جمعه، 9 آذر 1403
ایده خبر » ورزشی » از ماجرای افزایش ۳۰ درصدی حقوق تا بحران صندوق‌های بازنشستگی

از ماجرای افزایش ۳۰ درصدی حقوق تا بحران صندوق‌های بازنشستگی

کد خبر: 12436

از تصویب افزایش ۳۰ درصدی حقوق، دور جدید ثبت نام خودروهای وارداتی، تخفیف‌های غیرواقعی جمعه سیاه، چالش عرضه و توزیع گوشت قرمز، ثبات قیمت دلار نیما، خاموشی خانگی در خط پایان، مشکلات صندوق‌های بازنشستگی، قاچاق سالانه یک میلیارد لیتر سوخت نیرگاه‌ها را در بسته مهم‌ترین رویدادهای اقصادی ایمنا بخوانید.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، در بسته خبری مهم‌ترین رویدادهای اقتصادی هفته، ماجرای افزایش ۳۰ درصدی حقوق، دور جدید ثبت نام خودروهای وارداتی، تخفیف‌های غیرواقعی جمعه سیاه، چالش عرضه و توزیع گوشت قرمز، ثبات قیمت دلار نیما، خاموشی خانگی در خط پایان، گران‌فروشی برخی خودروهای مونتاژی، مشکلات صندوق‌های بازنشستگی روی دور تکرار، قاچاق سالانه یک میلیارد لیتر سوخت نیروگاهی، ورود هفت میلیون گوشی تلفن، آغاز رایزنی‌های تعیین حداقل مزد، فروش سه هزار سکه به ۱۵ هزار متقاضی، دلالی جوجه یک روزه، افزایش ۳۸ درصدی تعرفه برق خانگی و واردات ۴۰۰ هزار تن برنج تنظیم بازاری را پیش رو دارید:

تصویب افزایش ۳۰ درصدی حقوق

در روز پایانی این هفته جبار کوچکی‌نژاد عضو کمیسیون تلفیق لایحه بودجه ۱۴۰۴ در خصوص میزان افزایش حقوق‌ها، اظهار کرد: مجموع افزایش حقوق به بالای ۲۷ درصد خواهد رسید و برای کسانی که حقوق‌های پایینی دارند، طبق مصوبه مجلس باید از ۲۰ تا ۳۰ درصد به صورت پلکانی افزایش حقوق داشته باشند.

وی تصریح کرد: در لایحه بودجه ۱۴۰۴ دولت حداقل حقوق را به ۱۱ میلیون تومان افزایش داده بود که ما آن را به ۱۳ میلیون تومان افزایش دادیم، معافیت مالیاتی در سال گذشته ۱۲ میلیون تومان بود که آن را به ۲۴ میلیون تومان رساندیم. همچنین حق عائله‌مندی را ۱۰۰ درصد رشد دادیم؛ بنابراین مجموع افزایش حقوق به بالای ۲۷ درصد خواهد رسید.

آغاز دور جدید ثبت نام خودروهای وارداتی

آغاز وکالتی کردن حساب‌های بانکی برای ثبت‌نام در طرح جدید خودروهای وارداتی خبر داغ پایان هفته بود. مهدی ضیغمی مدیر طرح واردات خودرو وزارت صمت با اعلام آن اظهار کرد: این پروسه شروع شده و متقاضیان تا هفته آینده فرصت دارند تا اقدام کنند.

بنابر اطلاعات موجود، متقاضیان واجد شرایط ماده ۴ دستورالعمل تنظیم بازار خودرو سواری، باید از هفتم تا ۱۴ آذر نسبت به وکالتی کردن یکی از حساب‌های خود در یکی از بانک‌های مورد تأیید سامانه اقدام کنند.

از ماجرای افزایش ۳۰ درصدی حقوق تا بحران صندوق‌های بازنشستگی

تخفیف‌های غیرواقعی جمعه سیاه

در آستانه جمعه سیاه، اتاق اصناف ایران با صدور اطلاعیه‌ای اغلب تخفیف‌های مربوط به جمعه سیاه را غیر واقعی و نامتعارف اعلام کرد و خبر از برخورد با متخلفان و تشدید بازرسی‌های خود در این ایام داد.

