کد خبر: 3113
تاریخ و ساعت انتشار: 1403/03/27 08:04
منبع: rokhdadshahr.ir

غیبت قمری Spica چه زمانی رخ می‌دهد؟

ماه بیست‌وهفتم خرداد از مقابل ستاره Spica عبور می‌کند و غیبت ماه ایجاد می‌‏شود که فقط از قسمت‌هایی از جهان قابل مشاهده است.

به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، ماه یکشنبه -بیست‌وهفتم خرداد- از مقابل ستاره اسپیکا (Spica) عبور می‌کند و غیبت ماه در کشورها و مناطقی از جمله قزاقستان، غرب روسیه، ترکمنستان، ازبکستان و غیره قابل ایجاد می‌شود؛ غیبت ماه فقط در بخشی از جهان قابل مشاهده خواهد بود، زیرا ماه آنقدر به زمین نزدیک است که موقعیت آن در آسمان تا دو درجه در سراسر جهان متفاوت است.

غیبت قمری Spica متأسفانه از اصفهان قابل رؤیت نخواهد بود، هرچند در دیگر نقاط ایران قابل رصد است.

رصد خوشه ستاره‌ای باز پروانه

خوشه ستاره‌ای باز پروانه یا NGC 6405 طی هفته‌های آینده در صورت فلکی عقرب به خوبی در آسمان عصر قرار خواهد گرفت، یکشنبه -بیست‌وهفتم خرداد- نیز حدود نیمه شب به وقت محلی به بالاترین نقطه خود در آسمان می‌رسد و عصرهای بعدی هر روز چهار دقیقه زودتر به اوج خود می‌رسد.

خوشه ستاره‌ای باز پروانه از اصفهان بین ساعت ۲۱:۵۷ تا ۰۲:۱۳ قابل رصد است، به طوری که حدود ساعت ۲۱:۵۷، زمانی که تا ارتفاع ۱۸ درجه از افق جنوب شرقی بالا می‌رود، قابل دسترس خواهد بود، سپس ساعت ۰۰:۰۵ حدود ۲۵ درجه بالاتر از افق جنوبی شما به بالاترین نقطه خود در آسمان خواهد رسید و حوالی ساعت ۰۲:۱۳ از دسترس خارج می‏‌شود.

رصد خوشه ستاره‌ای باز پروانه از زاویه ۳۲ درجه و ۱۵ دقیقه جنوبی از نیمکره جنوبی آسان‌تر است، اما از عرض‌های جغرافیایی بسیار شمالی قابل رصد نیست؛ تشخیص این خوشه ستاره‌ای در قدر ۴.۲ با چشم غیرمسلح به جز در یک مکان تاریک دشوار است، اما از طریق یک دوربین دوچشمی یا تلسکوپ قابل مشاهده است.

رصد خوشه ستاره‌ای NGC

۶۳۹۷ خوشه ستاره‌ای کروی NGC 6397 طی هفته‌های آینده در سراسر جهان به خوبی در آسمان عصر قرار خواهد گرفت، یکشنبه -بیست‌وهفتم خرداد- نیز حدود نیمه شب به وقت محلی به بالاترین نقطه خود در آسمان می‌رسد و عصرهای بعدی هر روز چهار دقیقه زودتر به اوج خود می‌رسد.

رصد خوشه ستاره‌ای NGC 6397 از زاویه ۵۳ درجه و ۴۰ دقیقه‌ای از نیمکره جنوبی آسان‌تر است، اما از عرض‌های جغرافیایی بسیار شمالی قابل مشاهده نیست، این خوشه ستاره‌ای در قدر ۵.۶ آنقدر کم نور است که رصد آن با چشم غیرمسلح به جز در تاریک‌ترین مکان امکان‌پذیر نیست، اما از طریق یک دوربین دوچشمی یا تلسکوپ قابل رصد است، البته این خوشه ستاره‌ای از اصفهان به راحتی قابل مشاهده نیست، زیرا انقدر در جنوب قرار دارد که هرگز بیش از سه درجه بالاتر از افق نخواهد رفت.

منبع: imna-763575

1403/03/27 08:04
بازگشت