به گزارش اکو ایران، وزیر صمت از تمایل جدی دولت برای واگذاری باقی مانده سهام دولتی در دو خودروساز بزرگ کشور خبر داده است.
عباس علی آبادی گفت واگذاری سهام ایران خودرو و سایپا به گونه ای واگذار می شود که هم صرفه و صلاح دولت دیده شود هم صرفه و صلاح خودروسازان مورد توجه قرار گیرد.
صحبت های وزیر صمت درباره خصوصی سازی صنعت خودرو حرف جدیدی نیست و وزرای صمت پیشین هم به این مساله اشاره شده اما هیچگاه این اتفاق نیفتاده است.
با توجه به وعده های مکرر درباره خصوصی سازی شرکت های خودروساز اما این اتفاق نیفتاده و شاهد هستیم که برخی دولت ها در مواردی چتر حضور خود را بیش از گذشته روی سر شرکت های خودروساز گسترده اند.
بنابراین بازار خودرو دیگر به انتشار این قبیل اظهارنظرها واکنش نشان نمی دهد زیرا می داند خروج دولت از خودروسازی راه طولانی را می طلبد و بر خلاف صحبت های مطرح شده دولت ها در عمل برنامه مشخصی برای خروج از این صنعت ندارند.
عمر دولت سیزدهم به روزهای پایانی نزدیک می شود و این دولت بر خلاف سخنان وزیر صمت مستقر کاری در این زمینه انجام نخواهد داد زیرا اگر هم بخواهد با توجه به اینکه از یک طرف دولت سیزدهم با سرپرست اداره می شود و از طرح دیگر با مشخص شدن رییس جمهور آینده این دولت فعلی باید این مهم را به دولت بعدی بسپارد.
اما بازار بی تفاوت به اصرار دولت ها برای خروج از خودروسازی راه خود را می رود. کارشناسان در چند ماه پایانی سال جاری معتقدند دولت چهاردهم چندان فرصتی برای ایجاد ساز و کار متفاوتی برای اداره خودروسازان نخواهد داشت و به نظر می رسد دولت آینده با دست فرمان دولت سیزدهم سال 1403 را به پایان می برد.
اما با توجه به نوع نگاه رییس جمهور آینده این گمانه وجود دارد که خودروسازان در زمان حیات دولت چهاردهم بالاخره از زیر چتر دولتی خارج شوند و بالاخره طمع خصوصی شدن را بچشند.
خصوصی شدن صنعت خودرو می تواند زمینه برای خروج خودروسازان از دره زیان دهی هموار کند. بنابراین خودروسازان بزرگ برای دستیابی به این مهم چشم انتظار استقرار دولت چهاردهم هستند.
منبع: ecoiran-67304