کد خبر: 7445
تاریخ و ساعت انتشار: 1403/05/29 07:52
منبع: rokhdadshahr.ir

صنایع خرد؛ موتور محرک رشد اقتصادی

صنایع خرد پیشرو با بهره‌گیری از فناوری‌های پیشرفته، تولید و بهره‌وری را بهبود بخشیده و به رشد اقتصادی کشور کمک می‌کنند و دو مدیر مجموعه‌های صنعتی خرد در این گزارش به تشریح فعالیت خود و جایگاه صنایع خرد در اقتصاد ایران پرداخته‌اند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، امروز در دنیای صنعت مجموعه‌های صنعتی خرد و کوچک مانند موتور محرک اقتصادی عمل می‌کنند تا به تولید بهتر و بهره‌وری بیشتر کمک کرده و رشد و پیشرفت کشور تسریع بخشند.

تصور کنید این مجموعه‌ها مانند کارگاه‌ها و شرکت‌های کوچک هستند که از دستگاه‌ها و تکنولوژی‌های مدرن استفاده می‌کنند، این دستگاه‌ها کارهای مختلف را به خوبی و با دقت انجام می‌دهند و کمک می‌کنند تا محصولات با کیفیت به دست مردم برسد.

فناوری‌های جدید به این شرکت‌ها کمک می‌کند تا کیفیت محصولات را بالا نگه دارند و اطمینان حاصل کنند که همه چیز به درستی و با امنیت تولید می‌شود، همچنین این مجموعه‌ها در بسته‌بندی محصولات نیز نوآوری‌هایی دارند، بسته‌بندی‌ها به شکلی طراحی شده‌اند که بتوانند جلب نظر مشتری را داشته باشند، از محصول خوب محافظت کرده و به محیط زیست آسیب نمی‌زنند.

ماشین‌آلات جدیدی که در این کارگاه‌ها به کار می‌روند، همچون دستگاه‌های خودکار، سرعت و دقت تولید را بالا می‌برند و هزینه‌ها را کاهش می‌دهند، مدیریت زباله و کاهش ضایعات نیز یکی دیگر از نکات مهم است که با استفاده از تکنولوژی‌های پیشرفته، این شرکت‌ها می‌توانند زباله‌ها را بازیافت کنند و از منابع موجود به طور بهینه استفاده کنند، به این ترتیب آسیب به محیط زیست را کاهش دهند.

در مجموع، این شرکت‌های کوچک با بهره‌گیری از این فناوری‌ها و نوآوری‌ها روز، قادر به سازگاری با تغییرات بازار و شرایط اقتصادی هستند و به رشد پایدار اقتصادی کشور کمک می‌کنند، بنا به اهمیت این موضوع به سراغ دو تن از فعالا صنایع خرد رفته و جویای نظرات آن‌ها شدیم.

تکنولوژی‌های نوین و بومی‌سازی در تولید مبدل‌های حرارتی؛ دستاوردهای رویان مبدل

علیرضا نصراللهی، عضو هیئت مدیره و مدیر عامل شرکت دانش بنیان رویان مبدل در مورد تکنولوژی‌های به کار رفته در تولید و فرآوری محصولات این شرکت تحت مدیریت خود در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا اظهار کرد: شرکت رویان مبدل یکی از پیشگامان صنعت در زمینه طراحی و تولید مبدل‌های حرارتی است، این شرکت با تمرکز بر نوآوری و تخصص، دستگاه‌هایی را ارائه می‌دهد که به تنظیم و کن ت رل دما کمک می‌کنند.

وی افزود: محصولات اصلی این شرکت شامل مبدل‌های حرارتی پوسته و لوله، مبدل‌های حرارتی هوا خنک، سیستم‌های سرمایش و گرمایش صنعتی و مبدل‌های حرارتی گرافیتی است.

مدیر عامل شرکت رویان مبدل تاکید کرد: این دستگاه‌ها در صنایع مختلفی از جمله نفت، گاز و فولاد کاربرد دارند، رویان مبدل همچنین در زمینه بومی‌سازی فناوری، موفق به طراحی و تولید مبدل‌های حرارتی خاص برای صنایع نفت و فولاد و همچنین مبدل‌های حرارتی گرافیتی شده است.

