کد خبر: 20881
تاریخ و ساعت انتشار: 1404/03/01 09:56
منبع: rokhdadshahr.ir

پاسخ پزشکیان به دزدان قهار جهان؛ اتفاق بر غنی‌سازی

مهم‌ترین عناوین روزنامه‌های امروز _پنجشنبه یکم خرداد_ را در ادامه می‌خوانید.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، رسانه‌های آزاد، روزنامه‌ها و مطبوعات در هر جامعه‌ای از ارکان توسعه و دموکراسی به‌شمار می‌آید، بر این اساس خبرگزاری ایمنا، مرور عناوین مطبوعات کشور را به‌صورت روزانه در دستور کار خود دارد.

روزنامه ایران در صفحه نخست امروز خود با تیتر «رُم، جمعه میزبان مذاکرات هسته‌ای» نوشت: ««رم» بار دیگر آماده می‌شود تا میزبان پنجمین دور از مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا باشد. «بدر البوسعیدی» وزیر امور خارجه عمان روز گذشته اعلام کرد که دور جدید گفت‌وگوها روز جمعه (دوم خرداد) در شهر رم ایتالیا برگزار خواهد شد. اعلام رسمی این تاریخ از سوی عمان، در حالی صورت گرفت که تنها چند روز پیش، جدالی لفظی میان مقامات دو کشور درگرفت؛ جدالی که منشأ آن، مواضع متناقض و بعضاً تحریک‌آمیز واشنگتن درباره حق غنی‌سازی ایران بود.

سیدعباس عراقچی، وزیر امور خارجه، روز گذشته در اظهار نظری صریح تأکید کرد: «غنی‌سازی در ایران ادامه خواهد یافت؛ چه با توافق، چه بی ‌توافق.» این جمله شاید خلاصه‌ترین توصیف از جایگاه فعلی ایران در مذاکرات باشد؛ جایگاهی که نشان می‌دهد تهران روی خطوط قرمز خود پافشاری می‌کند و آن را با جدیت به طرف مقابل گوشزد کرده است.

در بطن این جدال دیپلماتیک، مطالبه زیاده خواهانه توقف کامل غنی‌سازی از سوی ایالات متحده قرار دارد که ایران آن را غیرمنطقی و بازگشت به عقب می‌داند؛ موضوعی که عراقچی آن را نه تنها غیرقابل پذیرش، بلکه نقطه افتراق در گفت‌وگوهای جاری خوانده است.

او منطق مذاکرات را چنین ترسیم کرد: «شفاف‌سازی از سوی ما، رفع تحریم و تهدید از سوی آن‌ها. اگر آمریکا خواهان چیزی فراتر از این باشد و بخواهد حقوق ما را تحت عنوان عضو معاهده NPT سلب کند، هیچ‌گونه پذیرشی در کار نخواهد بود.»

چهار دور گذشته مذاکرات، به گفته منابع دیپلماتیک حاوی ایده‌هایی ملموس و حتی نوآورانه بوده است؛ به طوری که برخی تحلیل‌گران امیدوار بودند توافقی محدود یا موقت بتواند حداقل بخشی از معادله را حل کند. اما اکنون، با مواضع زیاده خواهانه ایالات متحده، به‌نظر می‌رسد مسیر به جای حرکت به سوی یک نقطه توافق، به سمت ایستایی کشیده می‌شود.

وزیر امور خارجه به موازات موضع‌گیری درباره مذاکرات هسته‌ای بر اولویت غیرقابل‌چشم‌پوشی سیاست منطقه‌ای ایران نیز تأکید کرد؛ سیاستی که به گفته او، در امتداد مسیر دیپلماسی فعال دولت سیزدهم ادامه دارد. عراقچی با اشاره به اهمیت جایگاه همسایگان در رویکرد سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران، گفت: «همسایگان ما در حوزه سیاسی، اقتصادی و فرهنگی در اولویت ما هستند. تقریباً با همه آنها یک سابقه تاریخی و فرهنگی مشترک داریم و با برخی حتی زبان و پایه اعتقادی مشترک داریم.» او در ادامه ریشه بسیاری از تنش‌ها و اختلافات منطقه‌ای را در دخالت‌ها و تحرکات خارجی دانست و تأکید کرد: «بسیاری از این اختلافات ساختگی هستند و به بذرهای فتنه‌ای که دیگران در منطقه کاشته‌اند، برمی‌گردند.»

