمند است.

این روز فرصتی است برای بررسی مشارکت‌ها و گفت‌وگوهای اجتماعی و همکاری با نهادهای اجتماعی برای اطمینان از اثربخشی فرآیندها، چارچوب‌ها و تغییرات ایمنی و بهداشت شغلی (OSH) که با درک و تعهد موفق و اجرای پایدارتر موارد مربوطه در درازمدت همراه است. این راه‌حل‌های پایدار برای همه سازمان‌های کاری مفید خواهد بود و محیط کاری فراگیری را ایجاد می‌کند که در آن هر کارمند و کارگری در طرح نگرانی‌ها و پیشنهادات خود با مدیریت احساس راحتی کند.

یک برنامه ایمنی محل کار شامل تمام فرآیندها، پروتکل‌ها و راهنمایی‌های تنظیم شده برای کمک به کاهش خطرات و آسیب‌های محل کار و همچنین بیماری‌های ناشی از کار است.

روز جهانی ایمنی و بهداشت در محل کار

منبع: imna-861558

1404/02/08 12:00
بازگشت