به گزارش خبرگزاری ایمنا، یکصدوپنجاهوچهارمین جلسه کمیسیون فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شورای اسلامی شهر اصفهان با بررسی و تبادل نظر پیرامون احداث، تجهیز و بهرهبرداری مشارکتی زمینهای روباز ورزشی در محلات و ارائه گزارش ستاد آذینبندی درباره برنامهها و اقدامات شهرداری ویژه اعیاد ماههای رجب و شعبان و ماه مبارک رمضان و گفتوگو و تبادل نظر درباره تحول نظام بصری در شهرداری همراه بود.
در دستور کار نخست جلسه درباره احداث، تجهیز و بهرهبرداری مشارکتی زمینهای روباز ورزشی بررسی و تبادل نظر صورت گرفت؛ در این بخش، چگونگی واگذاری و بررسی زوایای بهرهبرداری از این زمینها با حضور مدیران مناطق مختلف شهرداری و سازمان فرهنگی اجتماعی ورزشی و سازمان سرمایهگذاری و مشارکتهای شهرداری اصفهان مورد بررسی و کنکاش قرار گرفت.
ضرورت توسعه زیرساختهای ورزشی ارزان یا رایگان در محلات
علی صالحی، رئیس کمیسیون فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شورای اسلامی شهر اصفهان اظهار کرد: یکی از نیازهای ضروری، توسعه زیرساختهای ورزشی ارزان یا رایگان در محلات است تا گروههای مردمی که استفاده از سانسهای ورزشگاهها برای آنها مقدور نیست از این زیرساختها استفاده کنند.
وی افزود: رویداد عصر ورزش سال گذشته با همکاری آموزش و پرورش به منظور استفاده از فضای مدارس برای ورزش برگزار شد و تا حدودی موفق بود، اما با توجه به اینکه این رویداد، بینبخشی بود سبب شد که با مشکلاتی روبرو شود.
صالحی خاطرنشان کرد: برای حل این مشکلات توسعه زمینهای روباز میتواند مؤثر باشد، البته در این راستا هماهنگی میانبخشی درون شهرداری از اهمیت برخوردار است و بر همین اساس در مناطق مختلف شهرداری زمینهایی شناخته شده که با استفاده از ظرفیت شهرداری این زمینها باید به سرانه ورزش اصفهان اضافه شود.
شناسایی اولیه ۹۵ زمین برای ایجاد زیرساختهای ورزشی در اصفهان
علیرضا خاکسار، معاون ورزشی تفریحی سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری اصفهان نیز با تاکید بر ضرورت توسعه فضاهای ورزشی ارزان و در دسترس اظهار کرد: در بررسیهای نخست ۹۵ زمین استحصال و بازنگری درباره بهرهبرداری از این زمینها انجام شد، سپس به دنبال بررسی موارد، حدود ۴٠ زمین برای ایجاد زیرساخت ورزشی مدنظر قرار گرفت.
واگذاری مجموعههای ورزشی با نگاه تجاریسازی صحیح نیست
حجتالاسلام منوچهر مهرویپور، عضو کمیسیون فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شورای اسلامی شهر اصفهان اظهار کرد: در قانون اساسی، ورزش همگانی رایگان است و متولی آن دستگاههای مختلف هستند. وظیفه شهرداری نیز شاید ساخت مجموعههای ورزشی نباشد اما در این حوزه نیز وارد شده است و لازم است ما هم به صورت ویژه وارد این امر شویم.
وی افزود: با واگذاری مخالف هستم، زیرا نگاه در واگذاری، تجاری سازی است و نه ارتقای کیفیت، اما پیشنهاد میدهم پس از ساخت ورزشگاه توسط منطقه، تنخواهی در اختیار این مجموعهها قرار گیرد تا برای استفاده در اختیار مردم قرار داده شود.
واگذاری مجموعههای ورزشی به صورت هدفمند انجام شود
فرزانه کلاهدوزان، عضو کمیسیون فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شورای اسلامی شهر اصفهان اظهار کرد: ارتقای رشتههای تیمی از اهمیت برخوردار است و ضعف در این زمینه ناشی از ضعف کلی در کارهای تیمی است، بر همین اساس پیشنهاد میکنم نرمافزاری طراحی شود تا مردم محلات، همراه با هم ثبت نام کنند، همبازی شوند و کار تیمی را به این صورت تجربه کنند.
وی افزود: درباره واگذاریهای زمینهای ورزشی نمیتوان نسخه واحد پیچید و در هر مکان با توجه به ظرفیتهای موجود، باید تصمیم گرفت و هدفمند پیش رفت.
کلاهدوزان تاکید کرد: این زمینها ظرفیت مهمی است که پیشنهاد میکنم برای استفاده بانوان تجهیز شود تا عدالت جنسیتی نیز در بهرهبرداری از این مکانها صورت گیرد.