اظهارات عراقچی بر این مهم تأکید دارد که تهران سیاست تعامل با همسایگان را به‌عنوان ستون اصلی دکترین دیپلماسی خود حفظ خواهد کرد. این رویکرد، به‌ویژه در فضایی که تنش‌های منطقه‌ای در نقاط متعدد با بازیگران متعددی گره خورده، می‌تواند نقش کلیدی در بازتعریف موازنه‌ها ایفا کند.»

پاسخ پزشکیان به دزدان قهار جهان؛ اتفاق بر غنی‌سازی

روزنامه کیهان در صفحه نخست امروز خود با تیتر «نگرانی اسرائیل از نفوذ امنیتی ایران در اطراف مقامات ارشد صهیونیست» نوشت: «طبق اعلام شین بت و پلیس اسرائیل، دو شهروند این کشور به اتهام جاسوسی برای ایران دستگیر شده‌اند. از جمله اتهامات آنان، نصب دوربین در اطراف خانه وزیر دفاع اسرائیل و جابه‌جایی کیفی حاوی مواد منفجره به دستور عوامل ایرانی است. بر اساس بیانیه سازمان امنیت داخلی (شین بت) و پلیس اسرائیل، این دو نهاد در جریان عملیاتی مشترک در پایان ماه‌آوریل، دو تبعه این رژیم را به ظن ارتکاب جرایم امنیتی مرتبط با ایران دستگیر کرده‌اند. این دو متهم، «روی مزراحی» و «الموگ آتیاس»، هر دو ۲۴ ساله و اهل نِشِر در شمال، به ظن ارتکاب جرایم امنیتی و جمع‌آوری اطلاعات از محل سکونت وزیر دفاع اسرائیل، بازداشت شده‌اند.

به گزارش رسانه‌های صهیونیستی، بازرسان می‌گویند، «روی مزراحی» در سال ۲۰۲۵ با مأموران ایرانی ارتباط برقرار کرده و مجموعه‌ای از مأموریت‌های حساس را تحت هدایت آنها انجام داده که برخی از آنها با هماهنگی متهم دوم، «الموگ آتیاس»، انجام شده است. این فعالیت‌ها بر شهر کفار احیم متمرکز بوده و متهمان می‌خواسته‌اند، در ازای دریافت پول، اطلاعاتی از محل سکونت یسرائیل کاتس، وزیر دفاع اسرائیل، در این شهر جمع‌آوری کنند. به گفته شین بت، هر دو مظنون می‌دانسته‌اند که از سوی بازیگران خارجی متخاصم هدایت می‌شوند و اقدامات آنها تهدید علیه امنیت اسرائیل قلمداد می‌شود.

از اتهام‌های دیگری که به مزراحی نسبت داده شده، خرید یک تلفن همراه جدید و نصب اپلیکیشنی ویژه برای تماس امن با مأمور ایرانی و خرید دوربینی با قابلیت ارسال زنده ویدئو و نصب آن در ایستگاه‌های بازرسی شلوغ در حیفا بوده است. او همچنین قرار بوده در ادامه، کنترل این دوربین‌ها را به رابط خود منتقل کند. گفته می‌شود مزراحی مأمور شده بوده کیفی مدفون‌شده در زمین با محتویات احتمالاً انفجاری را بیرون آورده و آن را به جای دیگری منتقل کند. او این دستورات را دقیقاً اجرا کرده است. شین‌بت تأکید کرده که این پرونده نشانگر «تلاش‌های مداوم» نهادهای اطلاعاتی ایران برای سوءاستفاده از اتباع اسرائیل از طریق کانال‌های دیجیتال به منظور «جاسوسی و اقدامات تروریستی» است.

به گزارش خبرگزاری صهیونیستی «جِی‌ان‌اس»، این دومین بار در چند روز اخیر است که سرویس امنیتی، اطلاعاتی را درباره هدف‌گیری جوانان اسرائیلی توسط عوامل ایرانی برای انجام فعالیت‌های جاسوسی منتشر می‌کند. یکشنبه گذشته نیز گزارش شده بود که یک جوان ۱۸ ساله از شهر یبنه، واقع در استان مرکزی اسرائیل، به ظن دریافت رهنمودهایی از ایران برای جمع‌آوری اطلاعات درباره تیم محافظ نفتالی بنت، نخست‌وزیر پیشین اسرائیل، در دوران بستری بودن اخیرش در بیمارستان، بازداشت شد.

