جمعه، 5 بهمن 1403
ایده خبر » اقتصادی » تامین مالی ۴۰ پروژه کلان آب، برق و گاز توسط مودیان مالیاتی

تامین مالی ۴۰ پروژه کلان آب، برق و گاز توسط مودیان مالیاتی

کد خبر: 15194

تخصیص مالیات مودیان در زمینه توسعه پروژه‌های زیرساختی حوزه انرژی و اهمیت انرژی در توسعه اقتصادی یکی از مهم‌ترین وجوه طرح نشان‌دار کردن مالیات‌ها توسط مودیان بوده است.

به گزارش بازار، تخصیص مالیات مودیان در زمینه توسعه پروژه‌های زیرساختی حوزه انرژی با توجه به وقوع ناترازی انرژی و اهمیت انرژی در توسعه اقتصادی یکی از مهم‌ترین وجوه طرح نشان‌دار کردن مالیات‌ها توسط مودیان بوده است. یکی از جنبه های قابل توجه اصلاح نظام مالیاتی، تأکید بر مشارکت عمومی در تعیین هزینه های مالیاتی است که امسال محقق شده است و تامین مالی ۴۰ پروژه بزرگ مرتبط با تامین آب، تامین برق، گازرسانی و افزایش ظرفیت انرژی در شهرک‌های صنعتی، نشان‌دهنده اثربخشی این مدل است.

حسین حیدریان کارشناس انرژی در رابطه با اهمیت تامین منابع مالی جدید جهت توسعه زیرساخت‌های شهرک‌های صنعتی در حوزه انرژی گفت: زیرساخت های انرژی برای رشد اقتصادی و توسعه صنعتی کشور ما نقشی اساسی دارند. در کشور ما با توجه به منابع طبیعی غنی و همچنین مزیت‌های ژئوپلتیکی، مدیریت موثر و توسعه زیرساخت‌های انرژی برای حمایت از صنایع، افزایش بهره وری و ایجاد اشتغال ضروری است. در دسترس بودن انرژی مستقیماً بر تولید صنعتی تأثیر می گذارد، زیرا کسب و کارها به دسترسی ثابت و قابل اعتماد به برق و گاز متکی هستند. با توجه به ناترازی شکل گرفته باید منابع متنوعی به سمت موضوع حل ناترازی گاز و برق کشور هدایت شود.

وی با اشاره به رویکرد نوآورانه جدید دولت در ایجاد زمینه تخصیص مالیات به پروژه‌های مرتبط با بخش تامین پایدار انرژی و تکمیل زیرساخت‌های انرژی شهرک‌های صنعتی توسط خود مودیان گفت: یکی از مهم‌ترین رخدادهای یک سال اخیر در زمینه تحول در روش‌های تامین مالی، تخصیص منابع مالیاتی توسط خود مودیان به تکمیل زیرساخت انرژی شهرک‌های صنعتی بوده است که در طرح نشان‌دار کردن مالیات‌ها به وقوع پیوسته است. در این رویکرد نه تنها منابع مالیاتی با نظارت خود مودی مالیاتی و انتخاب وی به مصرف خواهد رسید؛ بلکه تجربه و عملکرد سال جاری در ابتدای روی کار آمدن دولت چهاردهم نشان داده است که مودیان مالیاتی به مسئله حل ناترازی انرژی و تامین زیرساخت مناسب انرژی شهرک‌های صنعتی با تکیه بر هدایت منابع مالیاتی پرداختی خود اهمیت ویژه‌ای را قائل هستند.

وی ادامه داد: بنابراین یکی از رویکردهای نوآورانه اتخاذ شده در ایران، اهرم مشارکت مودیان مالیاتی در هدایت منابع به سمت زیرساخت های انرژی، به ویژه در شهرک های صنعتی است. اصلاحات اخیر در نظام مالیاتی به مودیان این امکان را داده است که نحوه تخصیص مالیات خود را به ویژه در مورد پروژه های زیربنایی انتخاب کنند. این مدل مشارکتی نشان دهنده تغییر قابل توجهی در حکمرانی است، زیرا منافع مودیان با اهداف توسعه ملی همسو می‌کند.

حیدریان در ادامه با اشاره به مواردی در زمینه تامین مالی مالیاتی پروژه‌های برق‌رسانی و گازرسانی به شهرک‌های صنعتی اظهارنظر کرد: تامین مالی پروژه‌های برق‌رسانی در شهرک های صنعتی نظیر تکمیل برق‌رسانی به شهرک صنعتی مرزن آباد، تکمیل پروژه تامین برق شهرک صنعتی مشهد و همچنین برق‌رسانی به ناحیه صنعتی کمال الملک و تامین برق شهرک صنفی بشرویه با استفاده از وجوه مودیان، نشان دهنده این رویکرد استراتژیک جدید برای تخصیص منابع بودجه است. با اجازه دادن به مودیان برای هدایت مالیات‌های خود به سمت پروژه های انرژی، دولت نه تنها بودجه لازم را جمع آوری می کند، بلکه احساس مالکیت و مشارکت یافتن در توسعه کشور از محل مالیات پرداختی خود را در بین مردم ایجاد می‌کند. این مدل از شفافیت و پاسخگویی را در نحوه استفاده از درآمدهای مالیاتی افزایش می‌دهد.

وی در پایان گفت: باید به این نکته مهم اشاره کرد که تخصیص مالیات مودیان در زمینه توسعه پروژه‌های زیرساختی حوزه انرژی با توجه به وقوع ناترازی انرژی و اهمیت انرژی در توسعه اقتصادی یکی از مهم‌ترین وجوه طرح نشان‌دار کردن مالیات‌ها توسط مودیان بوده است. یکی از جنبه های قابل توجه اصلاح نظام مالیاتی، تأکید بر مشارکت عمومی در تعیین هزینه های مالیاتی است که امسال محقق شده است و تامین مالی ۴۰ پروژه بزرگ مرتبط با تامین آب، تامین برق، گازرسانی و افزایش ظرفیت انرژی در شهرک‌های صنعتی، نشان‌دهنده اثربخشی این مدل است. این رویکرد مشارکتی شهروندان را قادر می سازد تا نظرات خود را در مورد اولویت های توسعه زیرساختی، به ویژه در مورد توسعه زیرساخت‌های انرژی شهرک های صنعتی بیان کنند. با انتخاب پروژه هایی که با نیازهای آنها مشخص می‌کند، مودیان مالیاتی علاوه بر دیدن نتایج مالیات پرداختی خود و آگاهی یافتن از نحوه مصرف مالیات در زمینه حل ناترازی انرژی کشور، می‌توانند اطمینان حاصل کنند که مشارکت آن‌ها به نتایج ملموس منجر می‌شود.

منبع: tahlilbazaar-322338

دسته بندی: اقتصادی
تبلیغ

نظر شما

  • نظرات ارسال شده شما، پس از بررسی و تأیید در وب سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
نام شما : *
ایمیل شما :*
نظر شما :*
کد امنیتی : *
عکس خوانده نمی‌شود
برای کد جدید روی آن کلیک کنید