در واگذاری مجموعههای ورزشی رویکرد درآمدزایی در اولویت نباشد
رسول میرباقری، عضو کمیسیون فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شورای اسلامی شهر اصفهان اظهار کرد: در این دوره، تلاش شد تا مجموعههای فرهنگی شناسنامهدار مراکز فرهنگی و فرهنگسراها را در اختیار بگیرند، این موضوع باید در حوزه واگذاری زمینهای ورزشی نیز مدنظر قرار گیرد تا نسبت به این زمینها، صرفاً رویکرد درآمدزایی در اولویت قرار نگیرد.
وی افزود: در ساخت و ساز و امکانات این زمینها باید به گونهای برنامه ریزی شود که قشر ضعیف به صورت ارزان از آن استفاده کنند، اگر زمینها چمن شود بسیاری از مردم به علت هزینه بالا قادر به استفاده نخواهند بود.
ایجاد فرصت استفاده از زیرساختها و امکانات برای عامه مردم
مجید نادرالاصلی، عضو کمیسیون فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شورای اسلامی شهر اصفهان اظهار کرد: هدف ما در دوره ششم مدیریت شهری، ایجاد فرصت استفاده از زیرساختها و امکانات برای عامه مردم است و در حوزه ورزشی نیز ظرفیتهای خوبی در اختیار قرار گرفته است.
وی افزود: اگر بتوانیم هزینه کنیم تا این اماکن در اختیار مردم قرار گیرد، سرمایهگذاری خوبی صورت دادهایم و به اهداف خود نزدیک شدهایم. در این راستا فضای پارکها نیز برای بهرهبرداری ورزشی به منظور کاهش آسیبها مورد اهمیت است.
لزوم مشارکت اداره کل ورزش و جوانان در ساخت زمینهای روباز ورزشی
علی صالحی، رئیس کمیسیون فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شورای اسلامی شهر اصفهان با جمعبندی موارد مطرح شده در این بخش از جلسه اظهار کرد: لازم است استفاده از زمینهای روباز مدنظر به صورت ترکیبی با زمینهای رایگان و قابل بهرهبرداری اقتصادی صورت گیرد، همچنین مناطقی که امکان ساخت دارند این زمینها را بسازند و اعتبار موردنیاز نیز در بودجه سال آینده قرار گیرد.
وی افزود: تاکید میشود در ساخت زمینها اخذ مشارکت اداره کل ورزش و جوانان مدنظر قرار گیرد. همچنین مناطق، زمینهای موجود را در اختیار سازمان فرهنگی اجتماعی ورزشی قرار دهند تا فرایند توسط این سازمان و نظارت بر قراردادها توسط سازمان سرمایه گذاری و مشارکتها صورت گیرد.
صالحی با بیان اینکه مابقی ظرفیتها نیز باید احصا شود و اولویت زمینهایی باشد که از آنها استفاده نمیشود، گفت: در حوزه بهرهبرداری سانسهایی که قرار است به اهالی محلات داده شود، پیشبینی و بر شئونات حرفهای نیز تاکید شود، همچنین تصریح میشود که اولویت واگذاری به مجموعههایی باشد که سابقه فرهنگی ورزشی دارند.
ضرورت انسجام بخشهای مختلف شهرداری برای تحول نظام بصری در شهر
در بخش دیگر جلسه گزارش ستاد آذین بندی درباره برنامهها و اقدامات شهرداری ویژه اعیاد مبارک ماههای رجب و شعبان و ماه مبارک رمضان ارائه و گفتوگو و تبادل نظر درباره تحول نظام بصری در شهرداری صورت گرفت؛ در این بخش بر هماهنگی و انسجام بخشهای مختلف شهرداری درباره تحول نظام بصری در شهر تاکید شد.
مجید نادرالاصلی با بیان اینکه در مناسبتهای مختلف میتوانیم فضای شهر را در کنترل خود داشته باشیم، گفت: در این زمینه نیازمند دقیق سازی هستیم و لازم است اقدامات در بخشهای مختلف انسجام فکری و برنامهای پیدا کند.
حجتالاسلام منوچهر مهرویپور گفت: از ظرفیت عرشه پلها برای تبلیغات مناسبتی میتوان استفاده خوبی کرد و در این زمینه برنامه ریزی مؤثری باید انجام داد.
فرزانه کلاهدوزان اظهار کرد: نقطه چالش ما در تبلیغات شهری آنلایننبودن است، به عنوان مثال در تهران با هر اتفاقی، نمادی از آن اتفاق را به سرعت در سطح شهر شاهد هستیم اما در اصفهان چنین نیست.
رسول میرباقری نیز با بیان اینکه نقش روابط عمومی در تبلیغات مناسبتی شهر بسیار مهم است، گفت: تبلیغات شهری باید به گونهای انجام شود که در سطح دید مردم باشد.
علی صالحی، رئیس کمیسیون با جمعبندی موارد ذکر شده بر توجه به آذینبندی نقاط خاص مانند گلستان شهدا، چهارباغ و صفه، استفاده از ظرفیت انجمن شعرا، دیجیتالسازی تبلیغات شهری، مشارکت مردم در گذر بازار، انجام تحلیل پیرامون تبلیغات شهری در تهران و تحلیل درباره یکپارچهسازی و متمرکزکردن ظرفیتهای تبلیغی و بصری شهر تاکید کرد.