در حالی که حتی برخی مقامات رژیم صهیونیستی هم از درماندگی دولت نتانیاهو خبر داده و جنایت جنگی را موجب بی‌آبرویی اسرائیل می‌دانند، اخبار و تحلیل‌های محافل عبری- غربی علت این درماندگی و استیصال را نمایان می‌کند.

در این زمینه موشه یعلون وزیر جنگ اسبق رژیم صهیونیستی گفت: کابینه نتانیاهو، اسرائیل را به سمت هلاکت می‌کشاند. آنها به شدت به جایگاه بین‌المللی اسرائیل، اقتصاد و روابط خارجی آسیب وارد کرده‌اند. دولت روان‌پریش نتانیاهو، در حال ارتکاب جنایت جنگی در غزه است. ایهود اولمرت نخست‌وزیر اسبق هم گفته است: آنچه اسرائیل در غزه انجام می‌دهد، جنایت جنگی است که نه هدفی دارد و نه امیدی به تحقق هیچ دستاوردی. از هر زاویه نگاه کنیم، با صحنه‌ای زشت و خشم‌برانگیز روبه‌رو هستیم.»

پاسخ پزشکیان به دزدان قهار جهان؛ اتفاق بر غنی‌سازی

روزنامه جوان در صفحه نخست امروز خود با تیتر «پاسخ پزشکیان به دزدان قهار جهان» نوشت: «خانه ملت روز گذشته میزبان مراسم بزرگداشت شهدای خدمت بود. شهیدانی که در پرواز ۳۰ اردیبهشت سال گذشته در مسیر خدمت به مردم، پرکشیدند و اکنون به نشانه قدرشناسی، برنامه‌های بزرگداشت اولین سالگرد آسمانی شدن آنها در جای جای کشور جاری است. در مجلس شورای اسلامی هم این مراسم با حضور رئیس‌جمهور، رئیس مجلس و جمعی از مسئولان لشکری و کشور برگزار شد. دکتر مسعود پزشکیان در این مراسم طی سخنانی با بیان اینکه خود را مدیون این شهیدان می‌داند که همه وقت خود را وقف خدمت به مردم کردند، به سبک زندگی آنها اشاره کرد و در پاسخ به ادعاهای بی‌اساس ترامپ در سفر به عربستان گفت: زندگی معمولی شهید رئیسی و شهدای خدمت پاسخ محکم به ادعاهای دشمنان نظام است. رئیس مجلس شورای اسلامی هم از شهید رئیسی به عنوان رئیس‌جمهوری خستگی‌ناپذیر یاد کرد که از سر صدق و صفا و صمیمت برای مردم شب و روز نمی‌شناخت. قالیباف گفت: ما به تجربه دولت شهید رئیسی برای ساختن ایران نیازمندیم.

رئیس‌جمهور صبح دیروز در آئین گرامیداشت شهید جمهور و شهدای خدمت که در مجلس شورای اسلامی برگزار شد، گفت: خود را مدیون این شهیدان عزیز و بزرگوار که همه وقت خود را وقف مردم کردند، می‌دانیم و از خدا می‌خواهیم بتوانیم در مسیری که این عزیزان در راه خدمت به مردم گام برداشتند، حرکت کنیم.

پزشکیان اضافه کرد: به دیدار مادر شهید رئیسی در مشهد رفتم، ایشان در یک خانه معمولی و عادی در محله‌ای پایین‌تر از معمول زندگی می‌کردند، در تهران نیز به همین شکل بود، رئیس‌جمهور یک مملکت در یک خانه معمولی و در یک منطقه معمولی زندگی می‌کرد. سایر عزیزان نیز در واحدهای مسکونی سازمانی زندگی می‌کردند که بسیار معمولی بود. وی افزود: ضد انقلاب درمورد مسئولان نظام اسلامی در جامعه تبلیغ منفی می‌کنند، نیازی نیست ما چیزی بگوییم فقط کافی است که به خانه این عزیزان بروند و خانه آنها را ببینند، سلامت، صداقت و پاکی این عزیزان کاملاً شهود بوده و گویاتر از بسیاری از حرف‌ها است. اینجاست که متوجه می‌شویم چرا مردم ایران به رغم تمام توطئه‌ها همچنان پای انقلاب ایستاده‌اند، چراکه با انسان‌هایی سروکار دارند که تمام وجود خود را برای خدمت به مردم عزیز به میدان آورده‌اند و این چیزی نیست که ارزش و بهای آن را بتوان محاسبه کرد. هر کدام از این افراد می‌توانستند طور دیگری زندگی کنند، حتی در جایگاه و پستی که داشتند یا با توجه به مدرک و توانمندی و تخصصی که داشتند می‌توانستند در شرایط بهتری زندگی کنند، اما نکردند. پزشکیان ادامه داد: همواره می‌گوئیم که این عزیزان خستگی‌ناپذیر بودند که البته بودند، می‌گوئیم صادقانه تلاش می‌کردند که می‌کردند ولی آنچه در چشم‌ها دیده نمی‌شود سبک زندگی آنهاست. وی افزود: برخی افراد حرف‌هایی می‌زنند که انسان از شنیدن آن شرم می‌کند؛ ترامپ در عربستان ادعا کرد که اینها می‌خورند و می‌برند و می‌دزدند، دزدان و تروریست‌های قهار کره زمین که تمام جهان را چپاول می‌کنند به دیگران اتهام دزدی و تروریست بودن می‌زنند.

