به گزارشخبرگزاری ایمنا از خراسان جنوبی، محمدرضا هاشمی صبح امروز _شنبه سومخرداد_ در چهارمین جلسه ستاد توسعه انرژیهای تجدیدپذیر استان، به اهمیت جایگاه شرکتهای تعاونی در این مسیر اشاره و اظهار کرد: سرمایهگذاری خانوادگی و محلی در قالب تعاونیها یکی از سیاستهای اصلی دولت در سال جدید است.
وی با بیان اینکه نباید در مسیر توسعه انرژیهای تجدیدپذیر موانع غیرضروری ایجاد شود، گفت: باید با رفع موانع اداری و نیز تسهیل فرآیندها، شرایط را برای توسعه این صنعت فراهم کنیم.
استاندار خراسان جنوبی بر ضرورت تسریع در روند اتصال ادارات مجهز به پنلهای خورشیدی به شبکه سراسری افزود: تمامی ادارات استان مکلف به استفاده از انرژیهای پاک و نصب پنلهای خورشیدی در این راستا هستند.
هاشمی با اشاره به رشد قابل توجه ایجاد نیروگاههای خورشیدی در استان، تصریح کرد: تاکنون عملیات اجرایی ۲۷۱ ساختگاه خورشیدی با ظرفیت ۸۰۰ مگاوات در استان آغاز شده و حدود ۱۳ مزرعه خورشیدی نیز به شبکه متصل شدند.
وی خاطرنشان کرد: ۱۲۵ نیروگاه خورشیدی پشتبامی نیز آماده اتصال به شبکه سراسری است.
استاندار خراسان جنوبی بر مدیریت مصرف انرژی در ادارات تأکید کرد و افزود: تمام ادارات موظفند نسبت به استفاده از لامپهای کممصرف اقدام کرده و در مصرف برق، بهویژه در ساعات غیرضروری، صرفهجویی کنند.
مرتضی ذاکریان، مدیرکل امور اقتصادی و دارایی خراسان جنوبی از تولید ۳۴ مگاوات انرژی خورشیدی در استان توسط سرمایه گذاران خارجی خبر داد و تصریح کرد: تاکنون ۲۱ مگاوات به شبکه متصل شده و ۱۳ مگاوات دیگر به زودی به شبکه متصل خواهد شد.
وی با اشاره به بالا بودن شدت مصرف انرژی در ایران نسبت به سایر نقاط جهان، گفت: ایران بیشترین میزان مصرف انرژی برای تولید یک واحد کالا را دارد.
مدیرکل امور اقتصادی و دارایی خراسانجنوبی با بیان اینکه ایران در مقایسه با اروپا، شمال آمریکا، میانگین جهانی، آفریقا و خاورمیانه، بالاترین شدت مصرف انرژی را به خود اختصاص داده است، عنوان کرد: سال ۲۰۰۰، روسیه بیشترین شدت مصرف انرژی را داشت، اما با تغییراتی که به کار گرفت توانست این روند را اصلاح کند.
ذاکریان با اشاره به منابع مختلف تولید برق در کشور، اظهار کرد: در حال حاضر بیشترین منابع تولید برق در ایران از محل گاز طبیعی است که به انرژی برق تبدیل میشود.
ذاکریان افزود: سهم انرژیهای تجدیدپذیر در تولید برق کشور کمتر از ۵ درصد است، در حالی که میانگین جهانی حدود ۳۰ درصد است.
وی با مقایسه مصرف برق در استان با میانگین کشوری، گفت: ۸۲ درصد مصرف برق استان در بخش خانگی استفاده میشود و سهم بخش صنعت کمتر از یک درصد است در حالی که میانگین مصرف برق خانگی در کشور حدود ۳۲ درصد و مصارف صنعتی ۳۶ درصد است.
مدیرکل امور اقتصادی و دارایی خراسانجنوبی خاطرنشان کرد: صنعتی شدن استان در سالهای آینده سهم خانگی مصرف برق را کاهش خواهد داد و سهم بیشتری به بخش صنعت اختصاص خواهد یافت.