اتاق اصناف ایران با صدور اطلاعیه‌ای درباره تشدید نظارت و بازرسی از بازار به مناسبت ۹ آذر (حراج جمعه) اعلام کرد که با توجه به نزدیکی به سال نو میلادی و آغاز فروش‌های ویژه و تخفیف‌های مناسبتی به خصوص در حراج جمعه در بسیاری از کشورها و ایران، از آنجایی که بر اساس بررسی‌های صورت گرفته اغلب تخفیف‌های اعمال شده غیرواقعی و نامتعارف هستند بنابراین گشت‌های مشترک با همکاری سازمان‌های ذی مدخل به منظور پایش و نظارت دقیق بر شبکه صنفی مربوطه (فضای مجازی و حقیقی) انجام و در صورت مشاهده تخلفات احتمالی (برگزاری حراج بدون رعایت ضوابط قانونی، تخفیفات غیر واقعی، عدم رعایت درصد سود قانونی و …) برخورد قانونی انجام خواهد شد.

چالش عرضه و توزیع گوشت قرمز

در هفته‌های اخیر موضوع عرضه و توزیع گوشت قرمز به یکی از چالش‌های بازار کالاهای اساسی تبدیل شده بود، در یک مقطع اعلام شد که به‌دلیل اختلال در مسیر هوایی عرضه گوشت قرمز گوسفندی با اختلال روبه‌رو شده است، این اختلال در توزیع به افزایش مقطعی قیمت نیز منجر شد.

گوشت قرمز به‌عنوان یکی از مهمترین اقلام کالاهای اساسی در سال‌های اخیر تحت تأثیر سیاست‌های ارزی به‌صورت مشخص نوسان قابل‌توجهی در عرضه و مصرف این محصول ایجاد شده است.

در اردیبهشت ۱۴۰۱ با جهش ناگهانی نرخ تخصیص ارز مرتبط با واردات کالاهای اساسی، با توجه به کاهش چشم‌گیر واردات نهاده‌های دامی میزان مصرف گوشت قرمز با افت ناگهانی روبه‌رو شد، از سوی دیگر با توجه به جهش نرخ ارز، هزینه تولید نیز جهش چشمگیر ۵۰۰ درصدی را رقم زد به این ترتیب تحت تأثیر جهش ناگهانی نرخ ارز واردات کالاهای اساسی از ۴,۲۰۰ تومان به ۲۸۵۰۰ تومان، به‌یک‌باره شاهد رشد پی‌درپی واردات گوشت قرمز گرم و منجمد بودیم.

ثبات قیمت دلار نیما

یکی دیگر از اخبار مهم این هفته قیمت دلار نیما بود که از ابتدای تشکیل دولت چهاردهم با سرعت زیادی در حال رکورد زنی است از ۳۰ آبان یک رکورد جدید ثبت کرد و وارد کانال ۵۱ هزار تومان شد.

در آخرین روز هفته در مرکز مبادله ارز و طلای ایران، هر اسکناس دلار آمریکا با ثبات نسبت به روز کاری قبل، به‌نرخ ۵۳ هزار و ۲۰۴ تومان و حواله دلار نیز به‌نرخ ۵۱ هزار و ۷۵۵ تومان معامله شد و قیمت هر اسکناس یورو در مرکز مبادله ایران نیز با افزایش نسبت به روز کاری قبل به ۵۶ هزار و ۲۶۴ تومان و نرخ حواله یورو با افزایش به ۵۴ هزار و ۷۳۱ تومان رسید. دلار نیما از ماه‌های قبل وارد مدار افزایشی شده بود اما با تغییر دولت و رویکرد تیم اقتصادی جدید بخصوص وزیر اقتصاد، بر سرعت رشد آن افزوده شد.

از ماجرای افزایش ۳۰ درصدی حقوق تا بحران صندوق‌های بازنشستگی

بایدهای جدید برای فروش طلای آنلاین

امین کلاهدوزان رئیس مرکز تجارت الکترونیک وزارت صمت با ارسال پیامی در حساب کاربری خود درباره فروش طلای آنلاین، در فضای مجازی منتشر کرد. در این پیام آمده است که دغدغه‌هایی که اخیر در مورد فروش طلا آنلاین مطرح شد؛ مهم‌ترین ریسک در فروش طلا، خالی‌فروشی است. یعنی کسب و کار پول را از مشتری دریافت می‌کند ولی طلا را در اختیار ندارد.