محمد باقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی نیز طی سخنانی در این مراسم گفت: سال گذشته در چنین روزهایی پس از ساعت‌ها بهت و انتظار کام ملت ایران و کام همسنگران و دوستان و عاشقان آیت الله رئیسی از سانحه‌ای دردناک تلخ شد، یک رئیس‌جمهور خستگی ناپذیر که از سر صدق و صفا و صمیمت برای مردم شب و روز نمی‌شناخت را از دست دادیم. وی افزود: نه سنگینی کارها و نه آزردگی ناسپاسان نتوانسته بود کوه استقامت رئیسی را بشکند و این عالم مجاهد را از گره گشایی در کار مردم باز بدارد، علاوه بر رئیس‌جمهور خدمتگزار وزیر خارجه‌ای جهادگر، امام جمعه‌ای مردمی، استانداری انقلابی و دست اندرکاران حفاظت و پرواز که هر کدام در کار خود خبره و مجاهد بودند را از دست دادیم. رئیس مجلس شورای اسلامی خاطر نشان کرد: در عرض چند ساعت، ایران عزیز ما در فقدان این مردان بزرگوار و فداکار، غرق اشک، ماتم و اندوه شد، مردم رئیسی و همراهانش را شهدای خدمت نامگذاری کردند تا نشان دهند قدر مسئولانی را که با ارزش‌های انقلاب نسبت وثیق‌تری دارند، خوب می‌دانند.

رئیس مجلس شورای اسلامی خاطر نشان کرد: آیت الله رئیسی، رئیس‌جمهور کشور بود، رئیس‌جمهور همه آنهایی که در انتخابات شرکت کرده بودند یا نکرده بودند. همه آنهایی که به او رأی داده بودند یا رأی نداده بودند. شأن و کرامت او اقتضا می‌کند که میراث وی برای همه ملت ایران باشد و در افقی ملی درک شده و پاس داشته شود. قالیباف با بیان اینکه فقدان رئیسی عزیز و همراهانش به اندازه کافی خسارت‌بار بوده است، افزود: ما با حفظ مبانی و استفاده از تجربیات این خادمان مردم است که می‌توانیم از دل این فقدان فرصت بسازیم و روح آنها را شاد کنیم. وی گفت: قرآن می‌فرماید، «آنچه به نفع عموم مردم رقم می‌خورد ماندگار خواهد بود» و ما به این سنت الهی ایمان داریم. ما مسیر آرمان‌گرایی واقع‌بینانه را با سکان‌داری رهبر معظم انقلاب و با میدان‌داری مردم ادامه خواهیم داد. این راه بن‌بست و شکستی ندارد.»

پاسخ پزشکیان به دزدان قهار جهان؛ اتفاق بر غنی‌سازی

روزنامه وطن امروز در صفحه نخست امروز خود تیتر «در بند توهم» را برگزید و نوشت: «تنها چند ساعت پس از سخنرانی مهم رهبر انقلاب در مراسم بزرگداشت شهدای خدمت، برخی رسانه‌های جریان اصلی آمریکا یک عملیات رسانه‌ای علیه ایران به راه انداختند. سی‌ان‌ان این بازی رسانه‌ای را شروع کرد و به نقل از برخی مقامات کاخ سفید مدعی شد دولت ترامپ به اسنادی دست یافته که نشان می‌دهد رژیم صهیونیستی به دنبال بمباران مراکز هسته‌ای ایران است. سی‌ان‌ان در این باره به نقل از منابع آگاه آمریکایی ادعا کرد اطلاعات جدید به دست آمده توسط ایالات متحده نشان می‌دهد اسرائیل در حال آماده شدن برای حمله به تأسیسات هسته‌ای ایران است. این شبکه به نقل از منابع مذکور اعلام کرد هنوز مشخص نیست آیا سران اسرائیل تصمیم نهایی را در این باره اتخاذ کرده‌اند یا خیر. سی‌ان‌ان همچنین به نقل از یک منبع آگاه از اطلاعات امنیتی ادعا کرد احتمال حمله اسرائیل به تأسیسات هسته‌ای ایران در ماه‌های اخیر به طور چشمگیری افزایش یافته است.

