به گزارش اکوایران، به گفته سخنگوی فراکسیون امنیت انرژی مجلس، در حال حاضر حداقل کمبود برق در ایران بین ۱۰ تا ۱۲ هزار مگاوات است که برای جبران این کسری به یک سرمایه گذاری ۱۰ میلیارد دلاری نیاز است.
سیدمحمد پاک مهر، سخنگوی فراکسیون امنیت انرژی مجلس گفت، روزهای سهشنبه و چهارشنبه هفته گذشته(16و 17 مرداد)، حد نصاب جدیدی از مصرف برق در کشور به ثبت رسیده است.
او گفت، ناترازی برق در اثر سه عامل مهم بروز و ظهور پیدا کرده که یکی از این عوامل تغییر اقلیم و گرمای شدید در فصل تابستان، عدم سرمایهگذاری برای تولید برق پایدار و افزایش مصرف برق یعنی افزایش تعداد مشترکان برق در کشور است.
خسارتخواهی کشاورزان در پی قطعیهای مکرر برق
ناترازی برق باعث شده که بخش صنعت و کشاورزی هم در برخی از ساعات با خاموشی روبهرو شود. برخلاف صنایع که این کسری را با فعالیت شبانه و شیفت شب میتوانند جبران کنند، بخش کشاورزی اما امکان فعالیت در تاریکی شب در باغات و زمینهای کشاورزی ندارند؛ هرچند برخی از صنایع هم به دلیل این قطعی و وصلیها ترجیح دادهاند تولید خود را متوقف کنند تا کمتر به دستگاههایشان آسیب برسد.
روز گذشته، عطاالله هاشمی، عضوشورای قیمتگذاری محصولات کشاورزی گفت، «باتوجه به قراردادی که بین وزارت نیرو و جهاد منعقدشده درحالی که جهاد به تعهدات خودعمل کرده، وزارت نیرو برای قطعی برق باید به کشاورزان خسارت بپردازد.»
بنا به گزارش مهر، او همچنین در این رابطه گفته «از سال ۱۳۷۵ و نزدیک به ۳ دهه است که دولتها به دنبال این بودند تا چاههای آب کشاورزی به جای استفاده از سوختهای فسیلی مانند گازوئیل از سوخت جایگزین برق استفاده کنند. افزایش قیمت جهانی گازوئیل هزینه دولت را در تأمین این سوخت برای کشاورزان سنگین میکرد. از این رو آنها را تشویق به استفاده از ژنراتورهای برق میکردند».
پیشبینی تداوم گرما تا اواسط هفته آینده
مصطفی رجبی مشهدی، سخنگوی صنعت برق نیز، از تداوم گرما تا اواسط هفته جاری در کشور خبر داد. به گفته او، پنجشنبه هفته گذشته که یک روز نیمه تعطیل است، مصرف برق نسبت به روز گذشته خود ٥٠٠ مگاوات کاهش داشته و روز چهارشنبه نصاب جدید ٧٩ هزار و ٨٧٢ مگاوات در تقاضای مصرف برق کشور به ثبت رسید که رشد ٨.٥ درصدی را نشان میدهد.
وی اضافه کرد: از ابتدای اوج بار امسال تاکنون ۲۹ مرتبه رکورد مصرف سال گذشته را پشت سر گذاشتهایم که این میزان مصرف برق بسیار بالاست و قطعاً شبکههای برق را تحت فشار خیلی زیادی قرار میدهد.
حالا هم مهدی رهنما، رئیس پژوهشگاه هواشناسی و علوم جو گفته، «بر اساس بررسیهای انجام شده طی ۳۰ سال اخیر دمای هوای کشور حدود ۲.۷ درجه سلسیوس افزایش یافته است» و براساس تاکید هیئت بینالدولی تغییر اقلیم (IPCC) افزایش دما بیش از ۱.۵ درجه سلسیوس نباید باشد.
گفتنی است که امروز(شنبه، 20 مرداد) ساعات کاری تمام دستگاه اجرایی، نهادها، شرکتهای دولتی، مؤسسات عمومی غیر دولتی و شهرداریها به روال قبل از ساعت ۶ صبح تا ۱۳ است.
منبع: ecoiran-69035