کد خبر: 20428
تاریخ و ساعت انتشار: 1404/02/23 17:50
منبع: rokhdadshahr.ir

حکمرانی ریال باید فراتر از سیاست پولی متعارف باشد

معاون بانک مرکزی گفت: ریال می‌تواند با قابلیت‌های اطلاعاتی و کنترلی خود، به ابزاری برای اصلاح نظام مالیاتی، نظام یارانه‌ای و مهار جریان‌های غیررسمی پول تبدیل شود.

به گزارش بازار، در حاشیه سی و دومین همایش سالانه سیاست‌های پولی و ارزی، در نشستی با عنوان «ارتقای حکمرانی ریال»، یکتا اشرفی، معاون توسعه مدیریت و منابع بانک مرکزی، قانون جدید بانک مرکزی که از خرداد ۱۴۰۳ اجرایی شده را آغازگر دوره‌ای نو در حکمرانی پولی و ریالی کشور دانست و گفت: قانون جدید با تأکید بر استقلال بانک مرکزی، هدف‌گذاری تورم، شفافیت عملکرد و ابزارهایی چون ارز دیجیتال ملی، مسیر سیاست‌گذاری را متحول خواهد کرد.

اشرفی با تأکید بر اینکه حکمرانی ریال فراتر از سیاست پولی متعارف است، گفت: ریال می‌تواند با قابلیت‌های اطلاعاتی و کنترلی خود، به ابزاری برای اصلاح نظام مالیاتی، نظام یارانه‌ای، شفاف‌سازی تبادلات مالی و مهار جریان‌های غیررسمی پول تبدیل شود.

وی با اشاره به تجارب موفق کشورهایی مانند کره جنوبی، سنگاپور، چین، آلمان و ترکیه، افزود: چهار پایه اصلی حکمرانی پولی موفق شامل اهداف چندوجهی، استقلال عملیاتی، شفافیت عمومی و نوآوری‌های دیجیتال هستند که باید در ایران نیز نهادینه شوند.

اشرفی تأکید کرد: امروز بانک مرکزی در یک نقطه تاریخی ایستاده است؛ ابزارهای جدید در اختیار دارد و انتظارات عمومی در حال تغییر است. حکمرانی ریال نیازمند اجماع، همکاری نهادی و اراده‌ای ملی است تا به‌درستی محقق شود.

به گزارش بازار، سی و دومین همایش سالانه سیاست‌های پولی و ارزی در حالی برگزار شد که نظام بانکی ایران در آستانه بازتعریف مأموریت‌ها قرار گرفته؛ تغییری که می‌تواند منابع را از مسیر رانت به سمت کارایی هدایت کند، اما هنوز ابزارهای حکمرانی برای این چرخش آماده نیستند.

منبع: tahlilbazaar-341364

1404/02/23 17:50
بازگشت