در این گزارش به نقل از این منبع همچنین ادعا شده است اگر ایالات متحده با ایران به توافقی برسد که تهران را ملزم به از بین بردن کل اورانیوم خود نکند، احتمال حمله بیشتر خواهد بود. سی‌ان‌ان در ادامه مدعی شد اطلاعات جدید با استناد به تماس‌های عمومی و خصوصی سران ارشد اسرائیل، همچنین شنود تماس‌ها و پیگیری تحرکات نظامی اسرائیل می‌تواند نشان‌دهنده یک حمله قریب‌الوقوع باشد. سی‌ان‌ان در این ادعا به نقل از ۲ منبع گزارش داد از جمله تدارکات نظامی مشاهده‌شده توسط ایالات متحده، جابه‌جایی مهمات هوایی و تکمیل یک رزمایش هوایی است. انتشار این خبر آن هم چند ساعت پس از سخنان مهم رهبر انقلاب و تذکر ایشان به مقامات دولت ترامپ و تاکیدشان درباره پرهیز آمریکایی‌ها از یاوه‌گویی درباره برنامه هسته‌ای ایران، نشان می‌دهد آمریکایی‌ها باز هم همان بازی همیشگی را علیه ایران به راه انداخته‌اند.

آنها با انتشار این خبر توسط سی‌ان‌ان، به دنبال انتقال این پیام به ایران هستند که در صورت عدم پذیرش شروط آمریکا، بویژه توقف غنی‌سازی، احتمال حمله نظامی رژیم صهیونیستی به تأسیسات هسته‌ای ایران افزایش می‌یابد. این تهدید تکراری با واقعیت‌های میدانی مربوط به ایران و رژیم صهیونیستی همخوانی ندارد. رژیم صهیونیستی اکنون نسبت به قبل از عملیات توفان‌الاقصی بسیار آسیب‌پذیرتر است. در ۲ عملیات «وعده صادق ۱ و ۲» نیز برای همه در غرب آسیا و کل دنیا ثابت شد این رژیم در مقابل ایران کاملاً بی‌دفاع است اما چرا آمریکایی‌ها هنوز تصور می‌کنند می‌توانند با ادعای حمله نظامی رژیم صهیونیستی، به زعم خودشان ایران را بترسانند؟

جواب این سوال، در واقع جواب سوال‌های مشابه درباره عدم ثبات و تغییر مکرر مواضع آمریکایی‌ها درباره مذاکرات و مسائل هسته‌ای ایران بویژه موضوع غنی‌سازی است. ترامپ درباره قدرت ایران و همین‌طور واقعیت‌های مربوط به برنامه هسته‌ای ایران دچار یک توهم و تخیل است. اگرچه در ابتدای مذاکرات با ایران، آنها رفتار نسبتاً معقولی از خود نشان دادند اما پس از آن، مشخص شد دولت ترامپ هیچ برنامه جامع و مدونی درباره برنامه هسته‌ای ایران ندارد. به صورت مشخص در ۳ هفته اخیر مقامات آمریکایی بر توقف همه فعالیت‌های غنی‌سازی ایران تاکید کردند.