بر اساس نامه اخیر بانک مرکزی که مورد حمایت مرکز تتا هم هست، طلای فروخته شده باید موجود و در بانک ذخیره شود.

خاموشی خانگی در خط پایان

مصطفی رجبی مشهدی مدیرعامل شرکت مدیریت تولید، انتقال و توزیع نیروی برق ایران (توانیر) اظهار کرد: چند روز گذشته روند تأمین سوخت نیروگاه‌ها بهبود یافته، به طوری که مخازن سوخت نیروگاهی سه درصد افزایش داشته است؛ بر این اساس خاموشی خانگی در حال حاضر اعمال نمی‌شود.

وی با اشاره به اینکه ظرفیت نیروگاه‌ها و شبکه‌های برق کشور در صورت تأمین سوخت مکفی برای نیروگاه‌ها بیش از نیاز مصرف مشترکان است، گفت: در فصل تعمیرات نیروگاهی به‌منظور آمادگی نیروگاه‌ها برای تولید برق تابستان ۱۴۰۴ به سر می‌بریم که در صورت ادامه روند فعلی تأمین سوخت نیروگاه‌ها، صنعت برق آمادگی کامل برای تولید برق دارد و چنانچه سوخت تحویلی کاهش یابد، برنامه‌ریزی لازم برای مدیریت مصرف در سایر بخش‌ها را باید اجرایی کنیم.

مدیرعامل توانیر از هموطنان خواست که در مصرف برق و گاز به طور جدی و حداقل ۱۰ درصد صرفه‌جویی کنند.

گران‌فروشی برخی خودروهای مونتاژی

بازار خودرو کشور پس از گذراندن یک سال آرام همراه با کاهش قیمت و آمار پایین معاملات، با اعلام خبر افزایش ۳۰ درصدی محصولات خودروسازان داخلی در دوشنبه هفته گذشته، یکباره شاهد افزایش قیمت‌ها در بازار بود به طوری که برخی مدل‌های صفر کیلومتری شرکت‌های داخلی در بازار یک شبه از ۸۰ تا ۲۰۰ میلیون تومان افزایش قیمت پیدا کردند.

افزایش قیمت خودروهای داخلی، خودروهای مونتاژی را نیز تحت‌الشعاع قرار داده و در برخی نمونه‌ها شاهد افزایش قیمت آنها هستیم. در این میان، نمایندگی برخی از این خودروسازان نیز از شرایط ایجاد شده سوءاستفاده کرده و به نظر می‌رسد که در هماهنگی با یکدیگر به دنبال افزایش قیمت خودروهای خود و به اصطلاح قیمت‌سازی هستند به همین دلیل بالاتر بودن قیمت‌های اعلامی توسط نمایندگی‌ها بی‌ربط به موضوع افزایش قیمت خودرو نیست و ممکن است بخواهند مسیر را برای مجوز افزایش قیمت هموار کرده و فشاری بر تصمیم گیران در این حوزه بگذارد.

ادامه بحران صندوق‌های بازنشستگی

ناترازی در صندوق‌های بازنشستگی که قرار بود محل تأمین حقوق بیمه پردازان خود در آینده باشند باعث شده است که خود جیره خوار سفره دولت‌ها شوند.

البته وضعیت بحرانی در صندوق‌های بازنشستگی امری جهانی است اما این موضوع در کشور ما با وجود شرایط خاص که دیگر کشور یا با آنها روبه‌رو نیستند یا کمتر درگیر آن‌ها هستند بسیار بغرنج‌تر است. پرداختن به موضوع وضعیت بحرانی صندوق‌های بازنشستگی کشور از آن جهت دارای اولویت است که نه فقط اکنون بلکه در آینده هم چشم‌انداز روشن و مثبتی برای حل مشکلات آنها نیست.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی حدود ۵۰ درصد کسری بودجه در سال ۱۴۰۳ که باعث تورم ۴۰ درصدی شد را به دلیل کمک دولت به صندوق‌های بازنشستگی دانست و این موضوع یعنی دخل و خرج صندوق‌ها با هم نمی‌خواند و پرداخت حقوق و مستمری‌های اعضای این صندوق‌ها به کمک‌های دولتی بند زده شده است.

