به گزارش بازار، فرشاد دوستی روز چهارشنبه در بازدید از تونل ۳۲۰۰ متری «آزادی ۲» که به همراه مدیرکل دیوان محاسبات استان ایلام انجام شد، اظهار کرد: چهاربانده شدن مسیرهای اصلی و پرتردد استان و تسهیل در تردد، حذف نقاط پر حادثه و ایمن سازی جادهها از اولویتهای اصلی استان است و در زمان حاضر پروژههای مهمی در مسیر ایلام- حمیل- کرمانشاه به جز احداث تونل دوم آزادی در حال اجرا است.
وی افزود: چهار خطه کردن مسیر در چند نقطه و همچنین احداث ۲ تقاطع غیرهمسطح کارزان و مسیر قدیم سرابله از جمله این پروژهها به شمار میروند.
مدیرکل راه و شهرسازی استان ایلام تاکید کرد: در مسیر ایلام- حمیل از شهر شباب تا انتهای حوزه استحفاظی، ۳۱ کیلومتر جاده دو خطه وجود دارد که در حال مطالعه برای تبدیل به چهار خطه است و از کرمانشاه به حمیل نیز ۴۸ کیلومتر جاده با مشخصات بزرگراه با ۵۰ درصد پیشرفت فیزیکی در حال اجرا است.
دوستی خاطر نشان کرد: عملیات حفاری تونل دوم آزادی به طول سه هزار و ۲۰۰ متر در حال اجرا است که تا کنون حدود یک هزار متر حفاری از دو سوی این طرح انجام شده است.
وی با بیان اینکه حفاری تونل دوم آزادی ۹ کیلومتر مسیر ایلام- حمیل- کرمانشاه را کوتاه می کند افزود: پیگیری تونل موازی آن در آینده و حذف کامل مسیر تونل قدیمی از برنامه های راه و شهرسازی استان است.
تونل «آزادی ۲» با هدف حذف نقاط حادثه خیز و روانسازی آمد و رفت در مسیرهای پرتردد ایلام در حال ساخت است؛ تکمیل این طرح مهم نیازمند تأمین اعتبارهای لازم است، این پروژه نقش مهمی در بهبود زیرساختهای حملونقل استان به ویژه تردد زائران اربعین دارد.
مرز مهران، بهعنوان پرترددترین گذرگاه عتبات عالیات، سالانه پذیرای بیش از هشت میلیون زائر است.
اربعین سال گذشته نیز بیش از سه میلیون و ۵۰۰ هزار نفر از این مرز گذر کردند و بیش از ۶۰ درصد تردد زوار اربعین از طریق مرز مهران انجام شد.
این حجم قابلتوجه از تردد زائران، ضرورت توسعه زیرساختهای جادهای استان ایلام، از جمله چهارخطه کردن مسیرهای اصلی منتهی به مرز مهران را دوچندان کرده است.
توسعه شبکه حملونقل ایمن و روان در این استان، نهتنها در کاهش نقاط پرحادثه و تسهیل عبور و مرور تأثیرگذار است، بلکه بهعنوان پیشنیاز اصلی مدیریت بار ترافیکی اربعین حسینی اهمیت ویژهای دارد.
استان ایلام، با گستره ۲۰ هزار کیلومتر مربع و در همسایگی کشور عراق، از استانهای راهبردی کشور و کانون اصلی تردد زوار عتبات عالیات و اربعین حسینی است.
این استان دارای ۱۴۵ کیلومتر بزرگراه، ۶۷۰ کیلومتر راه اصلی، ۸۹۱ کیلومتر راه فرعی و یک هزار و ۶۴۸ کیلومتر راه روستایی است که نقش حیاتی در اتصال مناطق مختلف استان به شبکه حملونقل کشور دارد.