در دور چهارم مذاکرات ایران و آمریکا نیز ویتکاف این موضوع را مطرح کرد که البته با پاسخ طرف ایرانی مواجه شد. با این حال اما در روزهای اخیر مقامات آمریکایی با ادبیاتی دون شأن و سخیف درباره حق غنی‌سازی ایران صحبت کردند تا جایی که گفته شد آمریکا به ایران اجازه (!) غنی‌سازی نمی‌دهد. همان‌گونه که گفته شد، این مواضع مقامات دولت ترامپ نشان می‌دهد آنها درباره قدرت ایران و واقعیات برنامه هسته‌ای ایران در یک توهم خودساخته گرفتار شده‌اند. ریشه این توهم این است که آنان تصور می‌کنند ایران در یک موقعیت ضعیف قرار دارد، لذا می‌توانند با تمرکز روی تهدید نظامی، امتیازات بیشتری نسبت به سال ۲۰۱۵ از ایران بگیرند. این توهم، یعنی تصور ضعیف بودن ایران را نخستین‌بار نتانیاهو مطرح کرد. با اینکه رسانه‌های آمریکایی این روزها اخباری از تیره و تار شدن مناسبات ترامپ و نتانیاهو منتشر می‌کنند اما باید گفت نتانیاهو نقش کلیدی در تصورات و برآورد مقامات دولت ترامپ نسبت به ایران دارد. آشفتگی و سردرگمی مقامات کاخ سفید در رسوب ادعاهای نتانیاهو در ذهن و باور مقامات دولت آمریکا بسیار مؤثر بوده است. اکنون ترامپ، ویتکاف و روبیو تصور می‌کنند می‌توانند با تشدید فشار بر ایران، امتیازات بیشتری از تهران بگیرند. بر همین اساس آنان تصور می‌کنند طرح گزینه نظامی می‌تواند تأثیر زیادی بر عقب‌نشینی ایران از مواضع خود داشته باشد. از سوی دیگر ترامپ تصور می‌کند ایران حاضر است به هر قیمتی با آمریکا به توافق برسد.

از همین رو در این توهم گیر افتاده است که صحبت کردن از شکست مذاکرات، به مثابه یک تهدید برای تهران عمل می‌کند و ایران شکست مذاکرات را به مثابه یک تهدید و خطر تلقی می‌کند. این محاسبات ناشی از همان تخیل و توهم ضعیف بودن ایران است. توهم و آشفتگی دولت آمریکا، اصلی‌ترین عامل اخلال در مذاکرات و مهم‌ترین دلیل خودداری از توافق است. آنچه رهبر انقلاب روز سه‌شنبه در مراسم بزرگداشت شهدای خدمت بیان فرمودند، ناظر به همین توهم و آشفتگی در بین مقامات دولت آمریکا بود. مواضع رهبر انقلاب می‌تواند ترامپ و سایر مقامات تصمیم‌گیر دولت او را از توهم درباره ایران خارج کند. رهبر انقلاب ضمن تذکر و سرزنش یاوه‌گویی‌های مقامات آمریکایی، تاکید کردند ایران حقوق هسته‌ای خود را بر اساس سیاست‌های خود و طبق همان روش‌های مطلوب خود دنبال خواهد کرد. در واقع بیانات رهبر انقلاب از این جهت برای این مذاکرات راهگشاست که طرف آمریکایی را از بند توهم و محاسبات غلط درباره ایران و واقعیت‌های برنامه هسته‌ای ایران خارج می‌کند. ایران در بالاترین سطح تصمیم‌گیری، اعلان و تاکید کرد از حق غنی‌سازی خود دفاع می‌کند و آمریکایی‌ها نمی‌توانند در این باره انتظار یا مطالبه‌ای داشته باشند. در واقع نخستین اثر سخنان رهبر انقلاب، فروپاشی تخیل و توهم ضعیف بودن ایران است و از همه مهم‌تر اینکه قرار نیست برای رسیدن به توافق، ایران هر امتیازی به دولت آمریکا بدهد.»

پاسخ پزشکیان به دزدان قهار جهان؛ اتفاق بر غنی‌سازی

روزنامه شرق در صفحه نخست امروز خود تیتر «خط قرمز تهران در برابر فشارهای واشنگتن» را برگزید و نوشت: «در آستانه دور پنجم مذاکرات غیرمستقیم ایران و ایالات متحده که هنوز برگزاری آن در هاله‌ای از ابهام است، زیاده‌خواهی‌های آمریکا در سلب حق غنی‌سازی اورانیوم از ایران که نقض آشکار معاهده منع گسترش تسلیحات هسته‌ای (NPT) است، همچنان با واکنش‌هایی در سطوح مختلف همراه است. مقامات ایرانی، ازجمله عباس عراقچی، وزیر امور خارجه و کاظم غریب‌آبادی، معاون حقوقی و بین‌الملل وزارت خارجه، بر حق مسلم ایران برای غنی‌سازی تأکید کرده‌اند. بیانیه قاطع مجلس شورای اسلامی و اظهارات مسکو همگی بر مشروعیت حقوق هسته‌ای ایران و ضرورت حفظ دیپلماسی تأکید دارند. البته موضع‌گیری چهره‌هایی همچون وندی شرمن، رابرت گیتس و رافائل گروسی گویای معادلات دیگری است.

