رپرتاژ آگهی: نیروی انسانی یکی از مهمترین المانهای سازمانی در حیطه مدیریت کسبوکار است، این مقوله از انقلاب صنعتی تاکنون دائماً درحال تکامل و بهروزرسانی بوده است و شخصیتهای بزرگ علمی در این زمینه تلاش کردهاند تا تعادلی میان بهرهوری از نیروی انسانی و جبران کسری خدمت ایجاد کنند.
در واقع علم مدیریت منابع انسانی، ضروریترین بخش در مدیریت سیستم سازمانی و کسبوکار است. بخش منابع انسانی یک شرکت یا سازمان، معمولاً مسئول توسعه، اجرا و نظارت بر سیاستهای حاکم بر کارگران و روابط سازمانی آن مجموعه است. مدیریت منابع انسانی بخشهای مختلفی دارد که در این مقاله با وظایف دپارتمان منابع انسانی در یک سازمان بیشتر آشنا میشوید.
وظایف مدیریت منابع انسانی
صرف نظر از اندازه سازمان، موفقیت شرکت و کارکنان به شدت به مدیریت منابع انسانی بستگی دارد. کارکردهای حیاتی مدیریت منابع انسانی در هر سازمانی عبارتند از:
-
برنامهریزی منابع انسانی
-
برنامهریزی شغلی
-
استخدام و گزینش
-
مدیریت عملکرد
-
آموزش و توسعه کارکنان
-
جبران خدمات
-
به اشتراک گذاری اطلاعات
-
تدوین استراتژی
-
بهداشت و ایمنی کارکنان
همانطور که مشخص است؛ دپارتمان مدیریت منابع انسانی، وظایف متنوعی را برعهده دارد و مسئول ایجاد احساس امنیت، ارزش و حمایت در کارمندان است.
تفاوتهای بین مدیریت منابع انسانی و مدیریت منابع انسانی پیشرفته
مدیریت منابع انسانی به طور عمده بر روی مسائل مربوط به پرسنل، مدیریت عملکرد، انتخاب و استخدام، آموزش و توسعه و پاداش و تشویق تمرکز دارد و به عنوان یک بخش جداگانه در سازمان، وظیفهای محدودتر از مدیریت منابع انسانی پیشرفته دارد.
مدیریت منابع انسانی پیشرفته، معمولاً با مدیریت استراتژیک منابع انسانی (SHRM) ارتباط نزدیکی دارد. در واقع، مدیریت منابع انسانی پیشرفته به مفهوم استفاده از روشها، فناوریها و رویکردهای نوین در مدیریت منابع انسانی اشاره دارد که شامل استفاده از دادهکاوی، هوش مصنوعی، تحلیل پیشرفته دادهها، اتوماسیون و سایر فناوریهای نوین در فرایندهای مدیریت منابع انسانی میشود.
مدیریت استراتژیک منابع انسانی؛ شامل تطابق استراتژیهای سازمانی با فعالیتهای منابع انسانی، توسعه نیروی کار، ارتقاء عملکرد کارکنان و بهینهسازی سیاستها و فرآیندهای انسانی است.
بنابراین، میتوان گفت که مدیریت منابع انسانی پیشرفته بهعنوان یک شاخه از مدیریت استراتژیک منابع انسانی مطرح میشود که بر استفاده از فناوریهای نوین و رویکردهای پیشرفته در مدیریت منابع انسانی تأکید دارد. در مدیریت منابع انسانی پیشرفته، تمرکز بیشتر بر روی ارتباط بین منابع انسانی و اهداف استراتژیک سازمان است.
مزایای مدیریت منابع انسانی پیشرفته در سازمان
از جمله مزایای مدیریت منایع انسانی پیشرفته در یک سازمان، میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
افزایش بهرهوری
با داشتن مدیریت منابع انسانی پیشرفته، افراد بهتر آموزش دادهمیشوند و متعهد به اهداف سازمانی خواهند بود که در نهایت به افزایش بهرهوری و کارایی سازمان کمک میکند.
جذب و نگهداشت نیروی کار ماهر
مدیریت منابع انسانی پیشرفته به سازمان کمک میکند تا نیروی کار ماهر را جذب و نگهداری کند، زیرا این افراد به دنبال فرصتهای شغلی متناسب با توانمندیهای خود هستند.