پرداخت میزان متناسب سازی حقوق بازنشستگان تا سقف ۸ هزار میلیارد تومان به صورت نقدی و ۳۰ هزار میلیارد تومان به صورت اوراق که در اختیار سازمان تأمین اجتماعی قرار می‌گیرد اگرچه مُسکن موقتی است و موجب رضایت کوتاه مدت بازنشستگان می‌شود اما این امر حل مسئله را به آینده موکول می‌کند.

از ماجرای افزایش ۳۰ درصدی حقوق تا بحران صندوق‌های بازنشستگی

قاچاق سالانه یک میلیارد لیتر سوخت نیروگاهی

نعمت‌الله نجفی مدیر عملیات شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ایران با بیان اینکه سالانه حدود یک میلیارد لیتر سوخت نیروگاهی ارسال‌شده در مسیر منحرف می‌شود و به نیروگاه‌ها نمی‌رسد، اظهار کرد: برای جلوگیری از قاچاق سوخت باید از بخشی‌نگری در سطح دستگاه‌ها و نهادهای دولتی دوری کنیم.

وی با بیان اینکه سوخت مایع از سراسر کشور به استان‌های مرزی برای قاچاق به‌صورت‌های مختلف فرستاده می‌شود، گفت: بر اساس آمار موجود در حوزه شهرداری‌ها در مناطق مرزی مقدار پذیرش ناوگان درون‌شهری و برون‌شهری مسافری و باری تناسبی با جمعیت آن مناطق ندارد، زیرا می‌خواهند سوخت مایع سهیمه‌ای و یارانه‌ای را قاچاق کنند.

مدیر عملیات شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ایران یکی از روش‌های قاچاق سوخت مایع به خارج از کشور را جمع‌آوری سوخت از سراسر کشور به‌صورت مویرگی و انتقال آن به مرزهای کشور به‌وسیله خودروهای شوتی دانست و افزود: تا زمانی که وزارت جهاد کشاورزی سامانه پهنه‌بندی خود را به سامانه دریافت فرآورده شرکت ملی پخش فرآورده‌های سوخت متصل نکند، قاچاق سوخت در این حوزه ادامه خواهد داشت.

کسری ۷ میلیارد دلار تراز تجاری

در میانه هفته آخرین آمار تجارت خارجی کشور اعلام شد که نشان می‌دهد تراز تجاری در هشت ماهه سال ۱۴۰۳ بدون احتساب صادرات نفت خام، نفت کوره و خدمات فنی و مهندسی حدود ۷ میلیارد دلار کسری دارد.

بر اساس این آمار در هشت ماهه امسال ۱۰۳ میلیون و ۵۵۸ هزار تن کالا به ارزش ۳۸ میلیارد و ۱۵۲ میلیون دلار صادر شده که از نظر وزنی ۱۴.۶۶ درصد و از نظر ارزشی ۱۸ درصد نسبت به مدت مشابه پارسال رشد داشته است. در این مدت ۲۴ میلیون و ۵۲۵ هزار تن کالا -به احتساب شمش طلا- به ارزش ۴۵ میلیارد و ۱۲۷ میلیون دلار نیز وارد کشور شده است.

در این بازه زمانی هفت کشور شامل امارات متحده عربی با ۱۳.۶ میلیارد دلار، چین با ۱۱.۵ میلیارد دلار، ترکیه ۷.۸ میلیارد دلار، آلمان ۱.۶ میلیارد دلار، فدراسیون روسیه ۱.۱ میلیارد دلار، هند یک میلیارد دلار و هنگ‌کنگ با ۹۰۰ میلیون دلار بوده و ۷۶.۴۲ درصد از وزن و ۸۳ درصد از ارزش کل واردات کشور در این مدت از هفت کشور مذکور بوده است.

ورود هفت میلیون گوشی تلفن

بر اساس تازه‌ترین آمار گمرک جمهوری اسلامی ایران تعداد هفت میلیون و ۳۲۹ هزار دستگاه گوشی تلفن همراه از ابتدای امسال تا پایان آبان ماه به دو شیوه تجاری و مسافری وارد کشور شده که ارزش این تعداد گوشی تلفن همراه وارداتی، یک میلیارد و ۶۲۰ میلیون دلار بوده است.

مجموع واردات گوشی تلفن همراه به شیوه تجاری و مسافری در این مدت به لحاظ تعداد ۲۲ درصد و از حیث ارزش ۱۵ درصد کاهش نشان می‌دهد.