در این بین خبر آغاز دور پنجم مذاکرات از سوی عمانی‌ها هم می‌تواند به این معنا باشد که همچنان دو طرف به میز مذاکره امید دارند.

عباس عراقچی، وزیر امور خارجه ایران، دیروز (چهارشنبه) ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۴ در حاشیه مراسم بزرگداشت نخستین سالگرد شهادت حسین امیرعبداللهیان و شهدای خدمت در وزارت امور خارجه، باز هم خطوط قرمز تهران را یادآور شد و درباره مذاکرات غیرمستقیم با آمریکا اظهار کرد: «ما پاسخ به درخواست‌های غیرمنطقی را پیش‌تر داده‌ایم و این صحبت‌های غیرمعمول کمکی به پیشبرد گفت‌وگوها نمی‌کند». مسئول سیاست خارجی کشورمان در ادامه گفت: «موضع ما کاملاً روشن است؛ غنی‌سازی، چه با توافق و چه بدون توافق، ادامه خواهد داشت. اما اگر طرف‌ها تمایل دارند نسبت به برنامه صلح‌آمیز ایران شفافیت وجود داشته باشد، ما آمادگی داریم. در مقابل، گفت‌وگو درباره رفع تحریم‌های ظالمانه‌ای که به دلیل ادعاها درباره برنامه هسته‌ای ما وضع شده‌اند، باید صورت گیرد». در بخش مهمی از صحبت‌های عراقچی، وی به حضور ایران در دور بعدی مذاکرات پرداخت و گفت: «ما در حال بررسی این موضوع هستیم که آیا در دور بعدی مذاکرات شرکت کنیم یا نه».

دیپلمات ارشد ایرانی خاطرنشان کرد: «در برابر زیاده‌خواهی‌ها در پشت میز مذاکره مقابله خواهیم کرد، اما هرگز دیپلماسی را ترک نکرده‌ایم. ما هنوز در حال بررسی این موضوع هستیم که آیا در آن تاریخ و مکان، مذاکراتی مفید و سودمند می‌تواند برگزار شود یا خیر». هم‌زمان شایعاتی مبنی بر لغو دور بعدی مذاکرات به نقل از اسماعیل بقایی، سخنگوی وزارت امور خارجه، در برخی کانال‌های خبری و فضای مجازی منتشر شد. ایرنا پس از بررسی در گزارشی، نادرست‌بودن این خبر را تأیید کرد و خبر داد این نقل قول بدون منبع معتبر یا مستندات صوتی و تصویری منتشر شده است. بقایی در ۲۹ اردیبهشت گفته بود: «هنوز درباره دور بعدی مذاکرات تصمیم قطعی اتخاذ نشده و جمهوری اسلامی ایران با در نظر گرفتن موضع‌گیری‌های متناقض و دائماً متغیر طرف آمریکایی، مشغول بررسی موضوع است». کاظم غریب‌آبادی، معاون حقوقی و بین‌الملل وزارت امور خارجه نیز روز سه‌شنبه اظهار کرد: «پیشنهادی درباره دور بعدی مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا دریافت کرده‌ایم که در حال بررسی است».

غریب‌آبادی درباره تهدید تروئیکای اروپایی (فرانسه، آلمان و انگلیس) به فعال‌سازی مکانیسم ماشه نیز اظهار کرد: «ایران در مقابل استفاده احتمالی اروپا از سازوکار ماشه، اقدام متناسبی انجام می‌دهد». وی افزود: «اروپایی‌ها خودشان می‌دانند اگر دست به چنین اقدامی بزنند، فضای دیپلماسی تخریب می‌شود». به نوشته میزان، غریب‌آبادی متذکر شد: «آنها به‌جای تأکید بر نکات منفی و مخرب، باید برنامه خود را برای کمک سازنده به فرایند دیپلماتیک تشریح کنند». معاون حقوقی و بین‌الملل وزارت امور خارجه درباره تمایل تروئیکا برای ورود به مذاکرات غیرمستقیم هم خاطرنشان کرد: «هرگونه اضافه‌شدن به ترکیب گفت‌وگوها باید بررسی شود تا مشخص شود که چه حد در رسیدن به هدف مذاکرات مهم است. هدف ما تضمین رفع همه تحریم‌ها به‌گونه‌ای است که ایران انتفاع اقتصادی ببرد».