ارتقای فرهنگ سازمانی
با کمک مدیریت منابع انسانی پیشرفته ارتقای فرهنگ سازمانی نیز میسر میشود و یک محیط کاری مثبت و پویا ترویج دادهمیشود که باعث افزایش رضایت شغلی و افزایش انگیزه کارکنان میگردد. همچنین مدیریت منابع انسانی پیشرفته میتواند به ایجاد روابط کاری سالم و موثر بین اعضای تیم کمک کند که در نهایت بهبود ارتباطات داخلی و خارجی سازمان را فراهم میکند و به طور خلاصه باعث پیشگیری از مشکلات جدی در سازمان است.
همسویی استراتژیهای منابع انسانی با استراتژیهای سازمان
همسو کردن استراتژی منابع انسانی با استراتژیهای کلی سازمان بسیار حیاتی است. چرا که همسو کردن استراتژیها باعث افزایش عملکرد سازمانی، ایجاد تطابق و هماهنگی بین اهداف و فعالیتهای مختلف سازمان همچنین جذب و نگهداشت نیروی کار ماهر، افزایش رضایت و پذیرش کارکنان و افزایش توانمندی کارکنان میشود. بنابراین، همسو کردن استراتژی منابع انسانی با استراتژیهای کلی سازمان اصل اساسی برای موفقیت و پایداری سازمان است و نقش بسیار مهمی در سازمانهای مدرن دارد.
اما برای ایجاد این همسویی در سازمان باید چه اقداماتی را در نظر داشته باشیم؟
ابتدا باید بتوانیم سیاستها و رویههای منابع انسانی با استراتژیهای کلی سازمان را مطابقت بدهیم. پس از آن باید اطمینان حاصل شود از اینکه سازمان دارای نیروی کار ماهر، متعهد و متناسب با نیازهای استراتژیک خود است. در مرحله بعد ارتقاء مهارتهای کارکنان به منظور تطابق با نیازهای استراتژیک سازمان بسیار اهمیت دارد.
همانطور که میدانید قبل از ایجاد هر تغییری نیاز هست که فرهنگ مربوط به آن تغییر ایجاد شود. در مرحله آخر ارزیابی عملکرد کارکنان و ارائه بازخورد به آنها برای بهبود عملکرد و ایجاد تطابق بیشتر با استراتژیهای سازمان انجام میشود. با اجرای این اقدامات و توجه به هماهنگی بین استراتژیهای کلی سازمان و استراتژیهای منابع انسانی، میتوانید به بهبود عملکرد و توسعه پایدار سازمان کمک کنید.
یادگیری مدیریت منابع انسانی پیشرفته
یک مدیر به جهت یادگیری و خبره شدن در حوزه مدیریت منابع انسانی پیشرفته، باید درسهای مختلفی را بیاموزد. مانند:
تحلیل دادهها و دادهکاوی در منابع انسانی، هوش مصنوعی و ماشین لرنینگ در مدیریت منابع انسانی، اتوماسیون فرایندهای منابع انسانی، فناوری اطلاعات و ارتباطات، مدیریت تغییر و نوآوری در سازمانها، مدیریت استراتژیک، توسعه و ارتقاء فرهنگ سازمانی، ارزیابی عملکرد و پاداشدهی بر اساس دادهها و شاخصهای کلیدی عملکرد.
با مطالعه و آموزش در این زمینهها، میتوانید به عنوان یک متخصص در حوزه مدیریت منابع انسانی پیشرفته فعالیت کنید و به توسعه و بهبود فرایندهای مدیریت منابع انسانی در سازمانها کمک کنید.
مدیریت منابع انسانی پیشرفته، در دوره DBA مدرسه کسب و کار تربیت مدرس تدریس میشود. دوره DBA ؛ دورهایست که این امکان را برای شما فراهم میآورد تا با به کارگیری دانش روز مدیریت، به بررسی مسائل و دغدغههای مختلف سازمانتان بپردازید و به اثربخشترین راهحلها دست پیدا کنید.
در طی این دوره، بینش و توانایی ترکیب و تعدیل تئوریهای روز مدیریتی متناسب با شرایط بازار کار داخلی ایجاد میشود تا مدیران از آنها در راستای رسیدن به اهداف استراتژیک سازمانشان بهره ببرند. محتوای آموزشی دوره DBA ، مسائل و چالشهای روز مدیریت کسب و کار را از زاویه علم روز مدیریت، تحلیل و بررسی کرده و راهکارهای کاربردی و عملی را، پیش روی مدیران سازمانها قرار میدهد.
دوره DBA در 350 ساعت برگزار میشود. برای ثبت نام و دریافت اطلاعات بیشتر با تلفنهای 9-88220196 021 تماس حاصل نمایید. یا در قسمت رزرو وقت مشاوره فرم را تکمیل نمایید.
منبع: ecoiran-67536