اسدالله پاک سرشت در گفتوگو با خبرنگار بازار اظهار کرد: پهلوی درباره اصلاحات ارضی مرتکب اشتباه شده بود و باید جلوی خطای دوم گرفته شود.
رئیس هیئت مدیره صندوق پنبه کشور افزود: در اوایل انقلاب اعتراضاتی مبنی بر تقسیم نشدن زمینها صورت گرفت چراکه کشاورز توانایی تجربه کار بر این زمینها را نداشت. پیشنهاد است که برای دوری از خرده مالکی باید از افراد و سرمایههایی که توانایی بیشتری داشته استفاده شود و شرکت های سهامی زراعی را که حدود هزار تا هزار و ۵۰۰ هکتار هستند ایجاد و امکاناتی را برای آنها فراهم کرد.
وی با در نظر گرفتن حد فنی اقتصادی گفت: با واگذاری سه هکتار زمین به کشاورزی که نمیتواند حد فنی و اقتصادی را رعایت کند کشور به سمت و سوی خوبی حرکت نخواهد کرد.
پاک سرشت درمان این بحران را ارتباط با دنیا دانست و توضیح داد: با اینکه تکنولوژی در همه زمینهها حرف اول را میزند اما مزارع به دلیل تحریمها از تکنولوژی عقب افتاده اند.
رئیس هیئت مدیره صندوق پنبه کشور گفت: درحالیکه بخش کشاورزی در دیگر دولتها، سعی بر خودکفایی در محصولات اساسی دارند، این استان جز پنج استان محروم در کشور شد و به زیر خط فقر رفت چرا که صنعت در کشور وجود ندارد و کشاورزی نیز وابسته به آب است.
وی ادامه داد: البته اگر صنعت در قیمت ورود پیدا کند ممکن است کشاورز نقره داغ شود که در آن صورت باید وزارت جهاد کشاورزی به عنوان خریدار انحصاری صنعت را از ارزشگذاری منع کند.
وی در پایان خاطر نشان کرد: صنایع تبدیلی وابسته به بخش کشاورزی سودهای کلانی میبرند و باید بخشی از این سود به ماشین آلات و تکنولوژی کشاورز تعلق بگیرد. همچنین زمانیکه دولت نرخ تضمینی را پایین اعلام می کند، درآمد کشاورز کاهش مییابد لذا باید این عدم تناسب میان محصولات و صنایع تبدیلی از بین برود و راهکاری برای انتقال سود به کشاورز تعیین شود.