به گزارش خبرگزاری ایمنا، در پاسخ به چالشهای زیستمحیطی و کاهش گسترده جنگلها در سراسر جهان، پروژههایی با هدف ایجاد «میکرو جنگلها» در شهرهای بزرگ توسعه یافته است. این جنگلهای کوچک که با الهام از تکنیک «جنگل میاواکی» طراحی شدهاند، امکان کاشت درختان بومی در فضاهای کوچک شهری را فراهم میکنند.
«میکرو جنگلها» که در زمینهایی به مساحت ۹ متر مربع قابل احداث هستند، با استفاده از گونههای بومی، رشد سریعتری نسبت به جنگلهای معمولی دارند و میتوانند زیستگاههایی برای بیش از ۵۰۰ گونه حیوانی و گیاهی ایجاد کنند.
پروژههای مشابهی در سراسر جهان، از جمله در لندن، لسآنجلس، و شهرهای مختلف اروپا همچون تولوز و مادرید، در حال اجرا هستند، هدف این پروژهها بازگرداندن تنوع زیستی، احیای خاک، و کاهش آثار مخرب تغییرات آبوهوایی است.
میکرو جنگلها علاوه بر تأثیرات مثبت زیستمحیطی، باعث بهبود سلامت روانی و کاهش استرس افراد میشوند و فضایی برای تعاملات اجتماعی و فعالیتهای فرهنگی فراهم میکنند.
این پروژهها بهویژه تأثیر چشمگیری بر کودکان و جوانان دارند. تاکنون بیش از ۱۴۰ میکرو جنگل در مدارس احداث شده و فرصتی برای آشنایی نسل بعدی با طبیعت فراهم کرده است، میکرو جنگلها با استفاده از فضاهای بلااستفاده شهری همچون زمینهای بازی مدارس و ایستگاههای مترو، به بازگشت طبیعت به شهرها کمک کرده و الگویی مؤثر برای مبارزه با جنگلزدایی ارائه میدهند.