در ادامه واکنش‌ها به غنی‌سازی صفردرصدی ایران، مجلس شورای اسلامی در بیانیه‌ای هفت‌بندی که توسط محمد رشیدی، عضو هیئت‌رئیسه، قرائت شد، از حقوق هسته‌ای ایران دفاع کرد. این بیانیه، آمریکا را به‌عنوان «محور شرارت» معرفی کرد که صلاحیت ندارد درباره برنامه هسته‌ای ایران اظهارنظر کند. بندهای اجمالی بیانیه به شرح زیر است: افول رژیم آمریکا: رژیم ایالات متحده در مسیر زوال قرار دارد و با اعتراضات مردمی در ده‌ها ایالت و درگیری با بیش از صد کشور مواجه است. این رژیم در شرایطی ضعیف و شکننده به سر می‌برد.»

پاسخ پزشکیان به دزدان قهار جهان؛ اتفاق بر غنی‌سازی

روزنامه دنیای اقتصاد در صفحه نخست امروز خود تیتر «روایت رنج غزه» را برگزید و نوشت: «خبرگزاری رویترز در گزارشی اختصاصی از وضعیت فاجعه‌بار حاکم بر نوار غزه که همچنان آماج حملات زمینی و هوایی ارتش اسرائیل است، درد و رنج خانواده‌ای از شمار هزاران خانواده‌مصیبت‌دیده در این باریکه را روایت کرده است.

محمود الحو، پدر چهار فرزند، به همراه دیگر فلسطینی‌ها در اطراف یک آشپزخانه خیریه در غزه جنگ‌زده جمع شده‌اند، به جلو می‌خزند و دیوانه‌وار قابلمه‌ها را تکان می‌دهند. بچه‌های کوچک که در جلو له شده‌اند، اشک می‌ریزند. یکی از آنها یک لگن پلاستیکی را به امید ملاقه‌های سوپ بالا گرفته است.

محمود الحو در میان جمعیت به جلو می‌رود تا سهم خود را دریافت کند. الحو هر روز این کار را می‌کند چون می‌ترسد فرزندانش از گرسنگی بمیرند. او در جست‌وجوی غذا از میان خرابه‌های جبالیا در شمال غزه است و تا ۶ ساعت در میان جمعیت وحشت‌زده منتظر می‌ماند تا به سختی بتواند غذای کافی برای سیر کردن خانواده‌اش پیدا کند.

بعضی روزها خوش شانس است و می‌تواند سوپ عدس پیدا کند. روزهای دیگر دست خالی برمی‌گردد. الحو، ۳۹ ساله گفت: «من یک دختر بیمار دارم. نمی‌توانم چیزی برایش تهیه کنم. نان نیست، هیچ چیز نیست. من از ساعت ۸ صبح اینجا هستم، فقط برای اینکه یک بشقاب برای ۶ نفر بگیرم، درحالی‌که برای یک نفر کافی نیست.»

اسرائیل از ابتدای ماه مارس ورود دارو، غذا و سوخت به غزه را مسدود کرده است و این امر باعث شده کارشناسان بین‌المللی نسبت به قحطی قریب‌الوقوع در این منطقه محاصره‌شده که محل زندگی ۲.۳ میلیون فلسطینی است، هشدار دهند. روز دوشنبه که اسرائیل پس از افزایش فشارهای بین‌المللی موافقت کرد تا ارسال محدود کمک‌های بشردوستانه را از سر بگیرد، به برخی کامیون‌ها اجازه ورود به غزه داده شد. اما تا سه‌شنبه شب، سازمان ملل اعلام کرد که هیچ کمکی توزیع نشده است.

علاوه بر کمبود کمک‌های امدادی، جنگ در غزه تشدید شده است. هفته گذشته ارتش اسرائیل از آغاز عملیات جدید و بزرگی علیه گروه شبه‌نظامی حماس خبر داد. پزشکان حاضر در این منطقه می‌گویند که حملات اسرائیل در هشت روز گذشته بیش از ۵۰۰ کشته برجای گذاشته است. تشدید حملات اسرائیل، روابط این کشور را با بسیاری از کشورهای جهان تیره کرده است. کشورهای اروپایی از جمله فرانسه، آلمان و بریتانیا گفته‌اند که وضعیت غزه غیرقابل تحمل است و حتی حمایت نزدیک‌ترین متحد آن، ایالات متحده، اکنون متزلزل به نظر می‌رسد.»

پاسخ پزشکیان به دزدان قهار جهان؛ اتفاق بر غنی‌سازی

منبع: imna-868308

1404/03/01 09:56
بازگشت