به گزارش خبرگزاری ایمنا از قزوین، سیدعلی قاسمزاده امشب _دوشنبه هفتم آبان_ در نشست با حجتالاسلام سیدخلیل ساداتی سفیر جمهوری اسلامی ایران در کشور سیرالئون اظهار کرد: دانشگاه بینالمللی امامخمینی (رٰه) به زودی به دانشگاههای حوزه بریکس میپیوندد و به یکی از دانشگاههای مهم کشور در زمینه گسترش دیپلماسی علمی تبدیل خواهد شد.
وی اضافه کرد: دانشگاه بینالمللی امامخمینی (رٰه) در رتبهبندی تایمز در سال ۲۰۲۴ جزو ۶۰۰ دانشگاه برتر جهان قرار گرفت و همچنین این دانشگاه جزو پنج دانشگاه جامع کشور در رتبهبندی تایمز و شانگهای قرار دارد.
دیپلماسی علمی تحریمپذیر نیست
رئیس دانشگاه بینالمللی امامخمینی (ٰره) با اشاره به ظرفیتهای این دانشگاه در حوزههای هوش مصنوعی، شتابگر ذرات، علم دادهها و آیندهپژوهی گفت: بیشتر دانشآموختگان رشته آیندهپژوهی در کشور از این دانشگاه فارغالتحصیل شدند.
قاسمزاده با اشاره به سرعت رشد علمی دانشگاههای ایران افزود: این رشد منجر به کسب مرجعیت علمی برای دانشگاههای جمهوری اسلامی ایران شده که یک فرصت بینظیر برای بیاثر کردن تحریمهای ظالمانهای است که غرب علیه کشور ما ایجاد کرده است.
وی ادامه داد: دیپلماسی علمی تحریمپذیر نیست و ما میتوانیم به واسطه ارتباط دانشمندان ایرانی با دانشگاههای خارجی، ارائه پژوهشهای علمی و تبادل استاد و دانشجو سد تحریمها را بشکنیم و به این ترتیب دیپلماسی یکی از راههای پربازدهای است که سفرای جمهوری اسلامی میتوانند از آن بهرهمند شوند.
دانشجویان خارجی سفیران آرمانهای انقلاب اسلامی هستند
رئیس دانشگاه بینالمللی امامخمینی (ٰره) با بیان اینکه دانشجویان خارجی تربیتشده در دانشگاههای ایران سفیران انتقال تمدن و فرهنگ ایرانی هستند، گفت: ضمن اینکه این دانشجویان بعد از دانشآموخته شدن نقش مهمی در انتقال آرمانهای انقلاب اسلامی به سایر کشورها دارند.
قاسمزاده از تشکیل تیمهای دانشافزایی از بین دانشجویان خارجی در دانشگاه بینالمللی امامخمینی خبر داد و افزود: همچنین از تیمهای علمی کشورهای مختلف مانند روسیه، سوریه، یمن، پاکستان و هندوستان میزبانی کردیم.
وی ادامه داد: آماده هستیم تا با استفاده از ظرفیت سفرای جمهوری اسلامی ایران در کشورهای آفریقایی دانشجویان آفریقایی بیشتری را در دانشگاه بینالمللی امامخمینی (ٰره) جذب کنیم، چرا که جمهوری اسلامی ایران همواره طرفدار مظلومان و گسترشدهنده علم و فضیلت در میان همه جوامع مظلومان جهان است.
لزوم حمایت وزارت خارجه در جذب دانشجویان خارجی
وی با ذکر اینکه در جذب دانشجویان از کشورهای آفریقایی و فقیر نگاه درآمدزایی نداریم، گفت: به همین خاطر بخشی از امکانات دانشگاه رایگان در اختیار دانشجویان آفریقایی قرار گرفته است.
قاسمزاده اضافه کرد: انتظار ما از وزارت امور خارجه این است که با افزایش حمایت خود از دانشگاههای بینالمللی زمینه جذب بیشتر دانشجویان خارجی و رشد امکانات تحصیلی این دانشگاهها را مهیا کند. در ضمن از سفرهای جمهوری اسلامی ایران انتظار داریم در نمایش توانمندیهای دانشگاههای بینالمللی ایران در سایر کشورها بیشتر به ما کمک کنند.