پنج شنبه، 20 دی 1403
ایده خبر » ورزشی » ضرورت گسترش مهارت‌آموزی و توسعه زیرساخت‌های هنرستانی در لرستان

ضرورت گسترش مهارت‌آموزی و توسعه زیرساخت‌های هنرستانی در لرستان

کد خبر: 14460

استاندار لرستان بر لزوم توسعه فضاهای آموزشی و ترویج مهارت‌آموزی تأکید کرد و گفت: دانش‌آموزان باید در مقطع متوسطه با آموزش‌های مهارتی متناسب با نیاز بازار کار آشنا شوند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از لرستان، سید سعید شاهرخی، امروز _ چهارشنبه نوزدهم دی _ در جلسه شورای آموزش و پرورش، با اشاره به اهمیت مهارت‌آموزی در مقطع متوسطه اظهار کرد: تحقق اهداف آموزشی نیازمند فراهم کردن زیرساخت‌های مناسب و تجهیزات استاندارد است و ترویج فرهنگ مهارت‌آموزی باید به‌عنوان یک اولویت در برنامه‌های آموزشی استان دنبال شود.

وی افزود: امروز نیاز اصلی استان، آموزش مهارت‌هایی است که متناسب با نیاز بازار کار باشد و دانش‌آموزان بتوانند پس از فارغ‌التحصیلی وارد حوزه‌های شغلی شوند یا در سطوح بالاتر تحصیلی این مهارت‌ها را توسعه دهند.

استاندار لرستان با بیان اینکه تنها ۲۰ درصد از دانش‌آموزان وارد دانشگاه می‌شوند، تأکید کرد: نباید اجازه دهیم سایر دانش‌آموزان بدون یادگیری مهارت‌های لازم وارد جامعه شوند. نظام آموزشی باید متناسب با استعدادها و علاقه‌مندی‌های دانش‌آموزان ظرفیت‌سازی کند تا آن‌ها بتوانند در مقطع دبیرستان به مهارت‌های مفید و کاربردی دست یابند.

وی افزود: دوران دبیرستان و هنرستان بهترین فرصت برای آموزش مهارت‌های کاربردی است و در این زمینه هدف‌گذاری‌هایی صورت گرفته تا در کوتاه‌ترین زمان ممکن، شاهد افزایش تعداد هنرجویان در هنرستان‌ها باشیم.

شاهرخی خاطرنشان کرد: تا سال آینده باید حداقل ۳.۵ درصد به تعداد هنرجویان هنرستان‌های استان اضافه شود. همچنین، آمار جاماندگان از تحصیل باید به‌صورت دقیق مشخص و برای بازگشت آن‌ها به چرخه آموزش برنامه‌ریزی شود.

کمبود زیرساخت‌های آموزشی، چالش جدی هنرستان‌های لرستان

سید عیسی سهرابی، مدیرکل آموزش و پرورش لرستان، نیز در این جلسه با اشاره به آمار کشوری در حوزه دانش‌آموزان هنرستانی گفت: در حال حاضر، ۳۸ درصد از دانش‌آموزان کشور در رشته‌های فنی و حرفه‌ای و کار و دانش مشغول به تحصیل هستند. طبق برنامه ششم توسعه، این آمار باید به ۵۰ درصد می‌رسید، اما تاکنون به ۴۵.۵ درصد رسیده‌ایم.

وی ادامه داد: در لرستان، سهم دانش‌آموزان هنرستانی در ابتدای برنامه ششم ۲۶ درصد بود و اکنون به ۳۳.۹ درصد رسیده است؛ اما همچنان با هدف‌گذاری ۵۰ درصدی، ۱۶ درصد فاصله داریم.

سهرابی کمبود فضاهای آموزشی و کارگاهی را یکی از مهم‌ترین موانع در این زمینه دانست و افزود: زیرساخت‌های موجود پاسخگوی افزایش تعداد هنرجویان نیست و برای تحقق اهداف تعیین‌شده باید به توسعه فضاهای آموزشی و تجهیز هنرستان‌ها توجه ویژه‌ای شود.

وی تأکید کرد: برای رسیدن به اهداف پیش‌بینی‌شده در حوزه آموزش‌های فنی و حرفه‌ای، نیازمند عزم جدی و همراهی همه دستگاه‌های اجرایی هستیم تا دانش‌آموزان لرستانی بتوانند با کسب مهارت‌های لازم، آینده شغلی مطمئنی را برای خود رقم بزنند.

منبع: imna-827816

دسته بندی: ورزشی
تبلیغ

نظر شما

  • نظرات ارسال شده شما، پس از بررسی و تأیید در وب سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
نام شما : *
ایمیل شما :*
نظر شما :*
کد امنیتی : *
عکس خوانده نمی‌شود
برای کد جدید روی آن کلیک کنید