کد خبر: 19799
تاریخ و ساعت انتشار: 1404/02/10 17:37
منبع: rokhdadshahr.ir

وجود ۶۰۰ نقطه باستانی در شهرستان مریوان

فرماندار مریوان گفت: طبق یافته‌های مرکز تحقیقات باستان‌شناسی ایران، تاکنون حدود ۶۰۰ نقطه باستانی در شهرستان مریوان شناسایی شده که قابلیت ثبت در فهرست آثار ملی کشور را دارند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از کردستان، اسماعیل احمدی، بعدازظهر _امروز چهارشنبه دهم اردیبهشت_ در نشست خبری با خبرنگاران استان کردستان اظهار کرد: ظرفیت‌های مریوان همچنان ناشناخته باقی مانده است با وجود اینکه این شهر موج عظیمی از گردشگران را به خود جذب می‌کند، اما هنوز قابلیت‌های بسیاری دارد که می‌تواند آن را به مقصدی اصلی برای گردشگران در سطح ملی تبدیل کند.

وی افزود: مریوان بهترین جایگزین برای شمال کشور است و می‌تواند بخشی از بار سنگین سفرها به مناطق شمالی را بر دوش بگیرد.

فرماندار مریوان عنوان کرد: اصحاب رسانه شرایطی را فراهم کنند که مریوان در سطح ملی بیش از پیش شناخته شود، چراکه در سطح منطقه‌ای تاکنون به خوبی شناخته شده است.

احمدی ادامه داد: اگرچه در ایام اربعین مریوان در سطح ملی نیز مورد توجه قرار گرفته و مسافران بسیاری به این منطقه سفر می‌کنند، اما این رویداد تنها به بعد سفر محدود نبوده و دستاوردهای فرهنگی ارزشمندی نیز به همراه داشته است.

وی گفت: طبیعت بکر مریوان همواره مورد توجه بوده، اما به اعتقاد من، وجه تمایز این شهر تنها طبیعت آن نیست، بلکه بافت فرهنگی و ظرفیت‌های مردمی مریوان نیز بسیار منحصربه‌فرد است.

وجود ظرفیت‌های فرهنگی متعدد در مریوان

فرماندار مریوان اضافه کرد: در مریوان ظرفیت‌های فرهنگی قابل‌توجهی وجود دارد، از جمله «هلپرکی» مریوان که تنوع و جذابیت آن، حاصل یک پیشینه تاریخی و فرهنگی طولانی است.

احمدی خاطرنشان کرد: مجموعه آبشار صخره‌ای آبی مریوان که تندیس ماموستا قانع نیز در آنجا نصب شده است، یکی از پروژه‌هایی است که با حمایت شهرداری و شورای شهر و به همت هنرمند برجسته کردستانی هادی ضیاءالدینی ساخته شده و تحقق یکی از مطالبات مردم مریوان بوده است.

وی تأکید کرد: مریوان دارای ظرفیت‌های طبیعی بسیاری است، از جمله منطقه کوماسی که به‌تازگی کشف شده و همچنان بکر و دست‌نخورده باقی مانده است.

فرماندار مریوان افزود: جای‌جای مریوان ظرفیت‌های قابل‌توجهی دارد که طبق یافته‌های مرکز تحقیقات میراث فرهنگی و باستان‌شناسی ایران، تاکنون حدود ۶۰۰ نقطه باستانی در این شهرستان شناسایی شده که قابلیت ثبت در فهرست آثار ملی کشور را دارند.

احمدی تصریح کرد: دولت در چارچوب برنامه‌های راهبردی خود، تغییرات محسوسی را در این منطقه ایجاد کرده که نمونه آن را می‌توان در توجه به مرز باشماق مشاهده کرد.

وی اضافه کرد: پایانه مرزی باشماق همواره در رتبه اول یا دوم ترانزیت کشور قرار دارد و توسعه این مرز نشان‌دهنده اراده دولت برای توسعه و رشد فزاینده آن است.

فرماندار مریوان ادامه داد: طی سه سال گذشته، یکی از مهم‌ترین اقدامات انجام‌شده، تملک ۲۵ هکتار اراضی در مرز باشماق بوده و اکنون در مجموع ۵۰ هکتار زمین در این منطقه در اختیار داریم.

پیشرفت ۲۳ درصدی پروژه ساماندهی مرز باشماق

احمدی تصریح کرد: اجرای طرح ساماندهی پایانه مرزی باشماق یکی از پروژه‌های اساسی و مهم است که طی دو سال تاکنون حدود ۲۳ درصد پیشرفت فیزیکی داشته است.

وی گفت: روزانه حدود ۷۰۰۰ نفر از شهروندان ایرانی و عراقی از مرز باشماق تردد می‌کنند و این مرز، علاوه بر فعالیت‌های تجاری به یک پایانه مسافری نیز تبدیل شده است.

فرماندار مریوان با اشاره به اینکه امسال محوطه ترانشیپ‌منت مرز باشماق راه‌اندازی خواهد شد، افزود: در حال حاضر بیش از ۲۰۰۰ نفر در این مرز مشغول به کار هستند و موجب اشتغال‌زایی شده است.

احمدی همچنین به حل‌وفصل پرونده‌های مربوط به ساخت‌وساز تعاونی‌های مسکن مردم اشاره کرد و ادامه داد: جمعیت مریوان امروز به ۱۸۰ هزار نفر رسیده است، در حالی که در دهه ۶۰ تنها ۳۵ هزار نفر جمعیت داشته است.

وی تصریح کرد: این رشد عمدتاً ناشی از مهاجرپذیری بوده است، اما زیرساخت‌هایی همچون جاده و امکانات شهری، متناسب با این افزایش جمعیت توسعه نیافته‌اند.

منبع: imna-862242

1404/02/10 17:37
بازگشت