به گزارش اکوایران، نبرد در برابر یکی از مرگبارترین بلایا در قاره آفریقا ممکن است بهزودی با تغییر محسوسی همراه شود. بهتازگی در شهر «آبیجان» در ساحل عاج، فرآیند تزریق یک واکسن مالاریا به نام R21 به نوزادان آغاز شده است.
به نوشته بلومبرگ، این واکسن بهطور مشترک توسط بزرگترین سازنده واکسن جهان یعنی موسسه سِرم هند و دانشگاه آکسفورد توسعه یافته است و ساحل عاج به نخستین کشوری تبدیل شده که از این واکسن ارزانقیمت استفاده میکند.
واکسنهای مالاریا موسوم به R21
در ماه ژانویه نیز کودکان در کامرون یک واکسن مالاریای دیگر به نام GSK’s Mosquirix دریافت کردند. در سال جاری میلادی، کشورهای آفریقایی بیشتری به تزریق منظم واکسن مالاریا اقدام خواهند کرد.
با اینکه این واکسنها به عنوان یک راهحل سریع و موثر در برابر این بیماری ناشی از پشه محسوب نمیشوند، اما استفاده از آنها یک گام بزرگ در مسیر مبارزه با این بیماری مهلک است. مالاریا در هر سال حدود 620 هزار نفر را که عمده آنها کودکان زیر پنج سال هستند، به کام مرگ میکشاند.
مالاریا یکی از نادیدهگرفته شدهترین بیماریهای جهان به حساب میآید و 95 درصد مبتلایان و 96 درصد مرگومیرهای این بیماری مربوط به قاره آفریقا است. پشهبند، اسپریهای مخصوص و داروهای درمانی که انگل مالاریا به شکل فزایندهای در برابر آنها در حال مقاوم شدن است، از روشهای معمول مقابله با این بیماری محسوب میشوند.
ساخت واکسن این بیماری به دلیل نبود یک بازار تجاری سودآور - عمده افرادی که جان خود را به دلیل این بیماری از دست میدهند، فقیر هستند - و جهشهای زیاد در انگل مالاریا، به کندی پیش رفته است. اکنون دو نوع واکسن برای این بیماری وجود دارد و هر دوز واکسن موسسه سرم هند کمتر از 4 دلار قیمت دارد. این شرکت وعده داده در هر سال 100 میلیون دوز از این واکسن را تولید کند.
سازمان بهداشت جهانی قصد دارد تا شش سال آینده موارد ابتلا و مرگ ناشی از مالاریا را تا 90 درصد کاهش دهد و این بیماری را در 35 کشور، ریشهکن کند؛ اما این هدف با تردید برخی دانشمندان روبهرو شده است.
با عرضه شدن این واکسنها، اکنون رسیدن به این هدف قابل دسترستر به نظر میرسد.
منبع: ecoiran-67695