وی ادامه داد: این دستاوردها نشان دهنده توانمندی و تعهد این شرکت به ارائه راهکارهای پیشرفته و سفارشی برای نیازهای ویژه صنایع مختلف است.

نصراللهی در توضیح تکنولوژی‌های مورد استفاده در این شرکت تاکید کرد: ما برای تولید مبدل‌های حرارتی و تجهیزات حرارتی و برودتی بیشتر از ماشین کاری و فرم دهی به صورت گرم و سرد بهره می‌بریم، همچنین جوشکاری فلزات همجنس و غیر همجنس که در حوزه مهندسی متالورژی قرار می‌گیرد و ریخته‌گری نیز از جمله تکنولوژی‌های است که در ساخت محصولات ما به کار می‌رود.

وی درباره نقش تکنولوژی‌های جدید در بهبود کیفیت و ایمنی مواد افزود: پرینتر سه بعدی یک تکنولوژی نوین است که می‌تواند کیفیت ساخت را به طور چشمگیری افزایش دهد، تکنولوژی که اپراتور به طور مستقیم درگیر فرآیند تولید نمی‌کند، این روش از ایمنی بالایی، صرفه‌جویی در زمان و هزینه برخوردار است.‌

مدیر عامل شرکت رویان مبدل تاکید کرد: متأسفانه این تکنولوژی هنوز به طور گسترده در مقیاس صنعتی استفاده نمی‌شود.

نصرالهی در درباره نوآوری‌های بسته بندی محصولات گفت: محصولات ما سنگین و حجیم هستند و معمولاً با پالت و بسته بندی‌های ساده جا به جا می‌شوند، بنابراین، نوآوری خاصی در این زمینه وجود ندارد و بیشتر بر رعایت نکات ایمنی و تسهیل جا به جایی توسط کارفرما تمرکز داریم.

وی همچنین در مورد ماشین آلات و تجهیزات جدید مورد استفاده در زمینه تخصصی شرکت تصریح کرد: ماشین آلات جدید شامل سی ان سی های پنج محور و سه محور با قابلیت ساخت بسیار دقیق هستند.

مدیر عامل شرکت رویان مبدل تاکید کرد: علاوه بر این، پرینتر سه بعدی می‌تواند تحولی در این صنعت ایجاد کند، هرچند که هنوز به طور گسترده در صنعت ما مورد استفاده قرار نگرفته است، اما یکی از تکنولوژی‌های مؤثر است که با دقت بالا و کاهش ضایعات، کمک شایانی به مدیریت زباله می‌کند.

صنایع خرد؛ موتور محرک رشد اقتصادی

تکنولوژی‌های قابل استفاده در صنعت سم و کود شیمیایی

سید عرفان موسوی، مدیرعامل شرکت برنا شیمی صفاهان نیز در گفت‌وگویی به تشریح فعالیت‌های این شرکت و اهداف آتی آن پرداخت.

وی با اشاره به تولید نهاده‌های کشاورزی در این شرکت اظهار داشت: هدف و چشم‌انداز ما تولید سموم کشاورزی است و به‌علاوه، بخش دیگری از نهاده‌های کشاورزی و ورود به صنعت چسب و شوینده را نیز در دستور کار داریم.

موسوی با بیان اینکه تکنولوژی در صنعت شیمیایی حوزه‌های مختلفی دارد، افزود: در یک فرآیند شیمیایی، مرکز اصلی بحث واکنش است؛ یعنی واکنش دادن مواد با یکدیگر و سپس جداسازی مواد مطلوب و نامطلوب از هم، این فرآیندها به‌وسیله یکی از ۱۰ روش مرسوم جداسازی انجام می‌شود و پس از آن مسائل انتقال حرارت و مباحث زیست‌محیطی و اقتصادی اهمیت پیدا می‌کند.

مدیرعامل برنا شیمی صفاهان در ادامه تصریح کرد: در فرآیند تولید محصولات ما، عمدتاً بحث استخراج یا لیچینگ مطرح است، لیچینگ به این معنا است که ماده‌ای در جز جامدی داریم که می‌خواهیم به وسیله یک مایع آن را از جامد به مایع منتقل کنیم.

موسوی ادامه داد: به‌عنوان مثال، در فرآیند تولید هیومیک اسید، ما هیومیک اسید گیر افتاده در لاشه زغال‌سنگ نارس را داریم و بازده این فرآیند را افزایش می‌دهیم.