آغاز رایزنی‌های تعیین حداقل مزد

نخستین نشست تخصصی مزد ۱۴۰۴ در روزهای پایانی این هفته در مؤسسه کار و تأمین اجتماعی برگزار شد. محمدرضا سپهری رئیس برگزاری نشست‌های تخصصی مزد هدف از برگزاری این نشست‌ها را بالا بردن توان چانه‌زنی شرکای اجتماعی دانست و اظهار کرد: خروجی این نشست‌ها استخراج توصیه‌های سیاستی است.

وی افزود: در این نشست‌ها که قبل از جلسات تعیین حداقل دستمزد ۱۴۰۴ و در آذر برگزار می‌شود، میزان دستمزد تعیین نمی‌شود ولی با بهره‌برداری از یافته‌های پژوهشی و مطالعات تطبیقی پیشنهاداتی برای سیاست‌گذاران ارسال می‌شود.

رئیس برگزاری نشست‌های تخصصی ادامه داد: در راستای تحقق عدالت اجتماعی به‌عنوان یکی از اهداف اصلی دولت به عناصری مثل تورم، بهره‌وری و اشتغال می‌پردازیم.

فروش سه هزار سکه به ۱۵ هزار متقاضی

آمار حجم سفارش و تخصیص سکه در حراج‌های مرکز مبادله نشان می‌دهد در تازه‌ترین حراج این هفته از بین حدود ۱۵ هزار سفارش ثبت شده برای ربع سکه تنها ۳ هزار ربع سکه ۱۴۰۳ فروخته شده آن‌هم به قیمت ۱۶ میلیون و ۱۰۰ هزار تومان.

در حراج قبلی هم که روز شنبه برگزار شده بود؛ آمار ثبت سفارش و فروش ربع سکه بحث برانگیز بود؛ در حراج قبلی هم از بین ۱۶ هزار و۱۷۲ قطعه سفارش ثبت شده برای ربع سکه ۱۴۰۳ تنها ۶۳۸ ربع سکه با قیمت ۱۶ میلیون و ۶۳۷ هزار تومان بفروش رسیده بود. این وضعیت البته در قطعات دیگر سکه هم مشاهده می‌شود ولی اختلاف سفارش ثبت شده و سکه بفروش رفته در خصوص ربع سکه‌های ۱۴۰۳ بالاتر است.

دلالی جوجه یک روزه

انجمن جوجه یک روزه اعلام کرد، رعایت نشدن برخی واحدهای مرغ مادر در خصوص تحویل جوجه یک روزه به حلقه‌های نهایی، عمدتاً توسط واسطه و به قیمت غیر متعارف، موجب ورود دستگاه‌های نظارتی و افزایش قیمت مرغ شده است. با اعلام رسمی وزارت جهاد کشاورزی فروش جوجه یک روز خارج از سامانه بازارگاه ممنوع شد تا فروش این محصول مورد استفاده واحدهای تولید مرغ گوشتی ساماندهی شود و با گران فروشی این محصول که در نهایت منجر به افزایش قیمت محصول نهایی گوشت مرغ برای مردم خواهد شد، جلوگیری شود.

پیرو این نامه، انجمن جوجه یک روزه با ارسال نامه‌ای به اعضای این انجمن اعلام کرد: با توجه به نوسان قیمت جوجه یک روزه و اعتراض واحدهای پرورش مرغ گوشتی و نظر به رعایت نشدن برخی واحدهای مرغ مادر در خصوص تحویل جوجه یک روزه به حلقه‌های نهایی (واحدهای مرغ گوشتی)، عمدتاً توسط واسطه و به قیمت غیر متعارف، موجبات ورود دستگاه‌های نظارتی به بحث قیمت جوجه یک روزه و ضرورت توزیع جوجه یک روزه در سامانه بازارگاه را رقم زده است.

بر اساس این گزارش، قیمت هر کیلوگرم مرغ در هفته‌های گذشته در بازار نهایی افزایش یافته بود و قیمت هر کیلوگرم ۱۰۸ هزار تومان را نیز به خود دید.