وی در خصوص تعریف تکنولوژی‌های جدید بیان کرد: تعریف ما از تکنولوژی‌های جدید می‌تواند منظرهای مختلفی داشته باشد، امروز وقتی از تکنولوژی صحبت می‌کنیم، بحث هوش مصنوعی مطرح می‌شود که احتمالاً لبه مرز فناوری است؛ اما باید به پنج نسل انقلاب صنعتی اشاره کنیم

مدیرعامل برنا شیمی صفاهان تاکید کرد: بیشتر آنچه که در صنعت مادر رخ می‌دهد، مربوط به نسل دوم انقلاب صنعتی است و تکنولوژی‌های روز نسل پنجم، بستر هوش مصنوعی و حذف دخالت‌های انسانی و ربات‌پایه شدن فرآیندها را در بر می‌گیرد.

موسوی تصریح کرد: در کشور ما، ۸۰ تا ۸۵ درصد از صنعت نسل دوم انقلاب صنعتی است و ما در بحث کیفیت و ایمنی به نسل دوم انقلاب صنعتی پناه می‌بریم.

وی افزود: ابزارهای کنترلی نوین که بر اساس پالس‌ها و میلی‌آمپرها هستند، در حال گسترش هستند و مباحث پی‌ال‌سی و برنامه‌پذیرهای منطقی گسترش یافته‌اند.

صنایع خرد؛ موتور محرک رشد اقتصادی

مدیرعامل برنا شیمی صفاهان خصوص اهمیت بسته‌بندی گفت: نوآوری در بسته‌بندی بسیار مهم است، ما در کشور محصولات با کیفیتی تولید می‌کنیم، اما به خاطر ضعف در بسته‌بندی، سهممان از بازار را نمی‌توانیم پس بگیریم، بسته‌بندی یکی از فرآیندهای مهم در تولید است.

موسوی افزود: ما در نمایشگاه‌های مختلف ایده می‌گیریم و ایده‌های سابق را اصلاح می‌کنیم تا کسب‌وکار بهتری داشته باشیم و توجه بیشتری به محصولمان جلب کنیم، مثلاً در بحث بذر، می‌توانیم بذر را کنار محصول هدیه بدهیم یا ابزار آلات کشاورزی سبک به کشاورز هدیه دهیم.

این مدیر صنعتی با اشاره به ماشین‌آلات و تجهیزات جدید گفت: ما بر مبنای نسل دوم انقلاب صنعتی پیش می‌رویم، ماشین‌آلات جدید عملاً سهم نیروی انسانی را کاهش می‌دهند و ایده‌آل این است که با فشار یک دکمه، خط تولید شروع شود و محصول آماده بارگیری باشد.

وی در خصوص مسئولیت‌های خود در مرکز هدایت و حمایت بازیافت و صنایع تبدیلی استان اصفهان اظهار داشت: ما به زباله‌ها به عنوان فرصت نگاه می‌کنیم و مفهوم اقتصاد چرخشی را داریم. مدیریت زباله و کاهش ضایعات یکی از راهبردهای ما برای بهبود فرآیندها است.

موسوی خاطرنشان کرد: امیدوارم این بخش مهم از جامعه مولد که روز به روز افتخارآفرینی می‌کند، کشور عزیزمان را سربلندتر کند و روند تندتری به خود بگیرد.

صنایع کوچک به‌عنوان محرک‌های کلیدی در توسعه اقتصادی و اجتماعی، برای تحقق پتانسیل‌های خود به حمایت‌های مالی، آموزشی، دسترسی به بازار، تسهیل امور قانونی و زیرساخت‌های مناسب نیاز دارند، تقویت این صنایع از طریق تأمین منابع و ایجاد بسترهای لازم می‌تواند به کاهش بیکاری، تقویت اقتصاد داخلی و افزایش نوآوری و تنوع اقتصادی منجر شود، که به نوبه خود به تسریع توسعه پایدار کشور کمک می‌کند؛ با وجود نیاز به حمایت، صنایع کوچک می‌توانند با استفاده بهینه از منابع موجود و نوآوری‌های خلاقانه، نقش مهمی در صادرات آینده کشور ایفا کنند و به عنوان یکی از منابع اصلی درآمدزایی و رشد اقتصادی در سطح بین‌المللی مطرح شود.

منبع: imna-781612

1403/05/29 07:52
بازگشت