از ماجرای افزایش ۳۰ درصدی حقوق تا بحران صندوق‌های بازنشستگی

بازگرداندن ریالی وجه بلیت پروازهای اروپایی لغو شده

شمس‌الدین فرزادی‌پور مدیرعامل هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران با اشاره به لغو پروازهای اروپایی، اظهار کرد: وجه بلیت پروازهای لغو شده اروپایی به صورت ریالی به مسافران استرداد می‌شود، تلاش می‌کنیم استرداد وجه بلیت مسافران در مدت کوتاهی انجام شود و مشکلات موجود در این مسیر را حل می‌کنیم گرچه موانع زیادی پیش روی ماست.

وی با اشاره به اعمال تحریم‌های اتحادیه اروپا علیه ایرلاین ملی، اضافه کرد: بلافاصله پس از تحریم، اعلام کردیم مسافران برای دریافت وجه بلیت خود به آژانس‌ها مراجعه کنند.

مدیرعامل هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران با تاکید بر این‌که ایران‌ایر هم در این موضوع ظرفیت محدودی دارد، گفت: به لحاظ قانونی نمی‌توانیم پوند را خریداری کرده و وجه مسافران را عودت دهیم. بر اساس مبنای تعریف شده دولتی چاره‌ای جز استرداد وجه بلیت پروازهای لغو شده به صورت ریالی نداریم.

افزایش ۳۸ درصدی تعرفه برق خانگی

بررسی تعرفه‌های جدید و مقایسه آن با تعرفه‌های پیشین (قبل از مهر ۱۴۰۳) در ماه‌های غیر گرم نشان می‌دهد که میزان رشد تعرفه‌ها به‌جز دو مورد، در محدوده ۳۸ درصدی است.

عبدالامیر یاقوتی؛ مدیرکل امور انرژی و مشتریان توانیر در این خصوص گفت: قبض برق مشترکانی که بیش از الگو مصرف می‌کنند و در زمره خیلی پر مصرف‌ها قرار می‌گیرند بیشتر تحت تأثیر این تغییر الگو قرار خواهد گرفت.

وی تأکید کرد: مصرف برق ۷۵ درصد مشترکین، زیر الگو (۲۰۰ کیلووات‌ساعت در ماه) است که هزینه قبض آنها به حدود ۱۸ هزار تومان بالغ می‌شود، اما این مبلغ برای مشترکانی که بیش از الگو و تا مرز ۸۰۰ کیلووات‌ساعت برق مصرف می‌کنند قبضشان پلکانی افزایش می‌یابد و به حدود یک میلیون و ۸۰۰ هزار تومان نیز می‌رسد.

واردات ۴۰۰ هزار تن برنج تنظیم بازاری

واردات ۴۰۰ هزار تن برنج تنظیم بازاری آغاز شد و هر کیلوگرم از این محصول توسط شرکت بازرگانی دولتی ایران به قیمت ۴۵ هزار تومان عرضه می‌شود که می‌توان انتظار کاهش قیمت انواع برنج در بازار داشت.

در نیمه ابتدایی سال جاری ۴۰۰ هزار تن برنج وارد شد که در مقایسه با مدت مشابه سال قبل با کاهش محسوسی روبه‌رو بود.

این اقدام در راستایی افزایش قیمت محصول داخل در فصل برداشت و به نفع کشاورزان بود اما این امر گلایه مصرف‌کنندگان را به همراه داشت به طوری که تنها در مهر سال جاری برای اساس اعلام مرکز آمار ایران ۱۱ هزار تومان قیمت برنج خارجی افزایش یافت.

اکبر فتحی معاون برنامه‌ریزی و امور اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی کرد: کسری واردات برنج برای سال جاری حدود ۸۰۰ هزار تن است بنابراین برای حفظ ذخایر استراتژیک، نوسان بین ۱۰ تا ۲۰ درصدی بالاتر از نیاز داخلی کشور در نظر گرفته می‌شود.

وی افزود: برنج مورد نیاز کشور از هندوستان و پاکستان به دلیل نزدیکی ذائقه به ما تأمین و وارد می‌شود که از لحاظ کیفی نیز شرایط مطلوبی دارد.

منبع: imna-814714

دسته بندی: ورزشی
تبلیغ

نظر شما

  • نظرات ارسال شده شما، پس از بررسی و تأیید در وب سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
نام شما : *
ایمیل شما :*
نظر شما :*
کد امنیتی : *
عکس خوانده نمی‌شود
برای کد جدید روی آن کلیک کنید